tiistai 12. kesäkuuta 2012

Pullot ja putelit

Meillä on kolme uutta juomapulloa. Tilasin kaikille omat ja vitsit että olen näistä iloinen! Mulla on ollut jo p i t k ä ä n tarkoituksena heivata tästä kämpästä kaikki muoviset pullot ja korvata ne lasisilla ja/tai teräksisillä. Nämä on niin söötit mun mielestä. Isännälle iso teräksenharmaa, Onni halusi violetin ja itselle pinkki. Ja btw, tämä ei ole maksettu mainos, ihan omilla pikku pennosillani nämä kustansin. Oon vaan niin innoissani näistä! :)
 Mulla on treenatessa ollut joku Röhnischin tai minkälien muovinen pullo ja uskokaa tai älkää, vesi ihan oikeasti saa siinä muovisen sivumaun. Yöks. :/ Enää en kuskaa muovipulloja laukussa mukana yhtään mihinkään, eikä kukaan muukaan tässä perheessä.

Pullot ovat Pura Stainless -merkkisiä ja niillä on elinikäinen takuu. Myös korkki on ruostumatonta terästä, joten voi olla varma, että pullossa säilytettävään juomaan ei liukene mitään ylimääräistä. Tässä pieni infopläjäys näistä pulloista:

"Kaikki Puran pullot on valmistettu ruostumattomasta teräksestä #304, joka on tunnettu kestävyydestään eroosiota sekä ruostumista vastaan. Lisäksi pullot ovat antibakteerisia. Näin pullot soveltuvat täydellisesti käytettäväksi juomapulloina. Samoista syistä kyseistä materiaalia käytetään myös elintarvikkeiden kuljetuksissa ja varastoinnissa. Ruostumaton teräs ei myöskään reagoi happojen kanssa minkä ansiosta pullon pinnasta ei tartu makua juomiin ja pulloihin voi laittaa myös virvoitusjuomia. Monet halvat pullot on valmistettu alempi arvoisista ruostumattoman teräksen laaduista, joiden valmistuksessa on käytetty määrittelemättömiä metalliseoksia. Tällaiset tuotteet eivät yllä kestävyydessä #304:n tasolle eikä niitä ole sertifioitu ruoka-aineiden säilytykseen soveltuviksi. Liian ohuesta teräksestä (<0.5mm) valmistetut pullot ovat herkkiä painaumille ja puhkeamiselle.


Ruostumaton teräs #304 ei tarvitse kemikaaleja sisältävää sisäpinnoitetta, mikä onkin yksi materiaalin hienoimmista ominaisuuksista. Alumiinipullot ja halpatuotteet on vuorattu suojaavalla kalvolla. Kalvopinnoite kuitenkin mitätöi koko idean muovittomasta pullosta sillä tällainen pullo ei ole sen parempi kuin tavallinen muovipullo.

Puran pullot eivät sisällä myrkkyjä eivätkä bisfenoli A:ta. Kaikki pullot, niiden komponentit sekä lisävarusteet ovat riippumattomien maailmanlaajuisten laboratorioiden testaamia. Ne ovat myös saaneet sertifikaatit, joiden mukaan tuotteet eivät sisällä Bisfenol A –yhdistettä, lyijyä, ftalaatteja tai typpi-yhdisteitä. Pullot, jotka on valmistettu muovista tai joissa on muoviosia sisältävät joitain määriä BPA:ta, mikä tulee ilmi riippumattomissa testeissä." (Lähde: Ipanajamit). 

Ja tämä ei jää tähän! Sarjalla on nimittäin myös Pura Kiki -tuttipulloja, joita aion hankkia Pommille. 

Näiden lisäksi olisi myös tällaisia lasisia (silikonipäällinen) tuttipulloja mm. Lifefactorylla:


Ja nyt kysynkin: onko teillä lukijoilla kokemuksia näistä tai muista teräksisistä tai lasisista tuttipulloista? Vinkit on tervetulleita! Onni joi aikanaan muovipulloista, mutta nyt on pakko sanoa kaikille muovisille (oli bisfenolia tai ei), että
EI KIITOS. Oma mielipiteeni on, että maailmassa on riittävästi muovia. Vaikka osan muovisista tuttipulloista sanotaan olevan ihan turvallisia, on lasi tai teräs parempi vaihtoehto.

