torstai 6. syyskuuta 2012

Ämpäreitä katossa ja muita hapatuksia...

Ennenvanhassa postaus tästä meidän eteisen ämpärilampusta... On nähty jo täällä joskus taannoin, mutta kerta kiellon päälle! :)

***

Me ollaan siivoiltu ja järjestelty alakerrassa. Projekti jatkuu tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen yläkerrassa. Vähän rasittavaa hommaa (varsinkin se Onnin huoneen raivausoperaatio), mutta lopputulos palkitsee. Hain tänään kaupasta vielä lisämotivaattoriksi iltaa varten sisustuslehden ja suklaalevyn. :P
Ja tulipa käytyä tänään myös Pommin asioilla äitiyspolilla. Käynti oli siis vauvan painokontrolli. Tämänhetkinen painoarvio on n. 2,9 kg, joka viikkoihin nähden menee alakäyrän tuntumassa.  Huimasti pienempi kuin isoveljensä, mutta koska vauva on koko ajan kasvanut tasaisesti, omalla käyrällään, istukan/napanuoran toiminnassa ei ole vikaa, ei syytä huoleen. Jos Onni on kokonsa puolesta tullut isäänsä, niin tämä pikkuveli sitten ilmeisesti tulee äitiinsä. :) 

Ja vaikka noiden painoarvioiden kanssa on vähän niin ja näin, kuten Onninkin kohdalla tuli todettua (metsään meni 400-600 g), niin kyllä tää vaan on selkeesti pienempi poika. Mutta tulevaa pinnistystä odotellessa tämä tieto ei haittaa yhtään. Mieluummin lähempänä kolmea, kuin neljää kiloa...


***

Niin! Ja vielä sellainenkin juttu, että oikeassa sivupalkissa näkyypi  tuollainen TNS Gallupin toteuttama lukijatutkimus, johon saa osallistua mielellään. Pakko ei tietenkään ole, mutta vastaamisesta voi voittaa lahjakortteja. Kysely tulee kestämään noin viikon.

Gallup liittyy erääseen jännittävään yhteistyöprojektiin, johon minut on kutsuttu mukaan. Kerrotaan siitä sitten myöhemmin lisää.  Nyt menen jatkamaan tätä pesänrakennusta... :)

14 kommenttia:

 1. Suklaa ja lehti varmasti palkitsevat illalla :)
  Hih, yleensä kyselyissä lukee aina, että kysely kestää vain muutaman minuutin. Hymyilytti tuo sinun lause "Kysely tulee kestämään noin viikon.", ymmärsin kyllä mitä tarkoitat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDDD Ei apua...!!! :D Kuullostaapa tosiaan hyvältä - osallistumisprosentti taatusti lähentelee sataa tuolla mainostamisella. Kiitos tarkennuksesta, jos joku vaikka oikeesti ois jättänyt vastaamatta sen takia, että kysely kestää viikon... :D

   Poista
 2. Tosi makea tuo lamppu! Aloin heti miettimään mistä lampusta voisimme luopua ja tehdä tilalle jonkin kivan projektivalaisimen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans! Ja tuli just mieleen, että millainenhan olis, jos tuollaisen ämpärikuupan laittaisikin lattiavalaisimeen? Ei muuta kun kehittelemään! :)

   Poista
 3. Lamppu on hauska :) niin, ja meidän esikoinen painoi syntyessään 2973g, ja oli siis yliaikainen viikolla. Eipä tuossa tytössä mitään vikaa ole, on ihan 0-käyrällä pituus ja paino mennyt alun jälkeen. Mä olin vähän aluksi hädissäni, juuri tuosta että onko istukka toiminut jne mutta ilmeisesti tyttö vaan oli jotenkin pikkuinen... itsellä painoa tuli silloin 16kg, ettei ollut siitäkään kiinni. Onpahan tosiaan helpompi ponnistaa Pommi maailmaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana pikkunen tirppana! <3 Joo, se on jännä miten itselle tuota painoa kertyy, vaikka vauva ois minkä kokoinen... Enkä mäkään tästä niinkään huolissaan ole. Nuo lääkärit ne ihmetteli itse, että mites on noin pieni, kun esikoinen ollut niin iso. Noooh, tosiaan. Jospa ei tartteis tällä kertaa kärvistellä 14 tuntia kivuissa, kuten viimeksi. ;)

   Poista
 4. Ihana lamppu!
  Ahkeruus palkitaan suklaalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, 2 palaa enää jäljellä... :P Tosin, en ole ihan yksin koko levyä tuhonnut. ;)

   Poista
 5. Hyvät on palkinnot. Mulle kelpaisi ihan samanlaiset :)
  Ja ihan superkiva tää sun uusi juttu, mihin tuo kysely liittyy!! Taidan olla jyvällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin uppos täälläkin. Vaikka, jos ihan rehellisiä ollaan, en ois ihan noin paljoa suklaata ansainnut omalla panoksellani... :P

   Hih! :)

   Poista
 6. Ihana lamppu tosiaan! :) Pitääpä paremmalla ajalla yrittää vastailla tuohon kyselyyn.
  Minä vaan ihastelen näitä blogistanian ja tosielämän vauvamahoja! Tuttavapiiriin on syntymässä paaaaljon pieniä loppuvuoden ja alkuvuoden aikana. :) Hyvää loppuodotusta sinulle!

  P.S. Vauvakuume meinaa väkisinkin (taas) nostaa päätään... ;)
  P.P.S. Palasin tällä viikolla työelämään... ei tarttis nyt kuumeilla mitään... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja tsemppiä kovasti työhön paluuseen! Vaikka, toisaalta, hmm.... jos vielä kuitenkin..? ;D

   Poista
 7. Paljonko Onni painoi syntyessään ja paljoksiko oli etukäteen arvioitu? Oliko syntymän jälkeen puhetta, että synnytys kesti pitkähkön ajan juuri koon takia? Minulla on hetkenä minä hyvänsä tulossa nelikiloinen poika, joten olisi kiva kuulla sinun kokemus.
  -Nappi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni painoi n. 4200 g syntyessään. Painoarvio oli 3400-3600 g. Ei ollut puhetta koskaan synnytyksen jälkeen, että iso koko olisi ollut pitkän synnytyksen syy tai mitään.

   Synnytyksen kokonaiskestoksi kirjattiin 14 tuntia, joka aloitettiin laskemalla säännöllisistä supistuksista. Pari tuntia ennen supistusten alkamista meni lapsivedet kotona. I vaihe kesti peräti 13 tuntia, ponnistusvaihe 45 minuuttia. Tuohon avautumisvaiheeseenhan ei varmaan vauvan koko vaikutakaan. Ponnistusvaihe sitten pitkittyi ja lopuksi Onnin sydänäänet alkoivat heikentyä, jonka vuoksi otettiin poika ulos imukupilla ( +tehtiin episiotomia). En tiedä sitten, olisiko tuo ponnistusvaihe ollut lyhyempi, mikäli Onni olisi ollut pienempi, vaikea sanoa.

   Toisten kokemuksia on aina kiva tässä vaiheessa kuulla ja lukea, mutta loppujen lopuksi jokainen synnytys on niin erilainen ja jokainen kokee nämä asiat myös eri tavoin. Tsemppiä synnytykseen sinulle! Hyvin se menee. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...