tiistai 24. huhtikuuta 2012

Expectantes

Ensinnäkin, tuhannet kiitokset teille kaikille ihanille, jotka jätitte tukenne ja rohkaisunne edelliseen postaukseen. Olen niitä täällä tippa silmässä lukenut ja täysin häkeltyneenä! Uskokaa pois, kaikilla jättämillänne kommenteilla on uskomaton voima. Halaisin teitä kaikkia jos voisin!  

Lääkärissä käyty. Ensin juteltiin ja saatiin esittää kaikki eilisestä asti mielessä risteilleet kysymykset. Lääkäri oli mukava ja löysi nopeasti samat markkerit aivoista ja sydämestä, kuin eilinen kätilökin. Uusia ei onneksi löytynyt. Pommi oli hyvin eläväinen, lääkärin sanoin "tosi villi". :) Lapsivettä oli hyvin, pommi aukoi suutaan ja nyrkkejään kuten pitääkin. Pään rakenteet, luut ja sisäelimet paikallaan ja mitat kuin oppikirjasta. Siinä pöydällä geelit vatsalla jouduttiin se päätös tekemään, kun lääkäri sanoi, että voi nyt saman tien halutessamme ottaa lapsivesipunktion. 

Päädyttiin punktioon. Päätös ei ollut helppo. Se kallistui ehkä vain hitusen näytteenoton puoleen. En osaa selittää, miksi. Se vain tuntui siltä, vaikka pelottikin. Jostain syystä mieli on luottavainen ja haluan varmistuksen siitä, että kaikki on kunnossa. En halua enkä aio odottaa pahinta, aion toivoa parasta. Pikatestin tuloksista soittelen loppuviikosta, lopulliset tulokset tulevat kirjeitse kotiin. 

Itse punktio ei ollut ollenkaan niin kamala kokemus kuin pelkäsin. En nähnyt neulaa, en halunnut. Lääkäri selitti koko ajan rauhallisesti mitä tekee. Pieni neulan pisto vain ja jotain tuntui, kun lapsivettä otettiin, ei muuta. Ei sattunut, ei oikeastaan tuntunut edes pahalta fyysisesti. Toimenpiteestä on nyt yli viisi tuntia, eikä mitään tuntemuksia, kipua tai supistuksia ole ilmennyt. Olo on toiveikas.

Koettelemuksen jälkeen käytiin syömässä. Sain pitkään himoitsemaani sushia, kasvisversiona.
 En voinut myöskään vastustaa kiusausta ostaa Pommille jotain,
vähän kuin lohdutukseksi. 
Pikkuruiset sukat ja yöhaalari.


44 kommenttia:

 1. Voi kultaista pommia. <3
  Tsemppiä tulosten odotteluun.

  VastaaPoista
 2. Tippa linssissä tälläkin puolen ruutua (kenties näillä omilla raskaushormooneilla tekemistä tän itkuherkkyyden kanssa :D ).

  Toivotaan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Karhu! Onnea, en tiennytkään!! <3<3 Kaikkea hyvää sinne odotusaikaan! :)

   Poista
 3. Kiva kuulla, että toimenpide sujui kivuttomasti. Nyt vain toivotaan, ja etenkin uskotaan, että Pommilla on kaikki hyvin. Ihana unihaalari, joka päällä varmasti nukkuu sulounta.

  Kävin tänään Max's Cafeessa ja tulit siellä mieleeni :) kerroithan sen olleen lähikahvilanne.

  - Kristiina -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, kaikki sormet ja varpaat solmussa! Kiitos! :)

   Max's tosiaan oli ihan kotimme tien toisella puolella, Kadetintiellä. Aamuisin jos avasi ikkunan, sieltä leijaili ihana tuoreen pullan tuoksu... :P

   Poista
 4. Peukut pystyssä. Onneksi lääkäri teki heti punktion, ettei asiaa joutunut puntaroida pidempään. Kaikkea hyvää teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Ei se päätös olisi siitä miettimällä helpottunut. Hyvä että on nyt ohi ja toistaiseksi kaikki hyvin. Tuloksia odotellessa... Kiitos! :)

   Poista
 5. Mä oon jännittänyt koko päivän sun/teidän puolesta!
  Kyllä kaikki hyvin etenee <3

