sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Miu, mie oon Viivi.

Moi. Mie oon Viivi. Mie oon melkee vuuen ikäne kissatyttö, Skotlanni luppakorva (Scottish Fold). Nii, enhä mie oikeest mistää Skotlanni nummilt oo, ku iha tost naapurist Lappeest. Mie oon Goljatin serkku, en sillee biologisest (Goljatti on vaa joku haiseva maatiaine), mut niiko muute. Miu emäntä on nimittäi Goljatin emännän sisko. Mut ei myö olla Goljatin kaa koskaa nähty, ko mie asun Imatral ja Goljatti Porvoos.
Minuu joskus vähä ottaa aivoo, ko minuu sanotaa pöllön näköseks. Hei, kattokaa peilii! Mie oon kuiteki arvokas ja hieno kissa. Tiiän kyl. Eikä miulle kelpaakkaa iha mikä vaa. Mie en nimittäi koske kissanruokii. Hyi hitto! Tiiätteks työ mist ne o tehty? Mut mie rakastan kaikkii ihmiste herkkui ja sit katkaravut menee. Ja kissanmaitokii, mut se ihmiste pennuil tarkotettu äidinmaidonkorvike, Nanni, se se vast o herkkuu!

Meille o muute vähä aikaa sit tullu jostai sellane, ihmise pentu nimittäi. Ei vitsi mie pelkään sitä! Se on vähä niiko ihmine, mut tosi pieni ja arvaamato. Se pitää nii outoo ääntäkii, et karvat nousee pystyy vähemmästäkii. Parempi vaa pysyy kaukana siit. 

Pikkuse minuu kyl ärsyttää seki, ku ton pennun takii nuo miun lemmikit ei enää leiki miun kaa nii paljoo. Mie kuitekii on aika leikkisä, enkä vihane ollekaa, vaik ilmeest vois nii kuulema päätellä. Oli kyl aika hauskaa, ku tääl oli käymäs vähä isompi ihmise pentu, Onni. Se nimittäi jakso leikkii miu kaa aika paljo. Siis nii paljo, et miekii väsähin. Mut piti kyl olla koko aja vähä varuillaa. Seki oli nimittäi aika pelottava, vaik kiva olikii. Juos ja huus, ja mie sain välil luikkii sydän kurkus sohva alle piiloo. 


Ainii. Jos sie tuut meille, ni älä sit pliis silitä minuu seläst. Se on nii inhottavaa. Minuu pitää rapsuttaa mahast.

12 kommenttia:

 1. Ihana Viivi, vinkeet nuo korvat - ei suotta pöllöksi tituleerata! ♥
  Maharapsutukset!

  Ja murre, ai et sit ol kiva lukee - tul niiiin mein edesment mummo mielee! :)

  VastaaPoista
 2. Ja mulla tuli meidän Elena mieleen noista silmistä! Pöllöjä kummatkin.
  Persoonallisen näköinen kisu. Varmasti hyvä tyyppi.

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka höpsön ja söpön näköinen kissa ;o) Hurmaava :D

  VastaaPoista
 4. Mari:
  Murretta on (ainkain mun korvaan) kaupungissa kahta laatua: ns. nuorempi ja vanhempi. Se vanhempi, jota monet vanhemmat ihmiset (mutta myös jotkut nuoremmat) puhuu, on vähän erilainen kuin se toinen. Niin kuin esim. just tuo sana "ment" ja monessa muussa verbissä sinne perään laitetaan tuo t-kirjain. Lähtent, pyytänt, uskont jne... Tätä en ole itse koskaan puhunut, eikä suurin osa nuoremmasta polvesta. Hauskaa kuultavaa. :)

  houtten:
  No niinpä onkin, kuin kaksi marjaa! :D

  Kanelia ja kardemummaa:
  No onhan se, ja niiiin pehmeä. :)

  Nutturapää:
  Viivihän on molempia, söpö ja höpsö. :D

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana postaus murteineen ja toi Viivi, siis niin suloinen ♥ Todella persoonallisen näköinen :)

  VastaaPoista
 6. Susanna:
  Niin on :)

  Marru:
  Hahhaa, murre taipuu vielä, vaikka vähän sitä pitää herätellä. ;) Viivi on hassu. <3

  VastaaPoista
 7. Voi mikä söpöläinen! Ja juuri täydellinen harmaa väri turkissa =)

  VastaaPoista
 8. Hanna:
  Niin onkin ja tuo turkki on kuin jotain pehmeintä untuvaa!

  VastaaPoista
 9. Voi mikä sydäntenruttaaja! Tuommoinen karvapallero saa kyllä aina meikäläisen sydämen sulamaan, ja niin ihastuttavan ilmeikäskin vielä! <3

  VastaaPoista
 10. Coraline:
  Niin onkin, kiitos kommentista! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...