maanantai 18. kesäkuuta 2012

Perunarieskat

Nämä valmistuvat aamu-, väli- tai iltapalaksi tosi nopeasti, jos perunamuusia on sattunut jäämään yli. Suosittelen!
Perunarieskat:

3 dl perunasosetta
1 tl suolaa
1 muna
3 dl sämpylä-/tms. -jauhoja

Sekoittele ainekset taikinaksi nopeasti ja nosta nokareita uunipellille. Taputtele jauhotetuin käsin. Pistele reikiä haarukalla ja paista 225 asteessa n. 15 min.

10 kommenttia:

  1. No noitahan on pakko kokeilla joskus, kiitos ohjeesta. Tuli nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja uunituoreina ihan parhaita! :P

      Poista
  2. Kuulostavatkin herkullisilta! Seuraavaksi pitää tehdä vähän reilummin sitä muusia :D

    VastaaPoista
  3. Äh. Just tuossa pari päivää sitten syötiin mikrossa lämmitettyä muusia mitä oli jäänyt...No, onneksi ensi kertaa varten on ohje johonkin parempaan. Meneekö tuo muuten niin, että muusin ja jauhojen määrä kasvaa samassa suhteessa? Eli siis jos muusia on n. 5dl niin jauhoja kanssa sama 5dl satsi. Ja silloin ehkä muniakin saa olla pari?
    Tää menee kyllä testiin joku kerta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, ens kerralla sit! Öööh. Mä en tiedä, mutta voisin kuvitella, että menee just noin. Kokeilemalla sen sitten huomaa, mut kannattaa jättää taikina mahdollisimman löysäksi, sellaiseksi, että se tosiaan tarttuu joka paikkaan, jos et jauhoisilla käsillä taputtele niitä. Sillein tulee kaikkein parhaimman makuisia.

      Poista
  4. Ohrajauhoilla tulee erityisen hyvät, ja ehdottomasti vaatii minusta tuon munan mukaan taikinaan. Meillä rieskat on melkein joka viikkoista herkkua talviaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam. Näitä tehdään meillä kyllä liian harvoin, koska syödään niin harvoin muusiakaan... Mut mun mielestä nää on parempia kuin perunamuusi! :P Ja kiitti ohrajauhovinkistä, kokeilen ens kerralla sillä! :)

      Poista
  5. Kopsasin ohjeen , kiitos! Meillä jää yleensä aina muusia, joten tässä hyvä resepti jämäruualle. Itse en juurikaan pidä perunamuusista, mutta rieskoista varmasti.

    - Kristiina -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. En hirveästi diggaile muusista, mutta silloin tällöin sitä meilläkin on, vaikka aika vähän perunaa syödään. Kyllä siitä jämästä mieluummin rieskat tekee, kuin syö uudelleen!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...