perjantai 31. elokuuta 2012

Kesäkurpitsasitä ja kesäkurpitsatätä

Jostain syystä meidän kasvimaalla kasvaneet kasviraukat ei oikein tänä kesänä menestyneet yhtään. Liekö närkästyneet keleistä vai mikä niille tuli... Kesäkurpitsat ja kurpitsatkin jäivät sellaisiksi golfpallon kokoisiksi. Ei siis saatu tällaisia vauvoja, kuin viime kesänä. Mutta hädässä naapuri tunnetaan! Me saatiin naapurin emännältä sellainen kissan kokoinen kesäkurpitsa. En punninnut, mutta voin kertoa, että iso oli. Ei mikään siamilainen luikku, vaan sellainen paksu, hyvässä ruuassa ollut maatiainen. Tai Karvinen. Tai villisian porsas, raitoineen päivineen. :)

Mies teki meille kasvissosekeittoa kesäkurpitsasta, porkkanasta, sipulista ja taisi sinne mennä jämät pussillisesta perunasipulisekoitustakin. Lisäksi vettä, pari kasvisliemikuutiota ja jonkin sortin tuorejuustoa. Hyvää oli!


Lisäksi tein viime vuonna hyväksi todettuja sämpyläruutuja tällä reseptillä. Kumma kyllä tuo "hyväksi todettu" resepti ei jostain syystä toiminut tällä kertaa. Paistoin sämpylöitä ties kuinka kauan, mutta hieman tahmeiksi jäivät sisältä edelleen. No, eiköhän nuo syötyä tule silti.
kasvissosekeittoa ja kesäkurpitsasämpylöitä

Tiistaina kokkasin kesäkurpitsalasagnea tällä karppaajien reseptillä. Tuli oikein maukasta, mutta erittäin vetistä. Lasagne oli mielestäni parempaa vasta seuraavana päivänä, kun se oli hieman vetäytynyt.
Lisäksi kesäkurpitsasta syntyi pari kakkua (tästä myöhemmin..) ja kurpitsaa meni myös raasteena pakastimeen. Ja edelleen sitä on hyvän kokoinen pala jääkaapissa...

8 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkukuvasia, taas :-) Ja voih, ihanat naapurit teillä!

    **

    Olen tunnustanut julkisesti, I ♥ your blog :-)
    http://onnellinenkoti.blogspot.fi/2012/08/i-love-your-blog.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kauniisti olit kirjoittanut... Kiitos ihana! ♥

      Poista
  2. Mä oon saanut kesäisin äipältä kesäkurpitsaa, ja ihan valtavia määriä. Mut tänä vuonna silläkin meni sato jotenki pipariksi? Ei oo tullu ku pari hassua, ja oon jotenkin helpottunut :D Mut ihana aines se on, aika paljon tulee paistettua vokissa. Niin et sitä vois raasteena pakastaakin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hetkosen googlettelun jälkeen reseptejä löytyy vaikka miten. Ja raasteena kun pakastaa (menee pienempään tilaan, niin sieltä on sitten helppo ottaa vaikka kasviskeittoihin. :)

      Poista
  3. Meilläkin satoa on tullut vasta nyt myöhään. Nyt niitä sitten on "kypsänä" niin paljon, että sosekeittoa olen kanssa suunnitellut tekeväni niistä ja tietenkin täytettyjä kurpitsoita. Tuota lasagnea voisi myös tehdä :)Kiitos näistä vinkeistä!

    Aikasmoinen se viime vuotinen vonkale ;)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sosekeitto on aina hyvää! Täytettyjä kurpitsoja ei näistä jäteistä voi tehdä, mut ne on kyllä tosi hyviä. :P Mä ehkä vaihtaisin ens kerralla lasagnereseptin kuohukerman tilalle vaikka jonkin tuorejuuston tms, niin ei tule niin paljoa sitä nestettä.

      Ja se viimevuotinen vonkale oli vain yksi kymmenien joukossa... :D

      Kiitos, samoin!

      Poista
  4. Kesäkurpitsasta on näköjään moneksi, kiitos taas ohjeista! Tohon lasagneohjeeseen pitää vielä perehtyä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...