torstai 4. lokakuuta 2012

Terveisiä...

Lastenosastolta. Bilirubiinit nousseet eilisestä, joten ei ole kyseessä rintamaitokeltaisuus. Nyt ultrattiin vatsa ja otettiin lisää verikokeita. Suljetaan pois maksa- ja sappisairaudet. Voi huokaus.

Edit.
Hyvät uutiset: maksa-arvot ja vatsan ultra normaalit!!! :)

Tylsät uutiset: jäätiin osastolle valohoitoon ainakin ensi yön yli.

44 kommenttia:

 1. Voi sentään..Toivottavasti pian selviää syy keltaisuuteen ja pääsette kotiin.Oltiin Unton kanssa 8vrk sairaalassa kun syntyi,keltaisuuden takia ja sydäntä tutkittiin ja kielen alta napsastiin jännettä lyhyemmäksi ja jokainen verikokeen tökkiminen peukalonkokoisesta kantapäästä tuntui niin kurjalta..Jaksamista osastolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais jäädä keltaisuus tällä kertaa mysteeriksi, mutta pääasia, että päästään mokomasta väristä eroon! :) Nuo on kaikki inhottavia - varsinkin äidille!

   Kiitos!

   Poista
 2. Oih, jaksuja! Toivottavasti ei oo mitään vakampaa! <3

  VastaaPoista
 3. Voimia voimia voimia! Olen ihan varma että kaikki muuttuu vielä hyväksi. <3

  VastaaPoista
 4. Voi toista!
  Toivottavasti löytyy pian syy keltaisuuteen. Tsemppiä ja halit äidillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syytä ei toistaiseksi löydetty: "vastasyntyneen selittämätön keltaisuus"... mutta onneksi arvot ovat nyt hyvää vauhtia laskemassa. :)

   Kiitos ja halit myös sinne äidille ja masulle!

   Poista
 5. Pitää toivoa, että syy selviää nopeaan! Halauksia teille <3

  VastaaPoista
 6. No kutales, kylläpä teitä nyt koetellaan!!! Mä kanssa toivon, että syy selviää nopeasti ja pääsette normiarkeen.

  Kyllä kaikki vielä suttaantuu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutales! Älä muuta sano. Lastenosastolla oleminen on ehkä kamalinta. Yhtään ei asiaa helpottanut se, että siellä oli pari hoitajaa, joiden kimppuun olisi tehnyt mieli käydä... :P

   Toivottavasti ei jouduta sinne enää koskaan takaisin. Kiitos! :)

   Poista
 7. Voi että, onpas kurjaa! Viime viikkokin kuulosti niin raskaalta.. Kaikki on varmasti hyvin, toivottavasti pian kaikki on kunnossa (lähipiirissäni vauvan "pidentynyt" keltaisuus johtui vti:sta, eikös infektio yleensäkin voi olla syynä..) Hyvä toisaalta että kunnolla tutkitaan, vaikka varmasti kotona olisi parasta teidän molempien olla.. Muista nyt itsekin levätä, otat vaikka päikkäreitä samaan tahtiin Pommin kanssa! :)

  Koittakaa jaksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, hyvä on että kunnolla tutkitaan ja hoidetaan! Silti se aina kirpaisee kun omalle kohdalle (oman lapsen kohdalle) sattuu... Meillä tutkittiin tulehdusarvot ja ne olivat aluksi hieman koholla, mutta laskivat sitten. En tiennytkään, että vti:kin voi aiheutta keltaisuutta!

   Meillä on nyt onneksi suljettu pois tutkimuksin kaikki pahat pelot, joten eiköhän se arki tästä pikkuhiljaa ala täälläkin. Kiitos! :)

   Ja juu, huomenna vois nukkua vähän enemmän. Mulla on vaan edelleen kamala yskä, joka hieman häiritsee nukkumista, plääh.

   Poista
 8. Voimia teille <3 Toivottavasti pääsette pian kotiin!

  Mulla ihan kyyneleet nousi silmiin, kun eläydyin niin noihin pariin edelliseenkin postaukseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! :) Toivomus toteutui ja ollaan onnellisesti kotona. :) Enää (toivottavasti) sairaalaan vain kontrolleihin. :)

   Poista
 9. Voi että, niin tutun kuuloista.. Meillä on kaikki olleet valohoidossa, mutta toisiks nuorin, nykyisin 4-vuotias oli reilun viikon sairaalassa tuplavalojen alla. Alussa päivän-pari, sitten päästiin kotiin ja jouduttiin taas takaisin viikoksi sinne. Arvot oli jo niin korkealla, että harkitsivat verenvaihtoa, mutta onneksi ei lopulta tarvinnut sitä tehdä. Rintamaitokeltaisuutta meilläkin eipäiltiin, mutta lopulta kukaan ei ollut varma mistä se johtui.. Oli se kyllä todella raskasta rampata pienen vauvan kanssa, itse vasta synnyttäneenä kokoajan sairaalassa, jonne meiltäkin on n.60km. Siinä vaiheessa kun kuuluisi jo köllötellä kotona sängyssä vieretysten vauvan kanssa ;) Ja ne kaikki verikokeet vauvalle.. Niin säälitti! Meillä kun vauva ei tykännyt niistä yhtään!
  Niin paljon tsemppiä ja voimia sinne teille!! Toivon hartaasti että pian pääsette kotiin aloittelemaan taas normaalia elämää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teilläkin! Tuo on niin tylsää, että hoidetaan, sitten iloitaan kotiin pääsystä ja se pudotus, kun joutuukin takaisin sairaalaan... Sitä tunnetta ei voi kuvailla, vaikka kyseessä ei ollutkaan mikään hengenvaarallinen tila. Huh, teillä on sitten ollut tosi paha tuo keltaisuus! Onneksi vältyitte verenvaihdolta, luin siitä ja siinäpä on taas yksi äitiä hirvittävä toimenpide. :(

   Meillä tais olla sama juttu kuin teilläkin: syytä ei löytynyt. Joskus käy niin. Pääasia, että nää meidän pienet paranee!

