tiistai 29. toukokuuta 2012

Raparperipaistos

Meillä jäi viimekertaisista lettukesteistä yli vaahdotettua vaniljakastiketta, joten tein raparperipaistoksen tällä Kanelia ja kardemummaa -blogista bongatulla ohjeella.

RAPARPERIPAISTOS

1 l raparperinpaloja
1 dl sokeria

Päälle:
75 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta (laitoin -lastuja)
1 tl vaniljasokeria

1. Levitä raparperinpalat vuoan pohjalle ja ripottele sokeri päälle. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
2. Sekoita pehmeä voi, sokerit, vehnäjauhot ja mantelirouhe murumaiseksi seokseksi. Levitä seos raparperipalojen päälle. Jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. 
3. Tarjoa paistos lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Helppoa, nopeaa ja hyvää! Erityisesti tykkäsin tuosta mantelista muruseoksessa. Täytyykin muistaa seuraavan kerran, kun tekee mieli omena-kaurapaistosta, tehdä vaihteeksi omppujen päälle tällainen muruseos. Slurps! 

Seuraavaksi pitää kokeilla tätä Rimpsukaisan raparperipiirakkaohjetta! :)

8 kommenttia:

  1. Vaikuttaa turhankin herkulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Ei tuon tuhoamisessa kauaa nokka tuhissut. ;)

      Poista
  2. Herkullista... ihan varmasti!!! Ihana kuulla uusia reseptejä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli herkkua. Ja joo, kivaa saada uusia ideoita ja reseptejä. Kuten tämäkin! :)

      Poista
  3. Oi mitä ihanaa herkkua! Mies tykkää meillä tuosta eniten. Ja omenoista tehdystä myös. Eilen leivoin pitkästä aikaa hirveän läjän pullia ja nyt on jo melkein kaikki syöty. Voi kamalaa. Onneksi ehdin sentään muutaman pakastaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tuoretta pullaa... sitä en olekaan saanut pitkään aikaan. Olen tosi laiska leipomaan pullaa, kun se on mun mielestä niin vaivalloista. :P

      Poista
  4. Aivan uusi ohje minulle. Tuota pitää kokeilla tänä keväänä. Omppu-kaurapaistos on tuttu ja liki jokasyksyinen juttu.
    t. Arja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Omena-kaurapaistos on meilläkin jokasyksyinen lemppari, vaan tänä syksynä kokeilen sitä tällä päällisellä. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...