maanantai 17. syyskuuta 2012

Isoveljelle

Onnia odottaessani otin vastaan riemusta kiljuen Kelan äitiyspakkauksen. Muistan miten kovasti sitä odotin ja miten innolla sitä avasin. Tuntui ihan joululta. :) Tutkailin netistä pakkauksen tämänvuotista sisältöä ja totesin monen jutun siinä olevan meille turhan. Otin siis tällä kertaa äitiysavustuksen rahana (140 €).

Onnin odotusaikana tein myös miehelle oman leikkimielisen isyyspakkauksen. Muistaakseni siinä oli nämä tyypilliset: energiajuomaa, suklaata, sisuja, tulitikkuja, pyykkipoikia, vauvan kylpylelua, joku humoristinen kirja jne. 

Tällä kertaa haluan muistaa erityisesti Onnia, tuoretta isoveljeä. Kovin on mustasukkaisuuteen taipuvainen tämä meidän esikoinen, kuten olen kirjoittanut, joten ekstrahuomio ei varmasti ole pahitteeksi. Kaikki häslinki vauvan ympärillä ei saa olla pois niin isolta, mutta vielä niin pieneltä 5-vuotiaalta veljeltä. Siksi saa Onni oman "Isoveli-pakkauksensa" Pommin synnyttyä. Se odottelee tuolla jemma-nimisessä paikassa valmiina..
 Isoveljen laatikosta löytyy mm.

"Arvaa kuinka paljon sinua rakastan kun on syksy" -kirja. Meillä on saman sarjan iki-ihana "Arvaa kuinka paljon sinua rakastan" -kirja, jota on kyllä luettu paljon - ja tykätty!
Cars legoja ja maailman parhaan veljen kuppi. Legot siitä syystä, että halusin pakkauksen sisältävän jotain, mistä Onni todella pitää, mutta joka ei liity vauvaan millään tavalla.
Isoveli -paita ja Pikkuveli -body 
ja lisäksi vähän nameja sekä onnittelukortti 
tuoreelle isoveljelle.

Onni itse valitsi eilisellä Ikea-reissulla Pommille soivan pehmon, jonka saa antaa pikkuveljelle tullessaan tätä katsomaan sairaalaan.
Tällainen lahjonta voi olla jonkun mielestä turhaa, mutta itse tykkään antaa lahjoja ja yllätyksiä. Ja erityisesti tuo Onnin pikkuveljelleen valitseman lelun merkitys pojalle itselleen on hyvin suuri.

39 kommenttia:

 1. Aivan ihana idea. <3

  Onko teillä vauvalle jo kaikki (pitikö ostaa uusia, vai jäikö tavaraa Onnilta)?

  Olisi kiva nähdä vielä kuvaa siitä ihanasta kaapista, josta tulee vauvalle se hoitopöytä?

  Mukavaa viikkoa ja voimia odottamiseen. ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on kaikki hommattuna, eilen haettiin vielä itkuhälytin + joitain pieniä juttuja. Onnilta säästettiin isommat hankinnat, kuten autokaukalo, vaunut jne. Vaatteista olen säästänyt vain rakkaimmat, mutta saatiin paljon vauvanvaatetta siskolta, jonka poika syntyi viime talvena ja aika paljon olen ostanutkin. Mutta jotain on tullut hankittua tietysti, uutta ja vanhaa... ;) Näistä on tulossa (kuten myös siitä hoitopöydästä, joka kertaalleen vaihtui) postauksia! :)

   Kiitos samoin sinne! ♥

   Poista
 2. No aivan ihanaa!!!
  Tuollai tekisin todennäköisesti itsekkin!
  minusta on myös aivan ihanaa antaa lahjoja ja ilahduttaa laheisiä pikku ylläreillä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Lahjat ja yllätykset on ihan parhaita! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä luulen, että tuo pieni isovelikin tykkää omasta pakkauksestaan. :)

   Poista
 4. Ihana paketti! Minusta on hienoa huomioida myös tuleva isoveli. Itse olen tykännyt siitä, kun meillä on käynyt vauvankatsojia, he muistavat pienesti myös isompia. Itse olen saman yrittänyt toteuttaa.

  Ps. Pommille terveisiä, että alahan tulla jo! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta isompia sisaruksia tulee huomioida! :) Kerrotaan terveiset... ;)

   Poista
 5. Tää katselee ja lueskelee täällä tippa linssissä ja pala kurkussa! Aivan ihana ajatus <3

  VastaaPoista
 6. Olimme esikoiselle ostaneet legopakkauksen ja paketoineet sen odottamaan pikkusisaruksen syntymää. Paketti oli ylläri. Kun pikkuveli sitten näki päivänvalon, mies antoi paketin esikoiselle. Poika oli juossut ympäriinsä ja huutanut: Velipoika antoi mulle paketin, velipoika antoi mulle paketin!