   Kiitos paljon ihana! :)

   Poista
 10. No voi kurjuus!:( Onneksi olette hyvissä käsissä ja tarvittaessa apu on lähellä. Tsemppiä teille ja muista tosiaan itsekin levätä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan totta, hyvä että huolehditaan ja hoidetaan. Nyt onnellisesti jo kotona. :)

   Poista
 11. Itku tirahti kun muistin näitä viimeisimpiä postauksia lukiessani oman vauvan sairaala-ajan ja sen totaalisen raskauden. Kovasti voimia ja onnea oikein paljon pienestä pojasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ON kamalaa ja raskasta. Toivottavasti ei koskaan enää! Kiitos, Piia! :)

   Poista
 12. Minäkin olen tippa linssissä lukenut teidän viime viikosta. Kovasti voimia koko perheelle ja etenkin supermammalle <3 Pommi on niiiiin ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni. Jokohan uskaltaisi sanoa, että loppu hyvin, kaikki hyvin.. :) Ehkä sunnuntaina?

   Poista
 13. :( Onneksi ne pitää teistä hyvää huolta. Muista itse syödä että maitoa tulee ja nukkua vaikka ei sitä sairaalassa oikein osaa rentoutua kun huoli on niin valtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Onneksi mulla on hyvä ruokahalu, joten syötyä tulee ja paljon! :) Nukkua pitäisi enemmän, tiedän. Tänään en malttanut kun tultiin kotiin. Jospa huomenna ottaisi vauvan kanssa sitten päikkäreitä. :) Sairaalassa tosiaan nukkumisesta ei ollut tulla mitään. Olin liian stressaantunut ja hermona.

   Kiitos! :)

   Poista
 14. Onpa teillä ollut raskas alku :( En osaa muuta kuin toivottaa kovasti jaksamista ja toivottavasti pikkuisen tilanne pian helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se taitaa olla jo takana päin. Kiitos! :)

   Poista
 15. Voi kurjuus sentään :( Niin kovasti toivon, että syy selviää ja pääsette asettumaan kotiin. Onneksi kuitenkin tutkivat huolella ja sulkevat syitä pois. Raskastahan se on vanhemmille ja tietenkin pikkuisellekin, mutta hyvissä käsissä olette. Uskotaan, että pian helpottaa!

  Lämpimät terkut!

  - Kristiina -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan samaa mieltä, vaikka tuo sairaalassa olo on kamalaa, kaikki ne tutkimukset ja huoli. Mutta hyvä, että tutkitaan perusteellisesti. Onneksi tässä vaiheessa voi jo lähes huokaista helpotuksesta. Ja ainakaan mitään vakavaa ei löytynyt, se on pääasia! :)

   Poista
 16. Piti tulla heti aamusta katsomaan mitä teille kuuluu. Voi kun pääsisitte vaikka tänään kotiin... Koittakaa jaksella<3

  VastaaPoista
 17. Mua niin harmittaa, kun en tiedä miten lohduttaisin :( Lähetän lämpimiä ajatuksia, kun en muuta osaa! Yrittäkää jaksaa, hyvissä käsissä olette siellä ja toivotaan että pian helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana! Kiitos, tuntuu mukavalta. <3 Onneksi alkaa jo helpottaa! :)

   Poista
 18. Voimia niin kovin paljon!!!
  Olen jo pitkään seurannut blogiasi, mutta en ole tainnut ennen kommentoida.

  Nyt oli pakko. Koittakaa jaksella <3

  -Iida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitos! Ja mukavaa, että jätit kommenttia. <3

   Poista
 19. Kiitos kaikille tsempeistä ja kommenteista! Palaan niihin vielä myöhemmin! :)

  Me päästiin tänä aamuna kotiin!!!!! Bilirubiinit olivat laskeneet roimasti, eilisen 303:sta tämän aamun 202:een. Poika syö myös hyvin, enää uupui aamun punnituksessa 40 g syntymäpainosta.

  Sunnuntaina sairaalaan kontrolliin. Huomenna on ensimmäinen päivä Pommin syntymän jälkeen, ettei tartte mennä sairaalaan - ihanaa!! <3

  Poika on muutenkin tosi kiltti ja ihana. Nukku ja syö hyvin, ei turhia kitise. Parin päivän pulloruokinnan aikana hyväksyi pullonkin mukisematta, mutta palasi sen jälkeen rinnalle hyvällä ruokahalulla. Viime yönä itkeskeli oikeastaan ensimmäisen kerran pidempään, jonka vuoksi meni aikalailla valvomiseksi. Neljältä yöllä hoksasin kääntää vauvan valopatjan päällä vatsalleen, polvet masun alle ja tadaa: rauhoittui heti ja nukku kaksi kahden tunnin pätkää. Nyt tuhisee olohuoneessa kopassaan. Miehellä on isyysloma ja kaikki on täällä hyvin. ♥

  VastaaPoista
 20. voi ku ootte joutunu oleen paljon sairaalassa, onneksi pääsitte nyt kotiin <3 Toivottavasti pommin bilirubiinit pysyy nyt matalalla ja saatte olla kotona ja nauttia koko perheellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Toivotaan, että eivät nouse enää tyhmät kellastuttavat kiusankappaleet!
   Kiitos! :)

   Poista
 21. Tsemppiä ja jaksamista koko perheelle! Onneksi ultran tulokset olivat hyvät ja pikkuinen alkaa voida paremmin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...