tiistai 10. huhtikuuta 2012

Kärpässieni-iltapala

Aina ei leikkaa ja joskus on ihan äärettömän vaikea keksiä vaihtelua aamu-, väli- ja iltapaloihin. Toisinaan taas on ihan mukavaa nähdä iltapalojenkin suhteen enemmän vaivaa, mutta totuus on se, että aika usein turvaudutaan ajan säästämiseksi voikkareihin/jugurttiin/muroihin jne. Sen vuoksi kuulisin mielelläni millaiset aamu-, väli- ja iltapalat on teidän perheessä suosiossa? Lisäksi jaan meidän tämän iltaisen iltapalan, joka ainakin iski 5-vuotiaaseen kuin häkä. 

Minä: "Onni, iltapalalle!"
Onni: "Eiiii vielä. En mä haluu. Mitä iltapalaa?"
Minä: "Kärpässieni."
Onni: "Tä? Äiti, ei kärpässieniä voi syödä!"
Minä: "Tämän voi." :)
Yksinkertaista: salaatinlehtiä, keitetty muna ja tomskua. Ideaa en ole itse keksinyt, mulle on lapsena syötetty samanlaisia sieniä. ;)

16 kommenttia:

 1. Ihana. Muistan nähneeni tämän ruokaohjeen 60-luvun keittokirjassa lapsuudenkodissani! Pitääkin herättää tämä ruokalaji uudestaan eloon.
  Meillä suosituin iltapala on smoothie. Partaäijää, marjoja, hetelmää ja maitoa blenderiin, juoma pitkään lasiin ja pilli. Vinkki, sinne uppoo mikä vaan mikä ei uppoa päivällisellä, kokeiltu on jopa avocado ja lehtisalaattikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, sieltäköhän se meidänkin äiti on tuon ajatuksen sieniin saanut? :)

   Ja aaah, smooothiet. Niistä tuo poika kyllä tykkää (ja kaikki meistä). Harmitus vaan, että meillä on vielä ostoslistalla kunnon blenderi, toistaiseksi ollaan jouduttuu surruuttamaan vain sauvasekoittimella, ja eihän sillä tee mitään. Kukahan ostais meille KitchenAidin.... ;) Mutta siis kyllä, sinne voi ujuttaa ihan mitä vaan! Kiitti muistutuksesta!

   Poista
 2. Hihhih... ihana, empä oo moista ennen nähnyt :))
  Tällä hetkellä taitaa suosiossa olla mysli ja jogurtti (tylsässä yksinkertaisuudessa) ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) Jugurtit ja myslit on kyllä tosi jees. Mulle tuli jossain vaiheessa mysliin tökkäys, kun söin niitä kai liikaa, ja itse asiassa jugurttiinkin (paitsi itse tehdyt on hyviä). Onni taas ei mysliin suostu koskemaankaan. :P

   Poista
  2. Meillä pojat on vasta nyt alkaneet syömään mysliä (12-15v.)

   Poista
  3. Ai no niin, ilmankos. :) Mikähän siinä on, että mysli ei muuten pienille maistu. Mulle kyllä maistuu, viimeks tänä aamuna.

   Poista
 3. Huippuihana! Ja samojen ruokavaihteluiden kanssa painiskelen tässäkin perheessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä jostain muistin syövereistä eräänä päivänä muistui mieleeni. Eipä tarvinnut montaa kertaa houkutella poikaa iltapalalle... kerrankin! :D

   Poista
 4. Hauska sieni! Jos vaan jaksais, muistais (ja käyttäisi mielikuvitusta), niin annoksista kyllä tosiaan sais paljon houkuttelevamman näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. :) Ja oikeastaan, tän tekemiseen meni saman verran aikaa, kun normivoikkarin. Mut mulla oli jääkaapissa tuo kananmuna jo valmiiksi keitettynä.. Väsymys ja arki valitettavan usein tappaa mielikuvituksen ja luovuuden.

   Poista
 5. Meillä ollaan ihan samoilla iltapalalinjoilla, joten vinkkejä tännekin :) Toi sieni-idea on aika hauska...
  Meillä tehdään joskus munakasta, siitä varsinkin muutama muksu tykkää tosi paljon. Hedelmät ja leipä ja joskus jogurtti/viili on aika normaali.
  Joskus sitten sellaset 100 vuotta vanhalla vohveliraudalla tehdyt vohvelit on lapsille juhlaa ja saahan niistäkin suhteellisen terveellisiä kun ei laita kiloa kaupan hilloa päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munakas uppoo täällä kans, ja siihenhän onkin helppo keksiä erilaisia variaatioita. :) Mä aina välillä innostun tekemään pannaria tai paistamaan lettuja - mut meidän pojalle ei uppoa! Siis se on ehkä ainut lapsi maailmassa, joka ei niitä syö. :D Vohvelit ON ihania, ai että ku alkoikin tekee mieli niitä... :P Pitää pyytää äitiä tekemään ens kerran ku mennään käymään siellä. :)

   Poista
 6. Muistan, kun olin ikionnellinen, kun äitini oli joskus 30 vuotta sitten väkertänyt tällaisia nimipäivilleni :) Olin aivan unohtanut.

  - Kristiina -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että muillakin on näistä lapsuusmuistoja :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...