tiistai 19. kesäkuuta 2012

Yllätyksiä

Makkarin remontti hieman laajeni. Mies otti katosta pinkopahvin pois, tarkoituksena hioa ja maalata alla oleva vanha paneelikatto. Samalla tavalla kuin olohuoneessakin tehtiin, josta postaus täällä. Aina hommat ei kuitenkaan mene niin kuin suunnittelee ja eteen voi tulla ylläreitä, varsinkin tällaisessa vanhassa talossa. Eipähän käy elämä tylsäksi! ;)

Valitettavasti paneeli on joskus saanut osittain kosteutta ja päässyt lahoamaan. Onneksi ei koko katto kuitenkaan, vaan vain osittain. Välikatossa möngittyään ja tuhon laajuutta selvitettyään mies löysi myös lahon hirren.. Jep, ei ollut onneksi päässyt romahtamaan vielä koko katto. Onneksi tuo kosteus, josta lahovaurio on päässyt syntymään, on jotain todella, ikivanhaa perua, eikä meidän katto tänä päivänä vuoda. Välikatossa olevat turpeet ja hiekat ovat onneksi kuivia.


Nyt siellä on sitten parastaikaa vaihdossa laho hirsi uuteen. Pienen miettimisen jälkeen päädyttiin rakentamaan katto uusiksi vain siitä kohtaa, josta se on huono. Meidän onneksi ei siis keskeltä huonetta, vaan yhdeltä sivulta, joka tulee jäämään miehen rakentaman vaatekaapin uumeniin (kaappi rakennetaan kattoon asti). Näin ollen vain vanhaa paneelikattoa jää remontin valmistuttua näkyviin ja uusi osa jää piiloon.
 Lähtötilanne: katon pinkopahvi vielä paikoillaan ja 
kurkistus ikkunaseinän tapettikerrosten (+ pahvin) taakse..

 Pinkopahvin alla oleva vanha paneelikatto
 Katon laho osa
 Välikatossa mönkimisen jälkeen 
(hengityssuojain piti vaihtaa kertaalleen, kun meni tukkoon)

Ja vaikka tää nyt hieman ottaa päähän (varsinkin miestä, joka joutuu tekemään ylimääräistä), niin pitää ajatella positiivisesti: ongelma on onneksi hyvin pienellä alueella, eikä levinnyt isoihin rakenteisiin. Isoa kattoremonttia ei tarvitse, sillä katto on ehjä ja purut (turpeet, mitä siellä nyt on, en oo itse käynyt :D ) kuivia. Lisäksi oli ehkä hyvä, että tämä asia selvisi nyt, eikä vuosien kuluttua...

7 kommenttia:

 1. Onneksi tosiaan ongelma tuli ilmi nyt, vaikka ymmärrän kyllä harmituksenkin!
  Toivottavasti loppu menee ilman ylimääräsiä ongelmia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Eikä tässä nyt synkistelyt auta, vaikka ois mikä. Nyt on remontin ikävin osuus tehty ja päästään kohta aloittamaan hommat, joissa käden jälki on sitten heti nähtävissä. Can't wait! :)

   Poista
 2. Meillä olisi sama edessä keittiön katon kanssa, siis katsoa levyjen alle, että minkälaisessa kunnossa paneelit on...ollaan vaan ihan pieni kulma avattu nurkasta. Ja jos näyttää kunnossa olevalta,niin maalataan sitten.
  Mutta ei vielä ehditä tekemään sitä, kun edelleen menossa "tappelu" yläkerran rempan kiirreellisyydestä ;) On vähän motivaatiopulaa tuolla tekijällä...
  Onneksi teillä kuitenkin päästään ilmeisen "vähällä", ettei koko kattoa tarvitse uusia. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä siis sinnekin projektiin/projekteihin! :) Toivotaan, että paneelit on kunnossa levyjen alla. Ja joo, kyllä noi remppaajat kaipaa ja tarttee välillä sellaista motivaationkasvatuslomaa... Mut sitten kun saa jotain näkyvää aikaan, niin motivaatiokin yleensä kasvaa. Mut tiedän tunteen, kun on monta remontoitavaa kohdetta, eikä oikein osaa laittaa niitä järjestykseen... Meidän yläkerran makkari ja toinen vessa on toivottavasti valmiita syyskuun puoliväliin mennessä, kun perhe kasvaa. Iiiiks. :D

   Poista
 3. Tsemppiä hommiin! Pientä korjausta ja menee taas seuraavat satavuotta! Ainahan se harmittaa, jos tulee ylläreitä, mutta vanhat hirsitalot ovat hyviä siitä, että harvoin mitään lopullista tai katastrofaalista tulee kuitenkaan eteen, vaan kaikki on yleensä korjattavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä tässä kyllä aina aika ajoin tarvitaankin.. Se on kyllä totta, että hirsitalo pitää "pintansa", kun sitä kohdellaan oikein. Valitettavasti täällä meillä ja seinän takana naapurissa on jouduttu todistamaan välillä niin järjettömiä ratkaisuja edellisiltä asukkailta, että ei tiedä itkisikö vai nauraisiko.. :S Miten paljon vähemmällä pääsisikään, jos tätä taloa oltaisiin aina kohdeltu "oikein". Valitettavasti kaikki ei tiedä, miten vanhaa taloa korjataan, vaan mm. muovia ja uretaania työnnetään sinne sun tänne (kääk).

   Mutta asenteella ja sinnikkyydellä jatketaan. Kyllä tästä vielä hyvä tulee. :) Ja tsemppiä myös sinne teille!

   Poista
 4. Höh, on ne kurjia nuo kaikki yllärit, vaikka niihin pitääkin varautua vanhassa talossa. Mutta onneksi ei tosiaan tuon laajempi vahinko! Tsemppiä sinne remontin keskelle <3 Meillä oli tänään(tai mies on siellä edelleen) oikeusistunto, parin viikon päästä sitten kuullaan miten kävi. Ite olin niin hermostunut, että tärsin, ja lähdin imetysreissulle juuri kun tauko oli alkamassa ja olisin voinut liittyä mukaan kuuntelemaan. Mies meni siis jo ennen mua, hoidin lapset hoitopaikkoihin ja sitten kesken istunnon ei tietenkään saanut saliin mennä. Uskon, että parempi näin, olisin ehkä saanut hermoromahduksen siellä salissa..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...