Ps. ja jos/kun mut leimataan tämän asian johdosta intoilevaksi hipiksi, niin voi käydä sivistämässä itseään vaikkapa tällä Kauppalehden artikkelilla, jossa kerrotaan EU-komission suosittavan lasisia tuttipulloja muovisten sijaan. ;) Klik

Täältä löytyy kyseinen EU-direktiivi. Jos kiinnostaa vielä lukea lisää, niin asiasta on kirjoittanut ainakin Bebesinfo ja Kemikaalicocktail.

Edit. Listaan tähän vielä paikkoja, joista yllämainittuja pulloja saa hankittua, jos jotakuta kiinnostaa ja muistiin itselleni (vaikka hra Google varmasti auttaa myös).

PURA:

Helsinki: AstangaJoogakauppaIpanaJamitLiike51OmbrellinoPilateskauppaUrheilemaan.fiQiamo
Hyvinkää: Punnitse ja Säästä
Joensuu: Karpaloshop
Jyväskylä: Katriinan kauppa
Kokkola: Yoga & Ecoliving
Lahti: Luomumarket TähkäPilatesplace
Lappeenranta: Funit

Oulu: Life KempeleLife Oulu Stockmann 4krsOulun Bravo
Turku: Baobab
Vaasa: Ekosoppi
LIFEFACTORY:
Aikuisten juomapullot:

Artek, Helsinki ja Turku 
Carlson, Kuopio  
Lasten  metsola, Oulu sekä verkkokauppa www.lastenmetsola.fi
Ruohonjuuri (Itis, Kamppi, Tampere ja Turku) sekä verkkokauppa www.ruohonjuuri.fi 
Töölö gym, Helsinki.
Vekaravintti, Kerava. sekä verkkokauppa www.vekaravintti.fi
Vipanat.fi -verkkokauppa www.vipanat.fi
Yoga nordic Helsinki ja Espoo
Ombrellino, Helsinki sekä verkkokauppa www.ombrellino.fi 

Tuttipullot:

A-t lastenturva, Vantaa. 
Aaltomari, Alajärvi. 
Baobab kids, Turku. 
Bebes, Helsinki 
Bella bambina, Tampere. 
Bravo, Oulu. 
Carlson, Kuopio. 
Citybaby, Lahti. 
Gaudete kids, Helsinki 
Huvikumpu, Seinäjoki. 
Katriinan kauppa, Jyväskylä & Seinäjoki
Kimperi, Jyväskylä. www.kimperi.com
Lasten metsola, Oulu www.lastenmetsola.fi
Lastentarvikeliike Bumbeez, Pori. 
Lastentarvike Muksutalli, Tampere, Seinäjoki, Vantaa).
Miniq, Kempele 
Mulperipuu, Hämeenlinna. 
Ombrellino, Helsinki www.ombrellino.fi
Oz baby, Turku. www.ozbaby.fi
Pikku kippari, Helsinki. 
Pompoti, Riihimäki www.pompoti.fi
Punavuoren peikko, Helsinki www.punavuorenpeikko.fi
Ruohonjuuri Itis, Kamppi, Tampere ja Turku, sekä verkkokauppa www.ruohonjuuri.fi
Studio Taivaspuro, Piispanristi.
Tupalanmäen puoti, Lieto, 
Vekaravintti, Kerava. www.vekaravintti.fi
Vauvatalo Johanna, Sello, Espoo. www.vauvatalojohanna.fi

17 kommenttia:

 1. Muovipullot ovat ärsyttäviä. Usein ovat huonolaatuisiakin, ts. korkki vuotaa. Sitten on reppu märkänä ja kaikki kamppeet :( Poika on mieltynyt ikivanhaan Adidas-juomapulloon. Olisin tilannut hänelle uuden pullon tuppereilta ( niissäkin on takuu ), mutta hän ei kuulemma tarvii pulloa :)

  Tuollainen teräspullo olisi kiva. Siinä pysyy vesi tosi kauan kylmänä. Tuleekohan pulloon kolhuja, jos pullo esim. putoaa lattialle? Niin kävi ainakin sellaiselle halvemmalle teräspullolle...

