torstai 12. tammikuuta 2012

Varrella virran

Siskon luona käydessä tuli käytyä lenkillä ja otettua kuvia vanhasta kotikaupungistani. Tänne muutimme pian syntymäni jälkeen isän työn perässä ja täältä muutin pois 20-vuotiaana. Ikävä ei takaisin ole ollut kertaakaan, mutta onhan tuolla silloin tällöin kiva käydä.


Sitten piti tietysti vielä käydä nappaamassa kuvat vanhoista opinahjoistani.
Ala-aste:

Yläaste:


 Lukio:

24 kommenttia:

 1. Ihanat maisemat ja varmasti myös muistot? Itse haaveilen että pääsisisin joskus kunnolla kiertelemään lapsuusmaisemia, mutta en tiedä milloin sitä ehtisi, kun täytyisi ensin matkustaa toiseen maahan.

  Ja aivan ihana tuo "Dinner for two". Oijoi kyllä kelpaisi meillekin. ;) Mitä herkkua söitte? Missä teillä on tuommonen pienempi pöytä?

  Ihanaista torstaita sinne. <3

  VastaaPoista
 2. Oletkin siis Imatran tyttöjä! Tuo Valtionhotelli (oliko se sen niminen..) on siis NIIN HIENO!! Olen vain kerran käyny Imatralla ja näin hotellin vain vilaukselta silloin, tahtoisin joskus palata takaisin sitä ihastelemaan. Olen siis ite Kouvolasta, että kohtuu matka täältä on sinne.

  Vieläkö puhut mie-sie-kieltä? =D Mua niin huvittaa, kun tyttömme 17v on nyt alkanut puhua niin.. on siis toki asunut täällä koko ikänsä, mutta murre ei ole tarttunut, koska minä en puhu niin (olen keskisuomalaisia alun perin). Tytön puhumana murre kuulostaa tosi oudolta, koska ei ole sitä aiemmin käyttänyt, vaikka koko kaveripiiri taitaakin käyttää. Meillä kyllä mies puhuu mie-sie-tyyliin, mutta kukaan lapsista ei (mikä on kyllä toisaalta aika ihme).

  VastaaPoista
 3. Kauniita talvikuvia!
  Muistot varmasti ihania, vaikka sinne ei takaisin kaipaisikaan. Itse oon ja varmaan pysynki kotikaupungissani, toistaiseksi ainakin... no mihin minä täältä lähtisin ;D

  VastaaPoista
 4. naana:
  Kiitos - Imatralta löytyy kyllä kauniita maisemia. Ja kyllähän tuonne muistoja mahtuu, kun on elämästään 20 vuotta siellä taivaltanut. :)

  Ja hahhah, pakko tunnustaa, että dinner for two -kattaus on lavastettu ;D Mutta noita lautasia ollaan kyllä käytetty, jos kahden ollaan saatu ruokailla (niitä kun on vaan kaksi). Aterimet sen sijaan oli jouluruokailussa. Kattaus kyllä muistuttaa ajoista, kun kaksin tuon pöydän ääressä vielä syötiin. :)

  Heli:
  Onninkin mielestä Valtionhotelli (joka nykyisin, PLÄÄH, kuuluu vissiin johonkin Rantasipiketjuun...) näyttää ihan Disney-linnalta. :)

  Mä olen tosi altis vaikutuksille, kuten murteille. Mie ja sie taipui Imatralla asuessa, mutta jossain vaiheessa, kun olin asunut Kuopiossa muutaman vuoden, murre alkoi pikkuhiljaa muuttua. Ja se olikin karjalan ja savon murteiden sekalmelskaa. "Nähhään" ja "tehhään" ja jotkut muut savolaiset ominaispiirteet tarttuivat, mutta ei itse viäntäminen. ;D Sitten Helsinkiin muuttamisen jälkeen ne jäivät taas ajan myötä pois. Nykyinen kieli ei oikein ole mitään murretta, tai sitten siinä on vaikutteita näistä kaikista. Siskon kanssa jutellessa saattaa joskus vahingossa lipsahtaa mie tai sie, mutta se kuullostaa omaan korvaan todella oudolta, vaikka sitä pitkään puhuikin. TODELLA jännä juttu nämä murteet. :)

  VastaaPoista
 5. Niin. Kuopiossa asuin reilut viisi vuotta, Helsingissä kuusi vuotta. Imatralta muuttamisesta tulee tänä vuonna jo 14 vuotta. Nyt tunnen oloni vanhaksi... ;)

  VastaaPoista
 6. Marru:
  Kyllä. Ja hei, jos on hyvä asuinpaikka, niin mihinkäs sitä tartteekaan lähteä? :) Imatralla ei vaan ollut opiskelujen ja töiden puolesta mulle mitään tarjottavaa.

