sunnuntai 26. elokuuta 2012

Maalari maalasi taloa

Tässä vaihe- ja jälkeen -kuvia yhdestä tän kesän projektista. Ei mikään järkyttävän iso homma, mutta järkyttävän iso muutos! Pihan puolen ulkoseinän maalaus oli kysymyksessä. Tänä kesänä ei ehtinyt kaikkia seiniä tekemään, eikä pelkällä maalauksella (ilmeisesti) päästäkään, vaan ulkolaudoitus pitää uusia ja sen alle asentaa hengittävät tuulensuojalevyt/-paperit (ellei niitä sitten päädytä laittamaan hirren sisäpuolelle niissä kohdin, joissa seinä/tapetointi tehdään uudelleen).

Ennen -kuvia mulla ei näköjään ollutkaan. Tässä alakuvassa keittiön ulkoseinä on pesty painepesurilla, jonka johdosta näkyy hyvin, miten rapistunut maali pesussa irtosi seinästä. Maali oli siis todella huonossa kunnossa ja joku on joskus (!!) maalannut sen fiksusti jo rapistuvan maalin päälle... Ihan kuin uusi maali siinä pysyisi! Grrrh..
Seinä pesun jälkeen
Miehen suojavarustus seinien raoissa asuvien amppareiden vuoksi... Keittiön ikkunat mies kunnosti jo aiemmin, siitä mm. täällä.
Valmis. 
Myös ikkunan alla olevat kellariin johtavat luukut maalattiin.

Edit. tätä kuvaa katsellessa mua tökkäsi silmään tuo musta lyhty. Pitäisikö se vaihtaa valkoiseen?

12 kommenttia:

 1. Hieno ulkonäkömuutos! Minua jäi kiinnostamaan tuo ikkunan vasemmalla puolella oleva räppänä, mikä se on?

  Valkoinen valaisin voisi olla nyt paikallaan. Se on myös ikkunoiden kanssa mittasuhteitaan melko eri sarjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Jep, pitää alkaa katsella ulkovalaisimia sillä silmällä. Meillä on muutenkin pihan valaistus mun mielestä tosi huono. Syksyn tullen täällä on tosi pimeää ja kun lapsiperhe on kyseessä, niin olisihan tuolla pihalla kiva nähdäkin jotain.. ;)

   Räppänä on joku ilmanvaihtoluukku. Itse asiassa piti ihan katsoa, mutta ei täällä keittiössä ole tuossa kohtaa mitään muuta kuin tapettiseinää. En tiedä, onko joskus ennen sitten ollut..? Meillä on kyseisellä seinällä astiakaappi ja tiskiallas. Nykyisin hella on toisella seinällä ja siellä on sitten oma luukkunsa.

   Poista
  2. Kyselen siksi, kun meidän makuuhuoneessa oli tuon kokoinen kolo suurin piirtein samalla korkeudella ulkoseinässä läpi seinänä. Olen ihmetellyt kovasti sen merkitystä. Huone on alunperin ollut keittiö ja lattian alla oli sillä kohta tulisijan pohja. Tosin se ei ole välttämättä yltänyt noin korkealle. Joku tuuletusjuttu sen täytyy olla.

   Poista
  3. Joo, vanhan talon ilmanvaihtoluukkuja. Meillä on samanlaiset myös mm. olkkarin ja ruokasalin seinissä, ihan katon rajassa. Ja nää on läpi asti, eli näkyvät myös sisäpuolella, ei ole laitettu umpeen.

   Poista
 2. Meillä 50-luvun talossa on "reikä" seinässä, tuuletusräppänä (tosin ulkoa erinäköinen) ja luukku on (ruoka)komeron kohdalla... onkohan joskus ennen jääkaappeja ruokia säilytetty niissä komeroissa, hyvin kyllä säilyvät leivät siellä!
  On teillä ollut iso urakka, hyvältä näyttää ja eikä ne hommat taida vanhassa talossa koskaan loppua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niitä! Mä olen asunut vanhassa kerrostalossa, jossa on myös ollut ulkoseinässä vanhan ruokakomeron paikka, ajoilta ennen jääkaappeja.

   EI tuossa loppujen lopuksi niin isoa urakkaa ollut, mutta sekin vähä kesti jonkin aikaa, kun ei oikein kelit natsanneet. Joko oli liian kova auringonpaiste maalaukseen tai sitten vesisade... (yleensä tuo jälkimmäinen...). Mut onpahan nyt vihdoin valmis. Ja koska molemmat naapurit on maalanneet omat osuutensa etupihan seinistä tänä kesänä, niin oli hyvä tehdä tuo myös, että on talo yhteinäisen näköinen (=siisti).

   Ja se on kyllä totta, että homma tästä talosta ei tule koskaan loppumaan... Mut tää onkin elämäntapa. Jos tää tulis valmiiksi heti, niin sit pitäis etsiä uusi remonttikohde! :D

   Poista
 3. Maalaaminen on hauskaa!... ainakin sen ensimmäisen puoli tuntia. Sitten vähän rupeaa jurppimaan... nimimerkillä kaksi viikonloppua maalannut kaiteisiin tulevia rimoja....
  Mutta oikeasti maali tekee ihmeitä! Näyttää hienolta! :)
  Miten mun mielestä tuo musta lyhty on kiva. Tuo jotenkin kontrastia...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinkin kun mä en ottanut tähän projektiin tällä kertaa osaa millään tavalla... :P
   Uusi maali tosiaan tekee ihmeitä. :)

   Hmm. Mun pitää katsella ja makustella tuota lyhtyä, kuten meidän pihan valaistusta uusin silmin muutenkin. Meillä on noita samoja mustia lyhtyjä muuallakin talon seinissä...

   Poista
 4. Oi, siitä tuli upea!! Ihan käsittämätön ero. Sävykin ihan kymppi.
  Hei, tuon lyhdyn vois maalata :D Jos ei tahdo uusia. Mikäli on metallinen, metallimaalia vaan pintaan... Edukkaasti ihan uuden näköiseksi!
  Terkuin eräs, joka maalailee "kaikkea" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se mitä vanhasta maalipinnasta oli jäljellä (ennen pesua) oli jo niin haalistunut, kummallinen. Tuo keltainen on se sama sävy, jolla tätä taloa on maalattu aina, ihan sieltä 1800-luvulta asti. :)

   Pitää tutkia nuo lyhdyt, ne on entisten asukkaiden peruja, enkä oo koskaan niitä katsonut ees kovin tarkkaan. Maalaaminen vois olla nopea keino, kiitti vinkistä. :)

   Poista
 5. Tosi iso muutos! Kyllä maalilla saa ihmeitä aikaan :) Ja lyhty tosiaan vois olla nyt valkoinen?

  Hyviä vointeja tähän viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Niin siellä teilläkin mökillä, näköjään! ;)
   Lyhtytuumailut täällä jatkuu.

   Kiitos - vaikka mielelläni tässä voisin jo alkaa voida vähän huonommin... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...