tiistai 4. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsakakut

Naapurilta saadusta kesäkurpitsasta tuli myös pari kakkua, jotka menivät molemmat pakastimeen. Laitan reseptin tähän jemmaan, jos siihen tekee mieli joskus palata.. Kakut tein täältä napatulla ohjeella. 


3 munaa
5 dl sokeria
2,5 dl rypsiöljyä
5 dl karkeaa kesäkurpitsaraastetta
3 tl vaniljasokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
0,25 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl muskottipähkinää

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon öljy, kesäkurpitsa ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kahteen voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa hiukan reilu tunti (itse saatoin paistaa aavistuksen liian kauan). Kumoa kakut vasta vähän jäähtyneinä. Jos säilytät kakkua useamman päivän, säilytä viileässä.

Paistoin kakut kahdessa pitkulaisessa leipävuoassa. Näyttävätkin ihan leiviltä. Molemmat kakut menivät suoraan pakastimeen. Ajattelin, että näiden päälle teen samanlaisen kuorrutuksen kuin porkkanakakkuun, sitten kun nämä syödään.


Kuorrute:
180 g pehmeää voita
250 g tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Toivotaan! Mä luulen, että nää on aikalailla samantyyppisiä ku porkkanakakku, joten jos siitä tykkää, niin tääkin varmaan uppoaa.

      Poista
  2. Makua lienee turha kysellä vielä tässä vaiheessa..? Kuulostaa hieman eksoottiselta, mutta varmaan on maistuvaa! Ja kiva uusi tapa kuluttaa kesäkurpitsaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä maistelin toisen kakun päästä pari viipaletta. Hyvää oli, mutta heti paistamisen jälkeen ehkä aavistuksen kuivaa..? Mut näistähän aina sanotaan, että ne on parempia seuraavana päivänä/pakastemisen jälkeen... Mut mä toisaalta vähän luulen, että kuivuuteen saattoi vaikuttaa myös se, jos paistoin liian kauan. Mut jää nähtäväksi. Paksu kerros tuota kuorrutetta päälle, niin eiköhän se jonain hirveän makeannälän päivänä uppoa, ainakin mulle. :P

      Poista
  3. Hyvää on, ja juurikin tuolla porkkanakakun kuorrutteella. Ja kylmässä kakku paranee, kuten kaikki kuivakakut. Viime vuonna näin muistaakseni Hesarin ruokatorstaissa punajuurikakun ohjeen. Olisi kiva kokeilla :)

    - Kristiina -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, punajuurikakku kuullostaa mielenkiintoiselta! Täytyypä joskus googlettaa reseptiä. :P

      Poista
  4. Porkkanakakku on suurin herkkuni, tämä vaikuttaa hyvältä kilpailijalta...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tykätään kans porkkanakakusta! Toivottavasti en paistanut liian kuivaksi kuitenkaan. Se kuorrute kyllä pelastaa aika paljon, se on niiiin hyvää. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...