torstai 12. heinäkuuta 2012

Neuvolasta päivää

Rv 30+5
Paino 61,1 kg (+124g/vko)
RR 97/67
Sf-mitta 27 cm (keskikäyrän tuntumassa)
Vauvan syke +135
Vointi on hyvä. 
Nyt, sanotaanko viimeisen viikon aikana olen 
kuitenkin huomannut joitain pieniä muutoksia. 

Väsyttää ja on pitänyt ottaa päikkäreitä.

Nukun hyvin, mutta heräilen joka kerta asentoa vaihtaessani. Tympii kun on tasan kaksi nukkuma-asentoa: 
oikealla kyljellä tai vasemmalla kyljellä. 
Herään usein selälläni, huonovointisena.

Väsyn urheillessa huomattavasti helpommin kuin aikaisemmin. 
Tein toissapäivänä rauhallisen, mutta kohtalaisen "hiostavan" intervallitreenin cross trainerilla (45 minuuttia) ja olin totaalisen tööt sen jälkeen. Muuten urheillessa olo on ihan todella hyvä ja erityisesti sen jälkeen!

Harjoitussupistuksia tulee ja menee. 
Ne ovat melko jännä tunne, 
sillä en Onnia odottaessani tuntenut moisia lainkaan.
Yhtenä iltana nukkumaan mennessä niitä tuli jo YHDEKSÄN tasaisesti parin-kolmen minuutin välein, mutta rauhoittuivat sitten. Meinasi jo tulla vähän hiki.. ;)

17 kommenttia:

 1. "Ota nyt ihminen kuitenkin rauhallisesti, sä olet raskaana ja silloin kuuluu rauhoittua" - Näin sanoi mulle viisas intialainen lääkäri vuosia sitten.

  Tuo samainen viisas nainen piirteli mulle hienoja sf-mittakäyriä. Nimittäin aasialaisin keskiarvoin varustettuun taulukkoon. Viikolla 32 en muistaakseni enää mahtunut edes koko kaavioon :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aasiassa sellainen nelikiloisena syntynyt vauva varmaan päätyy lööppeihin... ;DD Ja juu, kroppaa kuunnellen tässä mennään. :)

   Poista
 2. Kannattaa kuunnella kehoa (liikunnan vaikutus supistusten tiheyteen), sillä yli 35v myös ennenaikaisten synnytysten riski on suurempi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta! :) Mä olenkin vähentänyt nyt ihan suosiolla sekä liikunnan määrää, intensiteettiä ja kestoa. Koko ajan kuunnellen miltä tuntuu. Toistaiseksi ainakaan nuo omat harjoitussupistukset ei ole liittyneet liikuntaan, vaan ne on tulleet aina yleensä vasta sängyssä, nukkumaan mennessä. Urheilemassa olen käynyt iltapäivisin.

   Mutta liikunta on lisännyt liitoskipuja, joten senkin puolesta on ollut pakko höllätä.

   Ja hei, mä oon alle 35v. :DD (karvan verran, mutta kuitenkin) ;D

   Poista
 3. Ta det lugn! Älä liikaa uurasta:) Hyvää vointia eteenkin päin! Oli mukavaa lukea neuvolauutisia ja edelleen ihana vauvamasu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag lovar! :) Mä oonkin tässä pari päivää vaan antanut kropan olla, syönyt herkkuja ja tehnyt vähän töitä koneella. Liikkumaan tekis mieli, jotain muuta kuin kävelyä, koska se tuntuu ilkeälle jostain syystä. :/ Mut me lähdetäänkin koko poppoo tästä ilmeisesti kohta rantsuun!

   Ja kiitos! :)

   Poista
  2. Ai niin ja mulle poikkeuksellista: sen lisäksi, että ollaan koko porukka nukuttu aamuisin vähintään yhdeksään, mä olen vielä ottanut sohvalla päikkärit. :D

   Poista
 4. Yksilöllisiähän noi odotukset on, mutta mullakin noita "ennenaikasia" supistuksia tuli toisella odotuksella... kun taas ekakerralla sai tehdä kaikkensa et alkais ees jonkin moisia tulemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika jännä muuten. Mä en muista tunteneeni Onnin odotusaikana mitään supistuksia. Jotain vaivoja oli ja lääkäri passitti mut muutamaa viikkoa ennen äitiysloman alkua saikulle, koska kohdunsuu oli pehmentynyt jne. Mut ei ollut mitään näin selkeitä tuntemuksia. Ja siltikin Onnia sai sitten odotella 2 viikkoa lasketun ajan yli...

