torstai 1. joulukuuta 2011

1.

Joulukalenteri ripustettu ruokasalin seinää vasten nojaavaan vanhaan oveen. Ensimmäisestä pussukasta löytyi tontun jättämä viesti: 


"HEI ON-NI! 

JOS O-MAAN HUO-NEE-SEEN KUR-KIS-TAA
SIEL-LÄ YL-LÄ-TYS O-DOT-TAA...

HY-VÄÄ JOU-LUN O-DO-TUS-TA!
TOI-VOT-TAA: TONT-TU"

Ei muuta kuin kiireenvilkkaa takaisin yläkertaan. Ja mitä siellä olikaan.. Onnin niin kovin toivoma pikkukuusi valoineen omaan huoneeseensa. 

En ole oikein lämmennyt ajatukselle tuosta kuusesta aiemmin. Olen periaatteessa kaikkea "muoviturhaketta" vastaan. Mutta kun tämä tuli vastaan kirpparilla hintaan 2€, niin ajattelin, että olkoon menneeksi, kun käytettynä saa. Kierrätystä, kierrätystä! ;)

Kovin pitkälle en ole tänä vuonna miettinyt joulukalenterin sisältöä, joten hyviä ehdotuksia otetaan vastaan! Ja erityisesti niitä aineettomia. Pikkuautoja ja muuta pikkusälää meillä on jo ihan riittävästi ja Joulupukki tuo takuulla lisää, eikä mielestäni karkkiakaan (ei edes sitä yhtä) tarvita joka päivä. 

12 kommenttia:

 1. ihana, erilainen luukku lapselle :) minäki arvostan tuota ettei lapsille osteta turhaa krääsää joka päivä tai edes karkkia.. tosin meillä lapset sai perinteiset suklaakalenterit!

  VastaaPoista
 2. Anskuli:
  meillä oli viime vuonna tämän pussukkakalenterin lisäksi KOLME suklaakalenteria ja yksi kuvakalenteri! Se, jos mikä oli järjetöntä... :D

  Mä ajattelin, että kun tuo poika ehkä kaikkein eniten toivoo aina sitä, että joku leikkisi tai pelaisi hänen kanssaan, niin luukuista voisi löytyä eri päiville myös yhteistä touhuamista: leipomista, uimahallikäyntejä, leffoja, retkiä jne... :) Kyllä se suklaakalenterikin on kiva, voihan se olla, että en sitä pysty enää estämään, kun poika on isompi ja osaa vaatia eri tavalla... ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva idea kalenterissa! :) Katrin yllä olevat ideat onkin tosi hyviä! Kaikenlaista kivaa yhdessä tekemistä: pulkkamäkireissu (jos olis lunta), pulla ja mehu kahvilassa, vierailu mummilaan, lasten joulukonsertti, piparitalon rakentaminen, jouluinen aarteenetsintä... Tai sitten joku päivä Tontun jättämä pieni tehtävä ratkottavaksi. :)

  VastaaPoista
 4. IHANA kalenteri! Voi että miten onkin kaunis :)

  Meillä on perinteinen suklaakalenteri ja Haribon jättikalenteri, kun ei toista tavallista suklaakalenteria enää löytynyt.

  VastaaPoista
 5. Ihana kalenteri ja nimenomaan nuo aineettomat jutut!!! Tai vaikkapa tuo kuusi yllärikin, ettei semmosta turhaa pikkukrääsää. Tosin tykkäähän ne lapset niistäkin - ja paljon.
  Menisköhän meillä vielä läpi, että tonttu tarjoaa leffan ;) ?! joulupukkiin uskotaan vielä, vaikka lahjoja mietitään serkuille itsekin. K toivois kovasti tuommosta pussikalenteria, joka meillä on ollut käytössä, mutta jota en tänä vuonna ottanut (en jaksanut hankkia sinne mitään....) joulusukan ompelin, johon tonttu SAATTAA joskus jotain laittaa...
  Iloista joulukuuta teille!

  VastaaPoista
 6. Onpas kiva eka luukku! Ja kaunis kalenteri, ihana Onnin huone myös :)

  Meillä tulee olemaan kalenterissa pari lelua, jouluaiheisia tarroja, pari pientä karkkia (kuten karkkikaulakoru ja tikkari jossa voi viheltää) ja sitten ajattelin laittaa lappuja joissa lukee jotain tekemsitä, kuten "tänään mennään kirjastoon" tai "tänään mennään laskemaan pulkalla" (jos vaan tulis lunta).

  VastaaPoista
 7. Palapelin voi jakaa muutamalle päivälle. Siinä sitä jännitystä piisaa, kun palapeli valmistuu pikkuhiljaa päivä kerrallaan.

  Hammasharjakin on kiva, jos se on tontun tuoma :)
  terkuin Tiina

  VastaaPoista
 8. Meillä on aviomieheni kanssa tapana tehdä kyseisenlainen kalenteri vuorovuosina toisillemme. (Ja toinen saa kaupan erikoisimman kalenterin joka toinen vuosi). Tänä vuonna minä saan jännitellä miehen "täyttämää" kalenteria. Aiempina vuosina ikimuistoisimpia luukkuja ovat olleet itse tekemä hierontalahjakortti ja hiuspompulat. Tätä perinnettä aiomme jatkaa kauan!!

  t. Päikkis

  VastaaPoista
 9. Todella ihanan kalenterin olet tehnyt ja yhteiset touhut ja tehtävät ovat mitä parhaimpia!
  Parin vuoden päästä onkin sit jo toisin ;)

  VastaaPoista
 10. Saara:
  just näin, kiitos, sain lisää idiksiä! :)

  Suvi:
  kiitos <3 Voi että, MÄ oisin voinut ottaa JÄTTIkarkkikalenterin itselleni... :P

  Peppi:
  kiitti, meidän poika on ihan harakka, mitä tulee kaikkeen krääsään... Ja isommalle lapselle tuo joulusukkakin on varmaan oikein mieluinen! :)

  Marjuli:
  kivoja juttuja - kiitos vinkeistä sieltäkin. Ja kyllä meilläkin tuonne karkkia eksyy varmaan useammin kuin karkkipäivinä, just jotain pientä, niinkuin teilläkin. :)

  Tiina:
  palapeli onkin kiva juttu! Toinen, mikä oli viime vuonna, oli sellainen pieni legosarja, jonka paloittelin useammalle päivälle. :)

  Päikkis:
  IHANA idea! Hö, miksei meillä ole? No nyt päätin, että ensi vuonna on takuulla, ainakin jotkut joulusukat. Kyllähän aikuistenkin pitää saada omat joulukalenterinsa!! :)

  Marru:
  kiitos. Niin mäkin luulen, että muutaman vuoden kuluttua vaatimukset on jo vähän erilaiset... ehkä? Jospa saataisiin tuosta pojasta kasvatettua sellainen, joka ei olisi niin materian perään, vaan osaisi arvostaa myös niitä aineettomia. :)

  VastaaPoista
 11. Psssst, sulle on ylläri mun puolella <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...