tiistai 17. heinäkuuta 2012

Päivät kuluu

..ja hupenee. Tuntuu, että vuorokaudessa pitäis olla enemmän tunteja ja viikossa päiviä. Pitäis ehtiä sitä ja tätä. Miehellä ei ole kesälomaa alkuvuoden työpaikan vaihdoksen vuoksi. Tai on muutama päivä, mutta pitää ne sitten syksyllä kun Pommi on maailmassa. Miehen ollessa töissä touhutaan Onnin kanssa kotona mitä milloinkin. Sit kun mies on kotona, minä yritän keskittyä omiin töihini ja poitsut tekee sään mukaan hommia joko sisällä tai ulkona. Yläkerrassa makkariremontti, pihalla keittiön ulkoseinän raaputus ja maalaus, ja nyt uusimpana - puusavotta, joka tuli täysin yllätyksenä! 
Oma työmaa
Ja näin kaunis keittiön seinä meillä tällä hetkellä... Tuo siis pestiin painepesurilla ja nyt mies on siitä raaputtanut maaleja veks. Edellinen maalaus on tehty tässä seinässä ties miten sattuu, maali ei pysy ja on alkanut kuoriutumaan pois. Tänä kesänä maalataan vain tämä yksi seinä, ei vaan ehdi enempää. Onneksi muut seinät eivät ole yhtä huonossa maalissa! Mutta niihin tullaan vaihtamaan laudoitus sitten maalauksen yhteydessä ja lisätään tuulensuojalevyt alle.

Eikä siinä tietysti vielä kaikki. Makkariremppa on edistynyt sen verran, että katto on valmis. Seuraavaksi pitäis käydä hakemassa paneelia vaatekaappia varten. Kun makuuhuone on valmis, tehdään yläkertaan vessa. Karu totuus on, että vessaa ei ehdi millään saamaan valmiiksi ennen vauvan syntymää, mutta se on vaan voi voi.

Kaiken tämän lisäksi, (ettei vain kävisi miehellä aika pitkäksi), heräsin pari yötä sitten ulkoa kuuluvaan rytinään. Pomppasin sängystä ja kurkin ikkunasta, että nytkö ne villisiat siellä taas mellastavat. Mitään ei näkynyt ja päättelin, että jostain pusikosta otti varmaan hirvi tai joku muu isompi eläin äkkilähdön, sellainen rytinä siellä kävi. 

No ei ollut hirvi. Aamulla se syy rytinään sitten selvisi. Iso pihlaja oli kaatunut pihassa. Ilmeisesti juuristo tuossa puussa ollut niin laho. Ja vielä tuohon Onnin hiekkalaatikon päälle. Onneksi sattui kaatumaan yöllä, eikä päivällä, ettei kukaan jäänyt alle. Ei muuten ollut harmainta aavistusta, että nuo puut tuossa noin lahoja ovat.  Mies on nyt sitten saanut leikkiä metsuria. Yllättävän iso homma, ei ollut nimittäin mikään ihan pieni puu. Siinä kasvaa vieressä vielä toinen samanmoinen, joka todennäköisesti kaadetaan pois samalla vaivalle, ettei tule eteen uusia vaaratilanteita. 
Että tiedoksi kaikille sukulaisille ja tuttaville: meitä on turha odottaa kylään tänä kesänä. Ymmärrätte varmaan. ;) Pari nopeaa nyppäisyä tehdään tällä ja ensi viikolla, mutta loppukesä on kädet täynnä töitä ja enemmänkin. Meille kyllä saa tulla talkoisiin - voin luvata, että ei käy aika pitkäksi. ;)

6 kommenttia:

 1. Olipas pihlajalla kokoa! Ja vauhtia teillä riittää. Aika paljon ohjelmaa kesäksi, joten tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. No kyllä on teilläkin töitä ja tietysti haluaisi suurimman osan valmiiksi ennen vauvan tuloa, mutta sen tekee minkä kerkiää ja jaksaa :)
  Onni, onnettomuudessa, että kaatui yöllä... eikä päivällä!
  Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Toi vessä yläkerrassa olis kyllä vauvan kanssa aika kiva. Varsinkin kun aattelee öitä ja pehvanpesuja.... Mut kaikkee ei voi saada. Kiva sitä on sit kuitenkin suunnitella ja rempata. Kunhan nyt ton makkarin ees ehtis saada jonkinlaiseen kuosiin. Ja tosiaan, kun lähes kaiken valveilla olevan vapaa-ajan tekee, niin siihen on tyydyttävä, enempää ei vaan pysty.

   Ja tuo puu, tosiaan! Koko runko oli ihan kunnossa ja laho osa oli hyvin petollisesti ihan siellä tyvessä, kummallista. Onneksi ei kukaan jäänyt alle! Tai parista villisiasta ei ehkä ois ollut niin väliä. :D

   Mukavaa iltaa sinnekin!

   Poista
 3. No huh, hyvä että ette olleet hiekkiksen reunalla leikkimässä!

  Jaksuja urakoihin :) Ihana massu sulla jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta viserrä! :/
   Ja kiitos, kiitos! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...