  - Kristiina -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Ja mua ärsyttää muutenkin sellainen muovinen kertakäyttökulttuuri. Muovi on valmistajalle (ja kuluttajalle) halpa, mutta se ei häviä kaatikselta ikinä. :/

   Musta nää teräksiset on ihanat! Eri kokoja ja värejä on vaikka miten paljon. Valmistaja antaa tosiaan elinikäisen takuun tietyin rajoituksin, eli tuskin korvaa jos junan raiteille heittää... ;D Voihan se olla, että tuohon ajan mukana tulee joitan pieniä lommoja ja naarmuja, mutta haitanneeko tuo ihan hirveästi. En tiedä, kun nää on vielä melko uudet. :)

   Poista
 2. Jes, muovit vaan pois ja kunnon tavaraa tilalle :)

  Meillä on Canpolin lasisia tuttupulloja. Niihin saa joko pullotutin vauvalle tai nokkatutin isommalle. Aapon vauva-ajan kaikki pysyi ehjänä mutta Iida on onnistunut rikkomaan pari heitollaan :)

  Esim. täältä näkyy lisätietoja:
  http://www.tikkunekku.fi/product_details.php?p=159
  Ovat edullisempia kuin nuo Lifefactoryn pullot mutta eivät kyllä yhtä suloisia..

  Muuten meillä käytetään aina lasisia pulloja ja välillä ärsyttää kun niiden kanssa saa olla niin varovainen kun kulkevat aina mukana.
  Ehkäpä pitää ostaa kans jotkut kivat teräspullot, ei tarvis säikkyillä lastenkaan kanssa aina. Kiitos hyvästä vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijuu, mä noita Canpolin pulloja kans löysin kun googlettelin lasisia. Pitää pitää mielessä, ovat kuitenkin vähän edullisempia tosiaan! Kiitti linkistä. :)

   Lasisten kanssa saa kyllä olla varmaan varovainen, ellei ole sit toi Lifefactorin pullo. Pitää askarrella jotain suojia itse niiden päälle tms.

   Poista
 3. Vähän aihetta sivuten (pulloja on tullut jo kehuttua muualla ;) muistaakseni) tää muovinen kertakäyttökulttuuri niin syö miestä.
  Just tässä yks päivä mietin, että mitä ihmettä jää tutkittavaa meidän ajasta tuleville sukupolville? (Jos tää pallo on enää edes kasassa sadan vuoden päästä...) Osittain maatunutta muovia, ei-maatunutta muovia ja maatumatonta muovia? Musta on niin hienoa nykyään nuuhkia ja hypistellä vanhoja tavaroita (ei sillai pervosti kuitenkaan;) ) ja kuunnella niiden tarinoita. Ei taida onnistua enää kovinkaan pitkään meidän jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIINPÄ! Mua ottaa niin pahasti pattiin joidenkin ihmisten välinpitämättömyys, että hihat kärähtää. Mutta yritän olla ajattelematta asiaa ja kantaa oman korteni... ja opastaa omaa jälkikasvua suosimaan ekologisia elämäntapoja. :)

   Mut onneks pahin muovibuumi taitaa olla ohitse ja tietoisuus on nostamassa päätään! Mä toivon, että esimerkiksi muovipusseja ei ois enää kymmenen vuoden päästä edes olemassa. Ja meidän lapset pyörittelee sit silmiään, että miten KUKAAN on koskaan voinut käyttää jotain niin typerää kapistusta kuin MUOVIPUSSI. :D

   Poista
  2. Niin, ja on tässä itselläkin opettelun ja itsetutkiskelun paikka. Mut eteenpäin mennään! :)

   Poista
 4. No ainakin ovat upean näköisiä! Ja sitä muovia on todellakin kaikki paikat pullollaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin söpöjä! Muovi, huoh... Jospa siitä päästäisiin pikkuhiljaa..? Mut tietysti yksittäisenä pienenä kuluttajana ei voi tehdä muuta kuin omat ostopäätöksensä: jättää muoviset kauppojen hyllyille ja valita niiden sijaan kierrätettäviä materiaaleja. :)

   Poista
 5. Ooh, onpas nuo Pura Kiki pullot hienoja! Itseäni tosin myös mietityttää tuo teräspullojen lattialle-tiputus-kestävyys? Kolhut ja lommot eivät haittaa, mutta onko näissä jokin sisuskuori, joka saattaa mennä pirstaleiksi? Täytyypi tuollaisia ostaa, jos vastaan tulee (äkkiseltään listassa ei näkynyt meidän tuppukylää:) ) Kiitos siis vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tuossa mun lainaamassa tekstissä sanotaan tämän ruostumattoman teräksen #304 olevan kestävää. Sitä käytetään mm. ruuan kuljetuksessa ja varastoinnissa. Tämä teräslaatu ei tarvitse sisäpinnotteita, kuten jotkut ohuemmat ja halvemmat teräslaadut.

