torstai 20. syyskuuta 2012

Kirjoja isommille sisaruksille

Kirjojen lukeminen on ollut meidän perheessä tosi hyvä tapa valmistautua Onnin kanssa vauvan tuloon. Meillä on tykätty Onni-kirjoista ja niitä onkin hommattu meille aina sitä mukaa kun niitä on ilmestynyt. Myös tämä Onni-pojasta tulee isoveli -kirja ostettiin jo kauan sitten, kun Pommista ei ollut vielä edes aavistusta. Nyt sitä on ehkä luettu ahkerammin ja siinä on paljon kivoja juttuja, joihin meidän poju pystyy samaistumaan. Suosittelen!


Myös kirjastosta on aika ajoin lainattu luettavaa. Ollaan varmaan käyty läpi kaikki kotikaupungin kirjaston aiheeseen liittyvät lastenkirjat.

Ja sitten löysin kirpparilta tämän helmen, Minä ja vauva, jonka pujautin vielä lisäksi Onnin Isoveli-pakkaukseen. Jutut ovat humoristisia ja sitä luokkaa, että uppoavat varmasti meidän 5-vuotiaaseen kuin häkä. Ja sopii varmaan oikein hyvin vielä vanhemmillekin, kirjan päähenkilö kun on jo koulussa. :)
 Kirjassa käsitellään vauvan odotusaikaa...


 ...ja sitä miten elämä muuttuu kun vauva syntyy, 
isomman sisaruksen silmin.
 Kirjassa kuvataan hauskasti sitä, miten kamalaa on, 
kun vauva tulee ja sotkee KAIKEN ja vie KAIKEN huomion...
..mutta loppujen lopuksi vauva onkin kiva ja rakas. :)

11 kommenttia:

 1. Onko Onni kysellyt jo paljon vauvasta ja millä mielellä tällä hetkellä on?
  Nyt täältä tulee OIKEIN isot terkut Tulevalle isoveljelle ♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni kyselee JOKA päivä ja odottaa innolla. :) Ja on niin uskomattoman ihana ja huolehtivainen: silittelee ja halii mahaa ja mua. Ja haluaa pitää äitiä hyvänä, lupasi tänään antaa mulle kokovartalohieronnan kun olen niin raihnainen.. :D ♥

   Kiitos, välitän terkut perille! ♥

   Poista
  2. Äsken nukkumaan mennessä juteltiin Onnin kanssa, että vauva saattaa hyvin syntyä vaikkapa jo ensi yönä. Onni ihmetteli, että mitä sieltä vatsasta tulee sen veden jälkeen. Ja kun kerroin, että vauva, niin huolestui, että ehditäänkö me sairaalaan. Piti sitten lohdutella, että kyllä me ehditään, ei se niin nopeasti tule. Seuraava huoli olikin miehekkäästi: "no entäs auton penkit?". :D

   Poista
 2. Meillä on ollut kovassa kulutuksessa sellainen kirja kuin Vallaton vauva valtaa vatsan. Siis senkin jälkeen kun pikkusisarukset on jo kasvaneet vaipoista ulos. Kirja on runomuodossa kirjoitettu tai ainakin sinne päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tais olla tuo muistaakseen kirjastosta lainassa. :) Harmittaa vähän, kun en etsinnöistä huolimatta löytänyt just sitä yhtä tiettyä: "äiti rakastaa aina". Niistä divareistakin kysyin ja sain vaan parista vastaukseksi eioota, moni ei vastannut ollenkaan. :(

   Mut onhan noita kirjoja tullut kyllä tosi paljon vastaan muita samantyylisiä, mikä on tosi hyvä juttu, kun ollaan kirjojen suurkuluttajia. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Meillä on kans Vallaton vauva -sarjaa. SItä luettiin paljon Noelin raskausaikana Nidalle.

   Poista
  2. Tuo koko Onni-kirjasarja on niin ihana! ♥ Kuvitus, värit - kaikki on ihan nappiin mun mielestä. :)

   Poista
 4. Ihana Onni kun huolehtii autonpenkeistä:P

  Meillä vanhin sano:
  Äiti sun maha on niin iso
  että ehkä huomenna se vauva syntyy<3.

  On muuten joka kerta arvannu vauvan sukupuolenki
  ennen ultraa oikein;).

  Tsmepit sinne:)

  Jamssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikö.. miehekästä huolehtia, että ei kai äiti sotke autonpenkkejä... :D
   Oi ihanaa, teillä on siellä sitten herkkävaistoinen isoveli! Jaksamista kovasti loppuodotukseen! ♥

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...