perjantai 13. tammikuuta 2012

Remonttikuume nousee

Hirvittävä hinku olisi remontoimaan. Jos ei lasketa ulkoverhousta, ikkunoita ym. talon julkisivuun ja lämpöeristyksiin liittyviä remontteja, meillä olisi edessä ruokasalin, pikkuvessan, keittiön, makuuhuoneen, portaikon, Onnin huoneen ja yläkerran aulan remontit..  

Ollaan mietitty viime aikoina, missä järjestyksessä remontteihin ryhdytään. Päädyttiin aloittamaan makuuhuoneella, sillä se helpottaa muutamia käytännön juttuja arjessa, kuten vaatesäilytystä jne. Sitä ennen on kuitenkin muutama pikku juttu... Autoon pitää tehdä jarruremontti, parit keskeneräiset ikkunanpokat pitää tehdä valmiiksi ja ullakolle pitää puhaltaa villaa. Pikkuisen jarruttaa myös tieto siitä sähkölaskusta (yli 600€), joka erääntyy ensi kuussa.

Mikäänhän ei kuitenkaan estä suunnittelemasta, jotta kaikki on mielessä valmiina sitten kun hommaan ryhdytään! Makkarin remontti tulee alkamaan kaikkein hankalimmista ja ärsyttävimmistä jutskasta, nimittäin lattian suoristamisesta. Lattia on yhdestä nurkasta alempana, joten se korjataan. Sen jälkeen rakennetaan uusi paneelikatto (valkoinen). 


Makuuhuone on aamuauringon puolella, joten se on pimeä. Haluankin siitä mahdollisimman vaalean ja raikkaan. Makkarin seinistä on tällä hetkellä kaksi pidempää hirrellä, sängyn päätyseinä ja vastakkainen seinä. Hirsisen päätyseinän suunnittelin maalaavani valkoiseksi. Sängyn vastakkaiselle seinälle mies rakentaa ison yhtenäisen kaapin vaatteille sun muulle. Se olisi näillä näkymin tarkoitus tehdä valkoisesta paneelista runkoineen ja ovineen. Ovien "lukoiksi" vain pienet hakaset. 


Kaapista tulee lähes koko seinän kokoinen, joten hirsiseinää jää vain hieman näkyviin kaapin takaa. Kaapin ulkonäkö tulee olemaan kutakuinkin tätä tyyliä, kuin Tässä talossa -blogin kuvassa, tarkemmin täällä. En uskaltanut ottaa kuvaa tänne, kun en saanut blogin pitäjää vielä kiinni, mutta tuolta linkin takaa voi käydä katsomassa.

Tapetin alle näillä näkymin tulevat peittymään ikkunaseinä, sekä sen vastakkainen seinä, josta tullaan huoneeseen ja jossa on pönttöuuni. Tapettia ei siis tule kovin paljoa. Koska huoneesta tulee muutoin lähes valkoinen, haluan tapetilta väriä. Ja koska tapetoitavat seinät eivät ole kokonaisia, tulee kuvion olla suht pieni. Yksiväristä en halua. Mielestäni valkoisen kaveriksi sopisi  jotain hempeää ja olenkin ihan tositositosi paljon tällä hetkellä tykästynyt tähän Laura Ashleyn Summer Palace tapettiin! 

Hetkinen. Lattian suoristaminen ei taida sittenkään olla remontin haastavin osa, vaan tämän tapetin hyväksyttäminen sillä toisella, joka huoneessa nukkuu... Apuja? ;)

EDIT. Tapettiehdotus hyväksytty. Ja katsoin, että sitä saa tilattua täältä.

16 kommenttia:

 1. Voi vitsi, kuulostaa ihan mun kynästä tulleelta tekstiltä! :D Meillä myös noita remontteja olisi vaikka ja kuinka, kuten myös sitä muuta rahanmenoa... ja meilläkin seuraavana vuorossa vanhan saunan muuntaminen makkariksi. Se ei vissiin käy ihan kädenkäänteessä... :/ Ja kaikkea hidastaa tietenkin yläkerran vessan listottaminen, koska en anna lupaa alottaa uutta hommaa, ennenku vanha on tehty. (varsinainen nihilisti!)
  Ihana toi tapetti, muuten! Tosi kauniin raikas ja hyväntuulinen. Kyllä sä sen miehenkin vielä pehmität, kun vaan aikaa on tarpeeksi. ;)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 2. Jaa, ja näköjään olin kirjautuneena kaupan tunnuksilla. No mut kyl sä tiiät kuka on kyseessä. ;)

  -P-

  VastaaPoista
 3. Päivi:
  Mielenkiintoiselta kuullostaa noi teidänkin rempat! Joo, samaa mieltä, että yksi paikka rempataan kerrallaan, eikä yritetäkään tehdä montaa juttua samanaikaisesti. Eihän siitä tuu yhtään mitään. Just viimeks mainitsin tästä miehelle... ;)

  Ja ehkä tätä tapettia pitää hivuttaa pikkuhiljaa miehen näkökenttään, jospa se tottuisi? Tosin, ihan varma en voi olla mitä mieltä se tästä on - ei oo nimittäin vielä nähnyt. Mutta kun tulee töistä ja isken blogin nenän alle.... Vähän epäilyttää, että se väittää tätä ällöksi. :S

  Ja kyllähän mä nyt Herkku-Hiliman tunnen! :D

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tosimies vähän hempeämmänkin tapetin kestää, tärkeintä on pitää vaimo tyytyväisenä... ;D

