torstai 19. huhtikuuta 2012

Hyvä mieli

"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."

Sain tämän haasteen jo jokin aika sitten Matkanvarrelta Marrulta ja nyt uudelleen Kanelia ja Kardemummaa -blogista. Ei auta kuin tarttua haasteeseen! Tässä mieltäni ilahduttavia asioita:

1. Bloggaaminen ja blogien lukeminen: bloggaamisesta on tullut mukava harrastus, jota on kestänyt jo lähes kuusi vuotta. Toisten blogien lukeminen on myös parasta ajanvietettä - päihittää mennen tullen monet naistenlehdet. Blogeista saa ihan mahtavia vinkkejä, ideoita...

2. Oma perhe: Vaikka toisinaan saa aikaan myös käämien kärähtelyä, niin enimmäkseen kuitenkin hyvää mieltä. Pitäisi osata nauttia hetkestä ja ihan tavallisesta yhdessä vietetystä ajasta, myös arkena.
Perhepotretin ottamisen vaikeus.. ;)
Kuva otettu valokuvasta.. 
(kuvaaja Tiina Mickelsson Alias Studiot)

3. Onni: Sisältyy edelliseen kohtaan, mutta pakko mainita erikseen. Onnin nauru, hassut jutut, tuoksu, pusut, halaukset ja kaikki se vilpitön ilo. Ja nukkuessaankin niin suloinen suloisin!

4. Liikunta: Joskus niin vaikea aloittaa, mutta lopputulos palkitsee. Siitä vaan tulee niin hyvä olo ja virkistynyt mieli. Keho kaipaa rääkkiä voidakseen hyvin. Olin tänään aikaisemmin iltapäivällä superväsynyt ja valmis päiväunille, mutta raahasin itseni ulos lenkille - ja kannatti!

5. Hyvä ruoka: Ja tähän kuuluvat kaikki suolaiset ja makeat herkut. Se vain on niin yksinkertaista, että minä rakastan syömistä ja hyvää ruokaa. Hyvä ruoka - parempi mieli.
Tämä annos tilattiin Riiassa keväällä 2006 (lautanen melkein pöydän kokoinen). Mikäli muistan oikein, ei jaksettu syödä kaikkea.. ;)

6. Työ: Vaikka en ole tällä hetkellä työsuhteessa, voin sanoa, että työ jota teen (eli tutkimus) tuo hyvää mieltä. Se on toisinaan rankkaa ja haasteellista, mutta siinä lienee yksi syy, miksi nautin siitä niin paljon. Oman oppimisen ja edistymisen huomaaminen on ihan parasta. En voisi kuvitella tekeväni mitään muuta työtä!

7. Kirjat: Hyvien kirjojen lukeminen on yksi parhaista tavoista nollata pää ja unohtaa maalliset murheet. Luen syklittäin, välillä on aikoja että ei tule paljoa luettua, välillä luen monta kirjaa lyhyessä ajassa. Luen yleensä iltaisin sängyssä ennen nukkumaan menoa. Tällä hetkellä yöpöydällä John Irvingin Kaikki isäni hotellit.

8. (Siisti) koti: Vaikka siivoaminen ei lukeudu lempiharrastuksiini, en voi väittää, etteikö siisti koti toisi hyvän mielen. Kunnon suursiivouksen jälkeen on hyvä mieli. Kun kotona on puhdasta ja tavarat järjestyksessä, on paljon helpompaa keskittyä myös muihin asioihin.

9. Kirpputorit: Kirpputoreista joko tykkää tai ei. Itse tykkään, ei koskaan tiedä mitä aarteita osuu eteen. Kirpputoreilla rauhassa koluaminen ja tietysti hyvät löydöt tekevät hyvän mielen. Kuten viimeksi tämä mainio Fiat 500 seinäkalenteri!

10. Aurinko: Oli vuodenaika mikä hyvänsä, minä hakeudun aurinkoon jos se paistaa. Se piristää, lämmittää ja virkistää. Auringon ainut huono puoli on, että se paljastaa likaiset ikkunat!
Auringonnousu Konnevedellä vanhempieni luona jouluaattona 2006

11. Hyvät unet: En ole koskaan kärsinyt minkään sortin uni- tai nukahtamisongelmista. Päinvastoin, nukun kuin vauva. Ja voisin nukkua vaikka kuinka. Huonosti nukutun yön jälkeen olo on huono eikä mikään suju. Tarvitsen ainakin kahdeksan-yhdeksän tuntia yössä toimiakseni kunnolla.

12. Hyvä huumori, kuten Fingerpori tai tilannekomiikka: Hyvä huumori pistää nauramaan ja nauraminen rentouttaa. As simple as that! :)

13. Matkustelu: Matkustelu on ihanaa. Voisinpa jonain päivänä sanoa harrastavani matkailua. Kaikki eri maat, kielet, kulttuurit... haluaisin nähdä ja kokea ne kaikki. Mulla on krooninen matkakuume ja jos saisin tukun (ylimääräistä) rahaa, en todellakaan laittaisi sitä lainojen lyhennyksiin, vaan lähtisin maailmalle!
Sydney 2006

14. Sauna: Olisi kamalaa joutua elämään täysin ilman saunaa. Rakastan saunomista ja sitä tunnetta, joka saunan jälkeen on. En pidä liian kuumasta (kuivasta) saunasta, vaan lempeät löylyt on ne parhaat (ihokin tykkää). Kunnon hikitreeni ennen saunaa maksimoi nautinnon.
Isän lapsuudenkodin rantasauna

15. Ystävät: Vaikka ei joka päivä näkisi tai olisi yhteydessä, tietää, että siellä ne ovat. Ja kun pitkän ajan jälkeen näkee, voi jatkaa siitä mihin viimeksi jäi. Lyhyt puhelu tai pitkä illanvietto, kaikki yhtä hyvän mielen tuojia. Ihan parhaita hetkiä on ne, kun saa yhdistää monia hyvän mielen tekijöistä: hyviä ystäviä siistiin kotiin nauttimaan hyvästä ruuasta!

Tästä tulikin tällä kertaa sen verran pitkä postaus, etten laita eteenpäin. Saa napata mukaansa niin halutessaan.

Hyvää mieltä loppuviikkoon! :)

2 kommenttia:

 1. Me ollaan varmaan jotkut salaiset melkein kaksoset ! ( Tähän perään sellainen epäluuloinen hymiö :) ) PAITSI että mä en nuku hyvin, vaikka tarvitsisin sen 8-9 tuntia joka yö.

  Mukavaa viikonloppua sinne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) Hauska kuulla! Paitsi tuo nukkumishomma.. Parempia unia ja aurinkoa viikonloppuun (kyllä tuo sade loppuu huomiseen mennessä)! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...