   Joten toivon ainakin, että mainospuheet pitävät paikkansa. Paljonhan tätä on tutkittu ja tosiaan, kaikki teräspullot ei kyllä ole samanlaatuisia. Jos teräspullo on vielä erikseen pitänyt pinnoittaa (josta voi irrota kemikaaleja), niin sitten sen idea on mennyt hukkaan. Näissä ei onneksi niin ole! :)

   Ja näitähän saapi myös nettikaupoista. Itse tilasin Ipanajameista. :)

   Poista
  2. Elikkäs jotenkin näin: "Kaikki Puran pullot on valmistettu ruostumattomasta teräksestä #304, joka on tunnettu kestävyydestään eroosiota sekä ruostumista vastaan. Lisäksi pullot ovat antibakteerisia. Näin pullot soveltuvat täydellisesti käytettäväksi juomapulloina. Samoista syistä kyseistä materiaalia käytetään myös elintarvikkeiden kuljetuksissa ja varastoinnissa. Ruostumaton teräs ei myöskään reagoi happojen kanssa minkä ansiosta pullon pinnasta ei tartu makua juomiin ja pulloihin voi laittaa myös virvoitusjuomia. Monet halvat pullot on valmistettu alempi arvoisista ruostumattoman teräksen laaduista, joiden valmistuksessa on käytetty määrittelemättömiä metalliseoksia. Tällaiset tuotteet eivät yllä kestävyydessä #304:n tasolle eikä niitä ole sertifioitu ruoka-aineiden säilytykseen soveltuviksi. Liian ohuesta teräksestä (<0.5mm) valmistetut pullot ovat herkkiä painaumille ja puhkeamiselle."

   :)

   Poista
  3. Ai niin, ja siis tämä kohta:

   "Ruostumaton teräs #304 ei tarvitse kemikaaleja sisältävää sisäpinnoitetta, mikä onkin yksi materiaalin hienoimmista ominaisuuksista. Alumiinipullot ja halpatuotteet on vuorattu suojaavalla kalvolla. Kalvopinnoite kuitenkin mitätöi koko idean muovittomasta pullosta sillä tällainen pullo ei ole sen parempi kuin tavallinen muovipullo."

   Poista
 6. Ai vitsi. Mun on pitänyt kans hankkia tämmöiset meille, mutta silloin, kun ekaa kertaa olin hankkimassa, mistään ei saanut. Tilaanpa heti palkkapäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Tämän lyhykäisen käyttökokemuksen perusteella en voi kuin suositella. Ja jo se ajatus näissä on niin hyvä. En usko, että näissä menee rahat hukkaan. :)

   Poista
 7. tuli vaan mieleen että miten tuossa teräksisessä voidaan lämmittää vauvalle maitoa tai korviketta jos tarvitsee? ei ainakaan mikrossa, ehkä vesihauteessa mut se on niin hidasta ja loppupeleissä hankalaa. siihen on lifefactoryn tuttipullo kätsympi, meillä sellanen käytössä, hyvin toimii muuten mut en tykkää siitä tuttiosasta, jotenki oudon pitkä, välillä vauva kakoo sitä.. :/ eli sen takia käytetään useammin bpa-vapaita muovisia, ikävä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä huomio! Eipä tullut edes mieleeni! Ja mulla oli jäänyt tää tuttipulloasia vähän unholaan, mutta pitäis alkaa tehdä jotain - eihän tässä ole laskettuun aikaan enää kuin alle 10 viikkoa! :P

   Eli joo, pura kiki pullothan täytyis tosiaan lämmittää vain vesihauteessa. Ellei sit kaada maitoa johonkin mukiin/lasiin ja sit siitä kaataa teräksiseen pulloon lämmitetty maito.. Mut meneekö vähän hankalaksi? Ehkä vesipulloksi tuo tosiaan soveltuisi parhaiten. Onneksi noita lasisia oli muuten muitakin kuin Lifefactoryn pullot, vaikka söpöjähän ne on! Oliko nyt niin, että niihin on ihan omat tuttiosat, vai saako kaupasta niihin ostettua ihan "tavallisia"?

   Täytyypä nyt ryhdistäytyä ja perehtyä, että ei tartte kaikkea hankkia kerralla. Vaikka toivon, että imetyksellä pötkitään pitkälle, niin onhan muutama pullo hyvä olla jo ihan senkin takia, että voi pumpata mahdollisen ylimääräisen maidon pakastimeen..

   Kiitos kommentista! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...