  -Kati-

  VastaaPoista
 5. Kati:
  Kiitos! Tän ehkä joudun printtaamaan jääkaapin oveen muistutukseksi... ;DD

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana tapetti, toivottavasti saat tahtosi läpi ! :-)

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisilta kuulostavat remonttiaikeenne! Kaapistosta tulee varmasti ihanan kaunis!! Haaveilen itse samanlaisesta, mutta miehestä sen tapaiset on ihan ällöjä... :/ Mutta eikö tuo makkarin tapetti ole huoneista helpoin myydä miehelle -sanot vaan, että JUST tuo tapetti saa sinut "virittäytymään" tunnelmaan... ;D

  VastaaPoista
 8. Hyvä myyntipuhe miehelle (näin miehen näkökulmasta): - Kulta, ajattele asiaa niin, että suurimman osan ajasta jonka vietät tässä huoneessa olet silmät kiinni ;)

  VastaaPoista
 9. Petriina:
  Se tais käydä helpommin kuin luulinkaan :D

  Johanna:
  Ihan loistava ehdotus! ;D Mut ehkä jätän tän keinon sitten johonkin toiseen, koska tää tapetti tais mennä läpi. :)

  Tommi:
  Kiitti miehisestä vinkistä. :) Tapetti HYVÄKSYTTY! :)

  VastaaPoista
 10. Niin, ja kommentit oli jotain tällaista: "Siis miksen hyväksyis. Sä heti ekana aattelet, että mä teilaan sun ehdotukset..". Eli ymmärrän tän niin, että tää on SE tapetti. :)

  VastaaPoista
 11. L.M.:
  Juu, siis sen autoremontin, villapuhalluksen ja ikkunapokarempan jälkeen. ;)

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa ihan järkeviltä suunnitelmilta! Hyvin suunniteltu on jo puoliks tehty, eiköst vaan?? Toi kaappi vasta kuulostaakin hyvältä, mä oon mökille sellasista haaveillut..

  VastaaPoista
 13. Hei oikotie onneen: Miksi ihmeessä oiotte lattian? Tai siis onko siinä joku rakenteellinen syy? Meillä ainakin lattiat notkottaa joka nurkasta, kun ala- ja välipohjat on vinossa siihen malliin, että niiden oikominen vaatisi talon purkamisen :D Seinistä pystyy päättelemään, että ne on aina olleet notkollaan. Tosi jees muuten, kun laittaa pallon lattialle..

  Uah, auton huollot on ihan perssiistä. Kelaa, meidän auton perushuolto maksoi just reilusti toista tonnia ja mun isän polvileikkaus maksaa yksityisessä sairaalassa 2500 euroa. Auton huolto ja polvileikkaus. Pikkasen erilaisista toimenpiteistä olisi kyse eikä hinnoissa niin kauheaa eroa. Mä en nyt ihan tiedä kenen hinnoittelut tässä maassa mättää!!

  P.S. Ihania suunnitelmia, mutta just tässä vaiheessa mun on pakko todeta, että onneksi noi toimenpiteet on meillä takana ;))

  P.P.S. Toi tapetti on ihan mun ykkössuosikkeja!!

  VastaaPoista
 14. Teija:
  Kyllä näin on. On mukavaa, että sitten kun homman voi aloittaa, niin kaikki on selvää, senkun tekee vaan. :) Ellei mieli sitten ole sillä aikaa ehtinyt muuttua... kääk! :D Näihin kaappeihin päädyttiin, koska vaihtoehto olisi ollut kaksi vanhaa kaappia ja makkari on niin kapeaa tilaa, että sinne mahtuisi vain tosi pienet kaapit. Nyt saadaan tila tehokkaasti käyttöön. :)

  Nanna:
  Voi arvaa oonko vaan ajatellut, miten ihana ois alkaa pintoja remppaamaan ilman tota pirun lattiaa... Mutta kun lattia on notkollaan just sellaisesta isosta nurkasta, johon olen suunnitellut lipastoa tms. Ja kokeiltu on, siinä ei pysy mikään keikkumatta ja on jopa silmää häiritsevästi vinossa. :/ Eri juttu ois, jos tämä notkonurkka ois mikä tahansa muu huoneen nurkista, johon ei tule mitään. Ja sen teknisestä toteutuksesta mulla ei ole hölkäsen pöläystä. Toivon, että lattian saa helposti (heheh) korjattua, ilman, että tarttee alkaa rakentaa kokonaan uutta lattiaa vanhan päälle. Siinä tapauksessa voi olla, että annan periksi ja pistän lipaston jalkojen alle pullon korkit. ;)

  Ja samaa mieltä näistä auton remppahinnoista (vs. muut). Meillä tuossa joku aika sitten paloi autossa airbagvalo. Siinä airbagissa itsessään ei ollut mitään vikaa, joku oikosulku vaan. Montahan sataa sekin maksoi pelkästään, kun korjaajasetä käytti autoa tietokoneen piuhan päässä parin minuutin ajan... :/

  Mun tapetttivalinta oli hyvin helppoa. Mä menin ihan ensimmäisenä Laura Ashleyn sivuilta katsomaan ja kun sieltä tän bongasin, ei tarvinnutkaan enää muualla surffailla. :)

  VastaaPoista
 15. Kirjoitin väärin tuohon Teijalle tarkoitettuun kommenttiin. Siis ei meidän makkari ole kapeaa tilaa, vaan matalaa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...