  Tosi kiva ja ihana idea tuo Isoveljen pakkaus :)

  - Kristiina -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, huippua! :) Ja varmasti jää mieleen isolle sisarukselle positiivisena muistona. :)

   Poista
 7. Voi että, todella ihana ajatus, meilä oli kanssa ihan vaan lahja siskon syntyessä varattu. Mutta tämä "kehiteltympi" versio on kyllä ihana, ja jotenkin muistui varmaan nuo ekat päivät ja nimenomaan huoli isomman "kokemasta järkytyksestä" mieleen, sillä tippa linssiin tuli täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en malttais odottaa, että päästään hetkeen, kun tuon paketin voi antaa! ♥

   Poista
 8. aivan mahtava idea, varmasti poika tykkää <3

  VastaaPoista
 9. Kiva sisältö paketissa :)
  Meilläkin vauva toi esikoiselle tullessaan lahjan, silloin oli vain 2,5v ikäeroa. Tällä kertaa ei tullut muutakuin kovasti odotettu sisarus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on ihania ideoita! Varmasti tärkeitä näille meidän pienille. ♥

   Poista
 10. Ei olenkaan turhaa!! AIvan ihana idea!
  Kun Elle syntyi, muut toivat lahjoja vauvalle, ja kuitenkin niin pieni EMilia tyttö katsoi vieressä, kun kukaan ei enää huomannut häntä. Haimme äkkiä kaupasta jonkun DVD:n jota Emilia oli toivonut ja sanoimme, että pikkusisko halusi antaa sen sinulle. Meni ihan täydestä, ja meni muuten monta vuotta. Hän kertoi aina, että vauva haki mulle filmin:)

  Alexin synnyttyä ostimme myös molemmille pienille tytöille vauvalta lahjan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että olette osanneet lukea tilannetta ja keksineet tuon DVD -lahjan! ♥ Tällaiset asiat varmasti heti alkuun lähentää uusia sisaruksia, vaikka ovatkin pieniä vielä. Ei tällaisia huomionosoituksia voi varmasti olla liikaa. :)

   Poista
 11. Eikä, ku aivan ihana idea! :) Niin helposti siinä se esikoinen jää väkisinkin joissain tilanteissa "kakkoseksi", kun vauva syntyy. Tuohan on loistava idea! :)

  Tsemppiä, taas kerran... Jospa näillä tsempeillä Pommi tulis maaliin asti. :D

  -Päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti niitä tilanteita tulee. Mutta jospa ne ensimmäiset tapaamiset jäisivät entistäkin positiivisemmin mieleen tällaisilla yllätyksillä maustettuina. :)

   Ja kiitos! ♥

   Poista
 12. Ihana idea ♥
  Tsemppiä viime metreille!

  VastaaPoista
 13. Komppaan edellisiä, että aivan ihana idea ja mukavia juttuja sisältävä laatikko!

  VastaaPoista
 14. Aivan mahtava idea, todellakin! Jos meille kolmas lapsi siunaantuisi, kopioisin (törkeästi) ideasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kuule, idea on ihan vapaasti kopioitavissa! Mä jalostin ideaa isyyspakkauksesta isovelipakkaukseen, mutta ideoita googletellessani huomasin, että en ollut ensimmäinen tällä asialla! :)

   Poista
 15. Onpas kiva idea! Harmi kun en tajunnut aikanaan itse tuollaista tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, vielähän sitä ehtii... ;D

   Poista
  2. hehehe :D Enpä oikein usko että enää jaksaa. Kolme on hyvä :)

   Poista
 16. <3 Ihanasti aateltu, mulle tuli ihan tippa linssiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teija, mitenkähän mulle käy kun annan tuon paketin pojalle... :')

   Poista
 17. Ei ole turhaa! Ihana keksintö, eipä tullut itselle tuollaista joskus (kauan, kauan sitten) mieleen :D Varmasti ihana "yllätys" isoveljelle ja suloisen lelun Onni pikkuiselle on valinnut ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Varmasti kiva yllätys Onnista. Mut hei, vaikka ne "isosisarus-pakkaukset" on jääneet joskus tekemättä, niin onneksi elämässä tulee aina kaikkea kivaa toisten yllättämiseksi ja muistamiseksi. Ja eihän niihin aina tartte syytäkään. :) ♥

   Poista
 18. Tuoreita isompia sisaruksia ei ole koskaan turha lahjoa :) Meillä itseasiassa muuta ihminen toi kolmevuotiaalle vielä ristiäisiinkin oman paketin ja miten kivaa oli näprätä omaa palapeliä muiden höslätessä vauvan kanssa :)

  Ja kaikki extrahössötys on kantanut hedelmää. Milla rakastaa Miikaa vähän liikaakin ja hurrrjan ylpeänä esittelee veljeä muille - etenkin lapsille. "Tässä on mun Miika" se vaan Ilmoittaa :)


  Aivan ihana tuo isoveli-pakkaus siis <3

  VastaaPoista
 19. Ihana idea tuo isovelipakkaus! Aikoinaan tuli itsekin tehtyä "isyyspakkaus" ja isommille sisaruksille annettavat lahjat ovat tuttuja, mutta että ihan oma pakkaus<3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...