perjantai 14. joulukuuta 2012

Täydellinen makupari


Viikuna-vuohenjuustohattuset (tai -kasat, jos katsoo näitä omia aikaansaannoksiani...) ja punainen Blossa-glögi. NAM! Suosittelen testaamaan! Näihin hattusiin löysin ohjeen täältä. Voitaikina, vuohenjuusto ja viikunat - ihana yhdistelmä. Ilman glögiä nämä kaipaavat ehkä jotain makeutusta, hunajaa tai makeaa, vaaleaa balsamicoa, sillä tuore viikuna itsessään ei ole ehkä riittävän makea tuomaan kontrastia vuohenjuustolle. Mutta tuon glögin kanssa maut mätsäävät täydellisesti!


Viikuna-vuohenjuustohattuset:

Voitaikinaa
Vuohenjuustoa
Viikunoita
Kananmuna voiteluun

Ota voitaikinasta pyöreällä muotilla (vaikka juomalasilla) paloja ja voitele munalla. Leikkaa voitaikinaympyrän keskelle siivu vuohenjuustoa ja paina vuohenjuustopalan päälle neljäsosaan leikattu pala tuoretta viikunaa. Paista 200 asteessa kunnes ovat kauniin kullankeltaisia.

Hyvä vinkki joulun pikkusuolaisiksi. Tai vaikkapa uudenvuoden partyihin, kuohuvan kanssa.



Tuosta Blossa-glögistä tuli kertaheitolla mun lempparia, kun sitä ensimmäisen kerran maistoin! On mielestäni ihan ylivoimainen Alkon muihin (kitkeriin!) glögeihin verrattuna. Ihanan pehmeää. Tuota vaaleaa Blossaa ostin myös, mutta se on vielä testaamatta.
Herkullista viikonloppua, glögillä tai ilman!

4 kommenttia:

  1. Nam... herkullista varmasti! Viikonloppuja :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä!Tehtiin lasten kanssa joulutorttuja eilen pellillinen ja syötiin yhdellä kertaa iltapalalla kaikki,parhaita ikinä.Tein rahka-voitaikinan Valion ProFeel vanilja-rahkasta ja täytin omena-kanelimarmeladilla.Toimii!
    Oon saanu krapulan jo siinä nousuvaiheessa alkoholillisesta glögistä,en kestä ajatustakaan vaikka glögi sellaisenaan maistuu edelleen.Ehkä se on vaan joku henkilökohtainen herkkyys,mausteet plus alkoholi ei sovi mutta koskaan en oo ollu kahdesta lasillisesta niin tolkuttoman sekaisin.Piti kuitenkin seuraavana vuonna kokeilla vielä pikkujouluissa uudestaan et noinkohan se tosiaan viimeeks johtui siitä glögistä.Johtui joo.Toi Blossa kiehtois kun sitä niin moni on kehunut mutten taida uskaltaa enää testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sä olet ahkera! Mä joudun kyllä tyytymään kaupan valmiiseen taikinaan, muuten jäis meillä tortut syömättä. Mut on ne kyllä hyviä uunituoreina! Omenakanelimarmeladi kuullostaa kans ihanalta (omppu yleensäkin on mun lemppari näissä), luumusta en oikein välitä..

      Ja hei, annahan Blossalle vielä mahdollisuus! ;D Kurjia kokemuksia kyllä sulla glögistä. Mun kokemus alkon glögeistä on se, että kun niissä on niin paljon prossia, niin niissä on väkisin sellainen kitkerä ja väkevä maku. Tää on pehmeää (jossain blogissa kirjoitettiin, että jopa laimeaa). Potkuakaan tässä ei ole kuin 10 prossaa, joten ei ole niin ytyä kuin useimman alkoholilliset glögit. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...