  VastaaPoista
 7. Kesällä poikkesimme Imatralla, kun olimme pari päivää Lappeenrannassa. En ollut kaupungissa ennen käynytkään. Paljon oli matkailijoita liikkeellä kauniina kesäpäivänä. Piipahdin hauskassa kaupassa: Virkkukoukkusessa :)

  - Kristiina -

  VastaaPoista
 8. Olipas tutunnäköisiä maisemia :)
  Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 9. Jopas tuli muistoja mieleen :) Hienoja kuvia, hienoja maisemia. Itse jotenkin oon jälkikäteen miettiny, että ei koskaan oikein tullut kiinnitettyä edes huomiota kuinka kauniilla paikkakunnalla asui. Kai sitä sisäisesti tiesi muuttavansa joskus pois.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia :) Mummoni oli Ruokolahdelta kotoisin, ja hänelle Imatra oli "iso kaupunki" josta puhui vähän kunnioittavaan sävyyn... Lapsuuden maisemissani hämeessä en itse edes halua käydä, mutta kyllä noita sinun maisemia kelpaa ihailla!

  VastaaPoista
 11. Kylläpä näyttää tutulta, koulut varsinkin!! ;D Ai ei oo koskaan ollu ikävä takas? Miul jossain vaihees vähän olikin. Tai kai siks, et olisin halunnu olla siskoo lähempään, mut sit ko sekin muutti pois ja lapsetkin on jo isompia, ni ikävä Imatralle on kaikonnut. :) Kauniita kuvia olet ottanut ja onhan siellä paljon kauniitakin paikkoja!! Mie oon muuttanu pois koht neljätois vuotta sitten ja edelleen miulle usein sanotaan, et taidat olla Etelä-Karjalasta kotosin. :D Lapset puhuu mä ja sä jne. vaik kotona puhutaa mietä ja sietä. :)

  VastaaPoista
 12. Kristiina:
  Kesällä tuolla kannattaa käydäkin, jos mahdollista. Erityisesti Big Band -festareiden aikaan. Silloin kaupunki tuntuu elävältä. Ja oi, Virkkukoukkunen on ihana! En olekaan siinä uudistuneessa, isommassa myymälässä käynyt. :)

  Peppi:
  Kiitti :)

  Tommi:
  No niinpä! Ja itse asiassa, heti sen jälkeen kun oli muuttanut pois, koko kaupunkia on katsonut ihan eri silmin! "Kulmit" on muuttunut niin paljon, että kerran melkein eksyin. Ja se on jo jotain. :D

  Susanna:
  Kiitos. Ai sulla onkin sitten myös karjalaisia sukujuuria. :)

  Johanna:
  Juu, ei ole ollut ikävä. Muistan, miten sitä oikein odotti, että pääsee "maailmalle". Eli tosiaan, jos ihmisiä ei lasketa, niin itse kaupunkia en ole kaivannut. Ajatus paluumuutosta on tuntunut päinvastoin ahdistavalta.

  Jänniä nää murreasiat. Kaikille ei vaan tartu. Esimerkiksi meidän äidille ja isälle ei kolmenkymmenen Imatran vuosien aikana tarttunut mie ja sie. Ja miten oon luullut, että siellä teillä päin puhutaan mie ja sie? Kun ilmeisesti osa puhuu, osa ei. Meidän naapuri on sieltä kotoisin ja puhuu kans "osittain" niin. :)

