maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kiitos

Kiitos kaikille teille ihanille viesteistä edelliseen postaukseen! Kävijämäärät pompsahtivat uusiin lukemiin tuon postauksen myötä ja uusia lukijoitakin on ilmestynyt. Tervetuloa! :)

Ulkona on uskomattoman hieno ilma, mutta täällä vaan kuljetaan edelleen nenä punaisena ja nahkariekaleita roikkuen, henkeä haukkoen (astma ahdistaa). Niistetään, rasvataan, niistetään, rasvataan... Aion uhmata flunssaa ja ulkoistaa itseni edes tuohon kuistille tämän päivän aikana. Siellä on vielä talven jäljiltä hehkeät, ruskettuneet kanervat ja havut. Onneksi eivät näy sisälle, mutta tekisi mieli tehdä pihalle kevyt keväinen kasvojenkohotus.
Eilen ei syöty enää kovinkaan juhlallisesti, vaikka pääsiäispyhät jatkuvatkin. Kuitenkin jotain keväistä, raikasta ja aurinkoista teki mieli: kalkkunaa, ohraa, appelsiinikastiketta ja appelsiini-vihersalaattia. 

Jälkkäriksi pyöräytin pikaisen kääretortun, kun saatiin kaveripariskunta kylään. Tortun sisällä sitruunakiisseliä, sitruunarahkaa + vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja persikkaa. Koristelu meni vähän niin ja näin, yrittää esittää pajun oksaa. ;D 

Leppoisaa toista pääsiäispäivää ja stressitöntä arkeen paluuta!




16 kommenttia:

  1. Ihan ilmiselvä paju tortun päällä,onpa kiva idea.Taidan pölliä idean omaan käyttööni ens pääsiäisenä.Nyt ei enää parane leipoa mitään,suklaata tulee korvistakin,ihme kyllä,yleensä toleranssi on kovinkin paljon korkeampi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pölli toki, en suinkaan itse ole ideaa keksinyt, vaan nähnyt vastaavia ihanissa leivontablogeissa. :) Sama täällä, hirvee homma saada nuo tämänhetkisetkin syötyä.. :S

      Poista
  2. Hyvältä sun "pikainen" kääretorttusi näyttää :))
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh, no kiitos. Vähän pitää olla itsekritiikkiä kuitenkin. Kiitos samoin! :)

      Poista
  3. Hei, tuo sun oksatorttusihan näyttää tosi hienolta. Mä en kyl osais, kun ei ole tuo jauhopeukalo edes keskellä kämmentä vaan puuttuu vissiinkin kokonaan.

    Hieno maha. Siellä se kaveri kasvaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en usko ettet osais, oot niin taitava käsistäsi! :) Ja kiitti. :)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää tuo kääretorttu! Ja koristelu on mun mielestä onnistunut, ihan selkeä pajun oksahan se on! :) En olekaan tehnyt pitkään aikaan sitruksista mitään, kiitos vinkistä! Atoopikkona jotenkin aina tulee vältettyä niitä, kun kädet kutisee leikkaamisen jälkeen niin sikana... pitäis varmaan hommata kumihanskat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä raikasta, tykkään. Ainut vika, että eilen ei ollut vielä kostunut tarpeeksi, kun en ikinä osaa kostuttaa kääretorttua yhtä paljon kuin kakkuja... Tänään oli parempaa. Voi harmitus, ehkäpä hanskat tosiaan auttais tuohon atopiaan?

      Poista
  5. Tuhannesti onnea odotukseen! Ihana yllätys;)
    Tosi hieno pääsiäistorttu, sulta sitten onnistuu nuo koristelut.
    - Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! :) Ja voi että, itse olen koristelun suhteen kriittisempi, johtuen siitä, että lopputulos oli ihan eri, kuin miksi sen suunnittelin.. ;)

      Poista
  6. Moii ja onnea "pommin" kasvatteluun :) aikas ihana pommi!
    tosi hauska tuo kääretorttuidis, pitääpä laittaa muistiin ens vuotta varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Peppi! :) Helppo koristeluidea tosiaan! Pandalla oli noita suklaarusinoita pussissa valmiina ja ohuemman oksan sais sulatetusta suklaasta, mulla oli sellainen tuubi josta puristin ja siksi siitä tuli niin paksua jälkeä. :)

      Poista
  7. Flunssa on plääh, kääretorttu hieno ja nuo masukuvat... Suloisia :) Omaa valtavaa pötsiä kun tässä tarkastelee, niin on kyllä suloisuus aika kaukana! Onnea oikein kovasti, miten se tuntuukin että toisessa raskaudessa aika rientää hurjalla vauhdilla, kun ekassa tuntui ettei se 12 viikkoakaan tullut täyteen ikinä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. :) Mut sulla ei ole kovin kauaa enää! Sitä paitsi sun maha on kyllä oikein hurmaava! Ja hei, sitten kun sä kantelet sutjakkaana vauvaa, niin minä lyllerrän maha kottikärryissä ihanissa kesähelteissä... Samaa mieltä, ykkös- ja kakkosraskaudet on niin erilaisia. Kaikki on kyllä jännää ja ihanaa, muttei niin uutta enää. Vaikka ihmeen hyvin tässä reilussa viidessä vuodessa on asioita unohtanut.

      Poista
  8. Pakko näin äkkiseltään muuten kommentoida, että on muuten todella mehukkaan näköistä kalkkunaa :) Kokeiluun...ja appelsiinikastikekin kiinnostaa.

    Sulla on samoja taipumuksia kun mun vaimolla. Enkä puhu nyt tällä kertaa vatsan kasvusta vaan noista leipomuksien koristeluista ;)
    Meillä naisväki hoitaa tuota leipomuspuolta ja musta on tosi jees kun aina saa yllättyä itsekin millä tavoin kakut ym. on koristeltu...hieno torttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalkkuna oli kyllä ihan mehukasta, mut ei siitä kyllä mun mielestä houkuttelevaa kuvaa saa, ku on niin aneemisen väristä. :) Ja tuo kastike... meni vähän v*turalleen, en tykännyt. Ohjeen otin netistä jostain, oisko ollut tää:

      http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/huhtikuu_2011/fi_FI/kalkkunan_filee_ja_appelsiinikastike/

      (lukuunottamatta tuota viiniä, ku sitä ei ollut).

      Heh, joo sitä yllättyy välillä itsekin omista koristeluistaan! (eikä aina positiivisesti... ;D )

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...