keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Maalaisunelma

Tein Ennenvanhaan postauksen isäni lapsuudenkodin pihapiiristä. Se jos mikä on oikea maalaisunelma järven rannalla. Talossa on asunut isän sukua jo monen sukupolven ajan, viimeisenä isäni, setäni, pappani, ja mummoni kuoltua jo 50-luvulla, myös isomummoni. Papan kuoltua 90-luvulla paikka on toiminut vapaa-ajan asuntona ja setäni on sitä laitellut ja kunnostanut. Vanhempani asuvat nykyisin tämän vanhan kotitalon naapurissa, johon isäni rakensi talon eläköidyttyään.

20 kommenttia:

 1. On kyllä niin hieno paikka!
  Ja maiseman ja sijainnin lisäksi vielä hienomman siitä tekee tuo oman suvun historia.

  Meillä taisi äidin puolen maat jäädä rajan taakse.

  Isän isä oli Vr:llä töissä ja he asuivat Lahdessa pienen lammen rannalla Mytäjäisissä Vr:n varikon vieressä muiden saman firman työntekijöiden kanssa. Hieno paikka sekin on, mutta sieltä piti lähteä eläköitymään muualle.
  Onneksi vaimon porukoilla on oma mökki, että päästään kanssa kesällä pulikoimaan muksujen kanssa rauhalliseen ympäristöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Tommi. :) Ja kyllä kaikilla pitäisi olla joku kesäkeidas, jonne tarvittaessa pääsee rauhoittumaan ja haistelemaan maalaisilmaa. Mökkeily on kivaa. :)

   Poista
 2. Ihana paikka! Suvussa perintönä kulkeneissa paikoissa on sitä jotain erityistä. Jos ikinä voitan lotossa, marssin (puoliväkisin)lunastamaan vanhan mummolani, joka myytiin mummoni kuoltua. Siihen paikkaan vain yhdistän niin monia hyviä muistoja, että haikeana mietin joskus miten kiva kesäpaikka se olisi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus! Toivotaan, että lotossa tärppää ja pääset lunastamaan takaisin sen, joka teille kuuluu. Ymmärrän hyvin, näillä paikoilla on niin suuri tunnearvo. Ja jos minusta on kiinni, niin tuota isän ja sedän vanhaa kotia ei myydä ikinä.

   Poista
 3. Ompa upean näköinen paikka!!! Tuolla viihtyy ihan varmasti :))

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän ihanan näköinen paikka ! Ja vesi noin liki vielä.

  Pitääkin käydä lukemassa tuo Ennenvanhan juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se. Toivottavasti et pettynyt, se "juttu" kun oli lähinnä kuvia. ;)

   Poista
 5. Kaunis talo kauniilla paikalla ja rantasauna! Täydellinen kesäpaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Siellä onkin tullut lapsena temmellettyä monena kesänä. Parhaiten jääneet mieleen kuumat ja aurinkoiset kesäpäivät uimisineen, peilityynellä järvellä soutaminen ja sadepäivien vietot aitassa ison Aku Ankka -lehtipinon kanssa. :)

   Poista
 6. Upean näköinen paikka. Tuosa on sitä vanhan ajan tunnelmaa.

  VastaaPoista
 7. Ihanan tunnelmallinen paikka. Mahtava kuulla, että joku kunnostaa ja pitää siitä huolta. On niin surullista nähdä kauniita, hylättyjä paikkoja, jotka rapistuvat vuosi vuodelta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Harmi kun ei voi pelastaa niitä kaikkia hylättyjä talokaunottaria... Onneksi ihmiset ovat heränneet yhä enemmän kunnioittamaan vanhaa, sen sijaan, että tilalle rakennettaisiin aina uutta. Tilanne on jo ihan eri kuin joskus 80-luvulla! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...