tiistai 7. elokuuta 2012

Mission accomplished!

Mulla on ollut pakastimen sulatus mielessä jo varmaan kesäkuusta lähtien. Ja aina se on jäänyt, koska aina sieltä vaan löytyy jotain... Vihdoin se tyhjeni ja eilen saatiin pakastin sulaksi ja pestyä. Alkoi olla jo aikakin, sillä pelkäsin, että mansikka-aika hujahtaa ohi ja me jäädään nuolemaan näppejämme.

No worries about that. Nyt meidän pakastimessa on mansikkaa ja siivosinpa sinne eilen myös kanttarelleja. Nyt ei tartteis kriiseillä enää kuin mustikoista, joten heti kun sää sallii (ja saan miehen houkuteltua mukaan, vinkkejä tähän kiitos ;) ), on suunta mustikkametsään.

Eilen piti sitten käyttää pakastimen jämiä vielä johonkin. Tein vispipuuroa, sieni-pekonipiirakkaa ja kinuski-puolukkakakkua. 
Vispipuuron resepti Myllyn Paras -sivuilta.
Sieni-pekonipiirakan tein kutakuinkin näin:

pohja

150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1 dl juustoraastetta
ripaus suolaa

Sulata voi ja sekoita joukkoon loput pohjan aineet tasaiseksi. Levitä pohja voideltuun piirakkavuokaan ja paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

täyte

n. 100 g sieniä (mulla oli kanttarelleja ja suppilovahveroita)
1 sipuli
1 pkt (100 g) pekonia
2 munaa
2 dl kermaa
suolaa
pippuria
juustoraastetta

Silppua pekoni ja paista pannulla. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja lopuksi sienet. Lisää pekoni-sipuli-sienisekoitus uunissa paistetun pohjan päälle. Sekoita munat, kerma ja mausteet ja kaada piirakan päälle. Lopuksi juustoraastetta pinnalle ja uuniin paistumaan 225 asteeseen n. 15 minuutiksi.

Suosittelen, jos kyseiset maut miellyttävät. Oli hyvää.
Kinuski-puolukkakakusta ei tullut mikään kaunotar, sillä menin ja poltin (taas!) nuo reunat ja leikkasin ne veitsellä pois... Jos olisi ollut vieraita tulossa, niin olisi voinut ulkonäön pelastaa tekemällä kermapursotukset reunoihin. Mutta kun oltiin vain omalla porukalla, en viitsinyt nähdä vaivaa.. Me maisteltiin kakkua vaniljajäden kanssa.

Ulkonäöstä huolimatta maku oli oikein hyvä - varsinkin jos tykkää supermakeasta! Reseptin bongasin ja kopsasin Jarnalta (kiitos!) ja se kuuluu näin:
Pohja

150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
 3 dl vehnäjauhoja

Täyte

2 tlk kondensoitua maitoa
vajaa 1 dl sokeria
300 g puolukoita
1 rkl perunajauhoja

Keitä kondensoidut maitotölkit runsaassa vedessä kolmen tunnin ajan ja jäähdytä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten, sekoita joukkoon kuivat aineet. Vuoraa irtopohjakakkuvuoka leivinpalaverilla, korppujauhota reunat ja levitä taikina pohjalle ja reunoille. Avaa tölkit ja lusikoi keittäessä kiinteytynyt maitotoffee pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Lisää marjaseos kinuskin päälle. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.

Ja kun nyt kerran vauhtiin päästiin, mitä tulee herkutteluun... Mies teki meille tänään tätä aina niin loistavaa pastaa. Mistäpä muustakaan kuin kanttarelleista ja pekonista. Nam! Tarvitaan vain keitettyä spagettia, paketti pekonia, kanttarelleja ja sipulia jotka paistetaan pannulla. Sekaan laitetaan suolaa ja pippuria, sekä ranskankermaa ja loraus kuohukermaa. Koko komeus koristellaan persiljalla. Meillä oli nyt persiljan kokoinen aukko ruokakaapissa, joten vihreän virkaa toimitti basilika.