  Eeva:
  Kiitos <3

  VastaaPoista
 13. Oolalaa mitä kuvia. Tuttuja maisemia, vuos sitten aika tarkkaan viimeks talsittiin tota samaa rantaa ja katteltiin samoja sorsia. Mun kummit asuu Imatralla, ja käydään siellä kerran vuoteen, aina on yhtä kiva käydä :) Mun äippä on siis sieltä kotosin. Oonkohan mä ennekin kertonut sulle tän, kuulostaa jotenkin tutulta... :) Ai niin ja vajaa pari vuotta sitten oltiin miehen kanssa kokousreissulla valtionhotellissa ja saatiin yöpyä siellä vanhalla puolella. Oli kyl ihanaa, varsinkin kun olin just lukenut ne Laila Hirvisaaren Imatra-romaanit :) Sillonkin mä käppäilin kyllä kummeille joka päivä, asuivat silloin vielä Hevosmiehenkadulla.

  VastaaPoista
 14. Teija:
  En muista, että olisit aikaisemmin kertonut yhteyksistäsi Imatraan. Hauska kuulla! :) Mä en ole koskaan yöpynyt Valtsussa, mutta vois olla hauskaa joskus ja nimenomaan vanhalla puolella. Kouluaikana siellä tuli kyllä käytyä syömässä. Pitäisköhän munkin lukea noi romskut, onko hyviä? En ole koskaan lukenut yhtäkään Hirvisaaren kirjaa. Vois olla hauska, kun tuntee paikat.

  Mun vanhemmat ei enää ole asuneet Imatralla about kymmeneen vuoteen, mutta siskon luona tulee käytyä kyläilemässä.

  VastaaPoista
 15. Vois olla hauska, vois olla hauska. En kai mä toista itsenäni. :D

  VastaaPoista
 16. Hei!

  Olen aika uusi lukija blogissasi. Päädyin lukemaan blogiasi toisen blogin kautta (en edes muista enää minkä, voisiko olla Alma?) ihan sattumalta ja tyksätyin tyyliisi. Jonkin ajan päästä paljastui että asutte Porvoossa, ihan niin kuin mekin! Ja nyt vielä tämä Imatra-asia. Mieheni on myös kotoisin Imatralta! Pikkuinen Suomi. Mitähän tulee seuraavaksi...

  Kiitos sinulle kivasta blogista! Ihania kuvia, vanhoja tavaroita ja kaikkea kivaa.

  Mukavaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
 17. Maijis:
  Ihan totta? Aika hauskoja yhteensattumia! :D Niin just, mitähän seuraavaksi paljastuu? Asutte meidän naapurissa?? ;D Noei, meidän naapuri ei oo Imatralta kotoisin... hihhih.

  Suomi on kyllä pieni. Niin ja heti tietty tuli mieleen, että tunnenkohan miehesi, mutta en kyllä tiedä ketään itseni lisäksi, joka asuisi täällä ja olisi Imatralta lähtöisin.

  Kivaa että löysit tänne, tervetuloa ja mukavaa, että jätit kommentin. :) Kiitos samoin, ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
 18. Joo, jos yhtään tykkäät historiallisista romskuista, niin lue ihmeessä. Kiva uppoutuu niihin tunnelmiin!

  VastaaPoista
 19. Moikka! Täytyy yhtyä Imatra- keskusteluun! ;) Löysin myös tieni siun blogiin sattumalta ja Imatra pomppas silmiin... Itse täällä asustelen, paluumuutin 1,5 vuotta sitten lähes kymmenen vuoden poissaolon jälkeen. Meille ihan hyvä ratkaisu, minun puolen suku on täällä lähellä ja töitäkin löytyi. Hauska katselle tuttuja maisemia siun kuvista! Kiva blogi siulla muutenkin! :)

  VastaaPoista
 20. Merja:
  Aika hauskaa, että näin moni on kommentoinut tähän postaukseen - kiitos siitä! :) Mä tiedän moniakin, jotka ovat paluumuuttaneet Imatralle. Itsellä siellä ei asu enää muita sukulaisia kuin sisko perheineen.

  Mietiskelin joskus, että jos Imatralla olisi tarjota mielekästä oman alan työtä, niin se olisi kyllä vahvoilla jos suomalaisista pikkukaupungeista pitäisi valita. Toisaalta, ollaan niin pääkaupunkiseutulaistuttu (mikä sana!), että ei varmaan Suomen rajojen sisällä enää muuteta kauemmas pääkaupunkiseudusta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...