  Ihania lohdutusostiksia löydit Pommille!
  Haleja <3

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva, että sattui kohdalle tuollainen rauhallinen lääkäri-setä, se tekee jo paljon... Muutenkin kuulostaa siltä, kuin olisit saanut jonkunlaisen rauhan mielellesi asian tiimoilta vaikka lopullisia tuloksia joutuukin vähän odottamaan. Pidän peukkuja, ja olen varma että kaikki on kunnossa! Niin, ja suloinen uni-yöppäri, meidän junnu taitaa joutua nukkumaan isosiskon pinkeissä haalareissa isänsä vastustuksesta huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, paitsi että tämä oli täti. :) Jotenkin nyt kun päätös on tehty, eikä voi venkslata eestaas, niin tuntuu, että tein oikein. Haluan tietää. Haluan rauhan, jos kaikki on kunnossa. Ja jos kaikki ei olisikaan kunnossa, niin sitten otetaan mitä annetaan. Nyt on sellainen olo. :)

   Pilvipuku oli jotenkin herttainen, eikä ollut Lindexissä kalliskaan. Jos ei meinaa teidän junnu saada pinkeissä unta. :DD

   Poista
 7. Jännittävä ja voimia vaativa päivä on teillä ollut tänään. Ja varmasti aika pitkältä tuntuu tulosten odotus. Toivottavasti niissä on kaikki niin kuin pitääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla on paljon tekemistä, joten toivon, että en laske minuutteja... Odottavan aika on pitkä, mutta jostain syystä on oikein rauhallinen olo. En enää ihmeemmin edes jännitä tulosta. Mitähän tääkin nyt on...

   Poista
 8. Kaikkea hyvää teille kaikille <3

  VastaaPoista
 9. Täälläkin ollaan hengessä mukana :)
  Kaikkea hyvää teille kaikille!
  Tiina

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä tulosten odotteluun <3

  VastaaPoista
 11. Kaikkea hyvää Teille.

  VastaaPoista
 12. Voi mitkä ihanat ostokset;) Toi pyjama on syötävän söpö.

  Hyvä että se punktio on nyt tehty ja toimenpide oli nopea ja kivuton:) Nyt vaan rauhallisin mielin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voinut vastustaa kiusausta... ;) Ja samaa mieltä. Tässä tapauksessa tieto ei lisää tuskaa, vaan toisinpäin. Pian me saadaan tietää. :)

   Poista
 13. Täällä ollaan peukut ja varpaat pystyssä, toivotaan että kaikki on hyvin!!

  VastaaPoista
 14. Mietin koko päivän teitä, kiva kun postasit :)
  Päätös oli varmaan vaikea, mutta enää ei tarvi jahkailla. Eikä kannata määräänsä enempää stressata vaan odottaa mitä elämä tuo tullesaan!
  (Tiedän, helpommin sanottu kun tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana! <3 Tosiaan, enää ei tartte jahkailla. Ja koska me ei voida asiaan vaikuttaa, otetaan vastaan se mitä annetaan. Oli se mitä hyvänsä. Ihan hyvä mieli on nyt, huomattavasti rauhallisempi kuin eilen illalla.. :)

   Poista
 15. Kaikkea hyvää koko perheelle ja onnellista odotusaikaa :):)

  VastaaPoista
 16. Hyvä, että näytteenotto sujui hyvin! (mun siskon mies pyörtyi samassa tilanteessa, siskolla se sujui myös ihan hyvin ja syntyi terve tyttö, joka kesällä täyttää kolme)
  Tsemppiä ja hyviä vointeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ei varmaan ollut pyörtyminen kaukana itsellänikään. :D Onneksi on näitä onnellisia tarinoita, niiden voimalla jaksaa odottaa tuloksia. Kiitos. :)

   Poista
 17. Onneksi toimenpide osoittautui siedettäväksi,nyt on ainakin varmaan tietoa ,luulen että samaan olisin itsekin kallistunut.Hyvää vointia siulle ja pienelle vilkaalle Pommille.Ei pieni mies tiedäkään miten moni täällä pitää peukkuja pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanista sanoista! <3 Pieni Pommi saa kyllä jonain päivänä kuulla miten paljon toivotuksia saikaan. :)

   Poista
 18. Kärsivällisyyttä ja tsemppiä tulosten odotteluun, täällä myös hengessä mukana! Ja ihanat ostokset teit<3

  VastaaPoista
 19. Hyvä päätös Katri, kyllä tuossa tilassa täytyy vähän omaa mielenterveyttään ajatella. Tieto ei tässä tapauksessa lisää tuskaa, kuten sanoit. Olisin itsekin selvittänyt, että voin joko huokaista helpotuksesta tai varautua tulevaan.