   Mä ajattelinkin, että kyllä taitaa olla ihan normaalia, että tässä vaiheessa raskautta näitä harkkareita sun muita vaivoja alkaa jo tullakin, vaikkei mitään tekisikään (liikkuisi). Yllättävän pitkään oon kyllä sen suurempia kremppoja selvinnyt ja oon siitä tosi tosi tyytyväinen! Laskettuun aikaan on n. yhdeksän viikoa jäljellä ja vauva voi syntyä jo seitsemän viikon kuluttua ja olla silti normaaliaikainen.

   Oliko sulla muuten Marru eroa raskauksien kestoissa ekan ja tokan välillä? Entä synnytysten..? Mielenkiinnosta kyselen, koska kuullostaa niin samanlaiselta. :)

   Poista
  2. Ensimmäinen meni 10 päivää yli ja synnytys kesti mielestäni ikuisuuden (yöllä "homma" alkoi ja kesti puoleenpäivään. Toinen syntyi taasen 10 päivää etuajassa ja tulla tupsahti ekalla ponnistuksella :D

   Poista
  3. Ai että! Onnin synnytys alkoi myöhään illalla ja kesti kans ikuisuuden, poju syntyi myöskin puolenpäivän aikaan (11.44) seuraavana päivänä. :D Ja tosiaan 14 vrk meni yli. Oijoi, jospa mä ottaisin susta mallia ja tupsauttaisin (!!) tämän uuden tulokkaan kans yhdellä ponnistuksella. Ja juu, tuo 10 päivää ennen laskettua aikaa sopii mulle! :DD

   Poista
  4. Nyt jään mielenkiinnolla odottamaan :D

   Poista
 5. Kuin malliraskaus!! Aivan ihana maha! :)
  Mä olen ollut tuon kokoinen viikolla 15-16. Juu, maha tuli aina heti :)

  Mulla auttoi tuohon nukkumiseen se, etttä laitoin selan alle peiton sellaiseksi tyynymäiseksi mytträksi eli en nukkunut täysin selälläni, mutta en kyljellänikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan nyt: kiitos! <3 Ja kyllä pitää jotain tyyny-/peittoviritelmiä alkaa kehittelemään, että saa itselleen jonkinlaisen pesän rakennettua öiksi. Kääntyminen vaan alkaa olla jo sellainen "projekti", että siihen herää väkisin. Ja vessassa täytyy käydä vähintään kerran yössä. Mut onneks on hyvät unenlahjat ja näistä huolimatta nukahdan vaivatta uudestaan. :)

   Poista
 6. Hauska seurata raskautta, vaikka itse olenkin "paljon jäljessä" :) Taisin kirjoittaa sinulle silloin onnittelut, kun kerroit asiasta blogissa, ja mainitsin aivan aluillaan olevasta raskaudesta. Nyt mennään 18+.

  Odotan kolmatta ja minulla noita harkkasuppareita on jo nyt tullut. Ei myöskään rasituksen yhteydessä, vaan päivän päätteeksi. Tuntuvat mielestäni ilkeämmiltä mitä "oikeat" supistukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai juu! Niin se aika rientää. :) Sielläkin ollaan siis jo lähes puolivälissä. Onnea loppuraskauteen! :)
   Toivottavasti sun supistukset ei saa mitään aikaan vielä pitkiin aikoihin. Mulla nuo ei onneksi tunnu kovin kipeiltä, ehkä vaan vähän epämiellyttävältä, sellainen kouristus. Mutta ihan täysin erilainen tunne kuin miltä "ne oikeat" tuntui kun Onni syntyi... Nämä harkat tuntuu vatsassa ja Onni kun syntyi, niin kaikki mun supistuskipu oli keskittynyt vain selkään ja takapuoleen. :/

   Hyviä vointeja! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...