torstai 23. elokuuta 2012

Yllätys ♥

Mulla ei ollut eilen minkäänlaisia kuvitelmia, toiveita tai odotuksia hääpäivän viettoon liittyen. Keskiviikkopäivä, miehellä takana yövuoro ja illalla taasen töihin meno iltapäivästä seuraavaan aamuun. 

Ja kun jotain vähiten odottaa, jotain mukavaa tapahtuu! Me nukuttiin Onnin kanssa vielä kahdeksan jälkeen kun mies tuli töistä meitä herättelemään. Heräsin suukkoon ja kehotukseen laittautua valmiiksi - miehen äiti oli tulossa tunnin kuluttua meille Onnia vahtimaan. :)

Ensin suunnattiin vanhaan kaupunkiin. Miehen työkaveri oli vinkannut paikasta nimeltä "avaruuden ikkuna". No, me etsittiin tämä kyseinen paikka ja... no, öh. Tässä se on: pikkuruinen puistopläntti talojen keskellä, melko suojaisassa paikassa ja kallio. Me ei nyt ihan hoksattu tätä ideaa tässä, tuli mieleen, että se on ehkä lähinnä nuorison suosima "pussailupaikka" tms. ;D
...joten jatkettiin matkaa aamupalalle, vanhan kaupungin kahvila Fannyyn. 
Aamiaisen jälkeen käppäiltiin vanhan kaupungin kujilla. Oltiin ehkä ainoat suomalaiset japanilaisten turistien joukossa. Huomaa kyllä, että kesälomakausi on kotimaassa ohitse. 

Pienestä suklaatehtaasta haettiin vähän evästä... 

...ja kiivettiin Lennätinvuorelle ihailemaan maisemia. Samasta paikasta on A. Edelfelt maalannut teoksensa Kesäilta Haikon selällä.

Eväinä suklaatehtaasta ostetut konvehdit ja alkoholitonta kuohuviiniä :)


Lounaasta nautittiin (siis kirjaimellisesti n a u t i t t i i n) uudessa, Taidetehtaalle avatussa Bistro Sinnessä. Nam, NAM, N A M. Oikeasti, jos olette Porvoossa, menkää syömään SINNE. Paikka tarjoilee porvoolaista lähiruokaa.

Saaristolaislautaselta löytyi perunaa, punasipulihilloketta, isoäidin kurkkuja, paahdettua karitsaa, savustettua lohta, silakkaa, sinappiterriiniä jne.... 
 Paistettua kuhaa ja latva-artisokkapyreetä
 Mehustettuja mustikoita, mantelicrumblea ja vaniljajäätelöä
Lounaan jälkeen olikin jo aika palata kotiin ja ottaa pienet päiväunet. Miesparka oli valvonut lähes koko edellisen yön töissä ja raatamaan piti lähteä taas ensi yöksi. Toinen oli kovin pahoillaan, että aikaa oli näin vähän, eikä sen vuoksi voinut lähteä "merta edemmäs kalaan". Itse taas olen niin positiivisesti yllättynyt kuin olla voi, enkä voisi olla onnellisempi.

Niin, ja sainhan vielä tämänkin:
Mulla on maailman paras mies. Kiitos. 

15 kommenttia:

 1. Ihana ylläri!! <3
  Myöhästyneet hääpäiväonnittelut!!:)

  VastaaPoista
 2. Olen niin iloinen sun puolesta. Ihana päivä! Yllätykset ovat parhaita, kun niitä ei osaa odottaa :)

  PS. Mieheni saakin lukea tämän postauksen...

  - Kristiina -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, naulan kantaan! Ja juu, miehille joutuu joskus vähän vihjailemaan.. ;) Ja sitten taas, mikäpä estää toisaalta itsekin järjestämästä yllätyksiä miehelle. Kyllä nekin tykkää niistä. :)

   Poista
 3. Mulla soi vaan päässä nyt J.Karjalaisen avaruuden ikkuna-biisi :) Oisko se paikka siitä biisistä...

  "Maataan kalliolla
  Nenät kiinni kivessä
  Maataan kalliolla
  Ja sitä nuolaistaan
  Ja me katsotaan
  Avaruuden ikkunaan"

  Mutta siis joo. Olkaa onnellisia yhdessä ja niinhän te oottekin :D
  Mukavaa luettavaa ja katseltavaa tällaiset postaukset, kiitos siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me mietittiin ihan samaa ja muisteltiin tuon biisin sanoja... Enpä tiedä, mitä Karjalaisella on ollut mielessä tuota biisiä kirjoittaessaan. Onkohan ollut Porvoossa? ;) No, se homman nimi on kuulema se, että siellä on kivaa pimeällä maata selällään (siellä kallioilla), ottaa vähän pussikaljaa ja katsella tähtiä. ;D Kuka lie keksinyt sitten tuonkin. Veikkaan edelleen porvoolaista nuorisoa. Meidänkin pihalla näkee tähtiä kun heittää selälleen tuonne nurtsille. :D

   Ollaanhan me. Kiitos Tommi! Ja kyllä vastaavaa on ollut usein luettavissa sun statuspäivityksistä - jatkakaa tekin samaan malliin! :)

   Poista
 4. Ihana yllätys!!! Isosti onnea Teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olikin ja jotenkin se, että toinen yötöiden välissä, kun oli vain muutama tunti aikaa, oli nähnyt vaivaa tuon kaiken järkkäämiseen. Kiitos! ♥

   Poista
 5. Ihana yllätys kyllä, ajattelevainen mies! Omakin mieheni teki samantyylisen yllätyksen viime synttärinäni, on ne niin herttaisia! :) Paljon onnea ja rakkautta edelleen teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihania ylläreitä. Ja jotenkin, mun mielestä sen yllärin tai lahjan ei tartteis olla edes mikään iso/kallis tms. Se ajatus, että toinen haluaa yllättää ja ilahduttaa, itsessään on niin herttaista! Se, että toinen on halunnut nähdä vaivaa, vaikka olisi joku pieni juttu vain, onkin usein paljon kivempi kuin joku superkallis koru tms. Ainakin minusta. :)

   Kiitos <3

   Poista
  2. Niimpä, just samaa mieltä!

   Poista
 6. Oih, ihanan kuuloinen päivä<3 Nämä odottamattomat, rakkaudella suunnitellut yllätykset on ihan parhaita!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...