  Mä olen se henkilö, joka kuuluu aina siihen kahteen prosenttiin ja mahtuisin varmaan promilleenkin. Olen ollut ultrassa kuulemassa, että oikeastaan kaikki on päin peetä. Lentänyt samana yönä Suomeen ja suoraan naistenklinikalle saamaan vahvistukset asiaan. Kohtukuolema todennälöinen, elinaikaennuste vuorokausi. Arvaat varmaan, että tämä vauva ei meidän kotona juoksentele tällä hetkellä.
  Asian kuuleminen aikanaan oli shokki, mutta silloin toimin kuin unessa. Sitten vaan järkeilin asian, että näin käy joskus, sille ei voi mitään, elämä jatkuu ja mulla oli sentään jo yksi terve lapsi kotona. No, nyt niitä on kaksi, mutta yhtään raskautta mun hermo ei enää olisi kestänyt.

  Tuon jälkeen mua on rasittanut aivan sairaasti kaikki tutkimusten tuomitsijat, jotka eivät ole koskaan olleet tilanteessa, jossa niitä ehkä tarvitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kamalaa mitä oot joutunut kokemaan. :( Kiitos kun kerroit. <3 Mä luulen kans, että mua olis saattanut jäädä vaivaamaan todella paljon, jos olisin eilen kieltäytynyt punktiosta. Jos kaikki ei ole hyvin, niin kohdattava se tosiasia on jossain vaiheessa kuitenkin. Mieluummin ennemmin, kuin myöhemmin.

   Mä olen tän kokemuksen perusteella alkanut yhä enemmän arvostamaan tuota meidän 5-vuotiasta tervettä ihmettä, kuten varmaan sielläkin teidän kahta ihanaa vipeltäjää. <3 Ikävä tosiasia on, että näitä sattuu, eikä koskaan voi tietää tuleeko omalle kohdalle.

   Poista
 20. Vaikeita päätöksiä ja jokaisen on ne ihan itse tehtävä! Kaikkea hyvää teille ja hengessä todellakin mukana ♥
  Yhden keskenmenon käynyt läpi, tosin aikaisessa vaiheessa... mutta sekin teki "kipeää". En voi muuta toivoa, kuin ihanaa odotusaikaa teille :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt se päätös on tehty. Onneksi sitä ei joutunut liian kauaa märehtimään. Uskon, että tehtiin oikein, koska on näin levollinen olo. :)

   Mun mielestä keskenmenoja ei voi arvioida sen mukaan, millä viikoilla ne tapahtuvat. Ne ovat hyvin henkilökohtaisia ja raskaita aina, jokainen kokee ja suree niitä omalla tavallaan.

   Kiitos <3

   Poista
 21. Huuh, mä olen täällä kyyneleet silmissä lukenut kokemuksistasi. Itsellä kun tuosta kaikesta on niin vähän aikaa, että väkisinkin eläytyy noihin tuntoihin aika voimakkaasti. En tiedä mitä sanoisin, muuta kuin, että kovasti voimia kaikkeen tulevaan. Odottaminen tällä hetkellä tuntuu varmasti hyvin, hyvin pitkältä. Olet ajatuksissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kaitaliina! <3 Tunteet vähän vaihtelee, mutta enimmäkseen on ihan hyvä olla. Tulee mitä tulee. Iloitaan näistä meidän terveistä lapsukaisista ja murehditaan vasta sitten, jos niikseen on. :)

   Poista
 22. Voi, kun se raskausaika on aina täynnä odotusta ja jännitystä, jos ei niitä luo itse niin sitten joku muu =) Itse ravasin ylihysteerisen neuvolantädin ansiosta kokeessa jos toisessakin ja erityisesti esikoisen kohdalla pelotti useinkin. Mutta onneksi sentään neuvolassa huolehdittiin ja kaikki oli aina hyvin. Voimia ja kärsivällisyyttä odotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Huhhh, kamalinta on ylihysteeriset ja yli-imelät neukkatädit! Osunut joskus sellainen kohdalle, kun on oma ollut lomalla tms. Mä arvostan sitä, että terkkari on täyspäinen ja -järkinen, eikä mikään hössö. :D Mutta samaa mieltä, että kyllä meidän neuvolajärjestelmä on vaan huippujuttu, täytyy olla tyytyväinen.

   Kiitos! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...