Kiitokset vielä tuhannesti kommenteistanne edelliseen postaukseen. Luin niitä erittäin häkeltyneenä! Erityisesti käsivarsikehut saivat suupielet nykimään... ;) Mutta tällä herkuttelulla saatte kohta ihailla mun ah - niin kauniisti roikkuvia alleja. :D

14 kommenttia:

  1. Sieni-pekonipiirakka... NAM, kiitos ohjeesta!!! Se "iski" muhun heti ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin! Ei muutakun vääntämään. Ei oo ees mitenkään vaikee tehdä. :)

      Poista
  2. Täällä on aina niin ihanat herkut...

    Meidän pakastin ei tyhjene koskaan. Isäni on intohimoinen marjastaja, joten pakastimen täytettä riittää meillekin. Siksi minä sulatan ja siivoan pakastimen aina talvipakkasilla, jolloin saan roudattua pakasteet parvekkeelle.

    - Kristiina -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oikeastaan tuossa mun tekstissä on virhe. Pakastimen sulatus on ollut mielessä ei kesäkuusta, vaan joulukuusta asti... Mutta kun sitä ei tullut talvella tehtyä (vaikka ois pitänyt), niin nyt oli pakko. Yläosat oli nimittäin lähes UMPIjäässä. Ja on ollut ihan pakkopakko käyttää sieltä kaikki ja olla täyttämättä lisää. Ja pakko myöntää, että jotain sieltä kyllä meni ihan kompostoriinkin. :/

      Mut nyt mahtuu taas! :)

      Poista
  3. Kävin jo eilen illalla kuolaamassa ja nyt taas aamupalalla kuolaan tuota puolukkapiirakkaa! Voisin syödä ton palasen tuosta! :P
    Täytyy testata toi ohje, kiitos siitä.

    Ja edellisen postauksen mahakuvat. Aaawwww! Oot suloinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvää! Ja mun on varmaan kohta vähän otettava sitä iltapalaksi... Kakkua on vielä about puolet jäljellä. :S

      Kiitos! <3

      Poista
  4. Oi jehna mitä herkkuja! T: dieettiläinen..... mulla on tapana sulattaa pakastin aina talvella, niin saa kamat ulos pakkaseen siksi aikaa. Muuten ei tulis ikinä sulatettua!

    Ja nuo kuvat tuolla edellisessä! Ihanat! Niistä jää kauniit muistot <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mitä säkin siellä muka dieettaat! ;) Ei yks kakku dieettiä kaada. :P
      Ja joo, tarkoitus oli täälläkin sulattaa pakastin talvella. Jotenkin se vaan jäi. Meidän pakastin on ollut käytössä 2,5 vuotta, eikä kertaakaan vielä sulatettu... Nyt oli ihan pakko. Tästä lähin pitää ottaa tavaksi tehdä se talvella, niin paljon kätsympää!

      Ja kiitos <3

      Poista
  5. Oii, nam mitä herkkuja! :-) Kiitos ohjeista, kiva vaihdella omiin aina vakio resepteihin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, blogien yksi parhaita puolia: toisten hyväksi todetut reseptit! Ja kiitos tästä reseptistä kuuluu kyllä Jarnalle. :)

      Poista
  6. Jos se kannustaisi miestäsi, että A. on myös käynyt poimimassa mustikoita ja vadelmia. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä Satu! ;D Kyllä se lupautui jo mukaan mustikkametsään ja oli jopa ostamassa marjanpoimuria! Nyt kun vielä löytyis sellainen sopiva hetki, jolloin päästästäis sinne metsään. Kun on töitä ja remonttia ja... ;)

      Poista
  7. oioioi, ihanan näköisiä ja kuuloisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivatkin! Oi, nyt alkoi tehdä mieli tuota puolukkakakkua... :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...