keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Maitovampyyri

Viljon mitat tänään 3 kk neuvolassa:

paino: 5790 g  pituus: 61,5 cm  pää: 41,5 cm

Vertailun vuoksi Onnin vastaavat mitat samanikäisenä:

paino: 6450 g  pituus: 64,5 cm  pää: 42,2 cm

*

Ja kääk. Terkka antoi "luvan" aloittaa soseet halutessamme Viljon tiheän syömisen vuoksi. Oi ei. Olen haaveillut pidemmistä unipätkistä, mutta sitten ei ole enää paluuta pikkupikkupikkuvauva-aikaan.

Snif.

27 kommenttia:

 1. Viljo on erittäin suloinen! Ihastuttava.

  VastaaPoista
 2. Hih... ihana aito luonnon tuote ♥
  Niin se aika rientää! Ikävä kertoo, mutta ei teillä oo enään pienenpientä vauvaa (saat juosta kohta perässä) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!! Ei saa mennä aika niin nopeasti.. :'( ♥

   Poista
 3. Ruipelo-Viljo <3
  Emppuli painoi jo 2kk neuvolassa 6,2kg :D

  On hän vaan niin suloinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo. Tää meidän juniori on tuollainen hentoinen muru. Vaikka kaikkensa tekee syömisen eteen! ;D
   Hyvät mitat siellä!

   Poista
 4. Tällä luonnontuotteella on kyllä mahottoman suuret ja siniset silmät :) Ja täytyy sanoa että aika vauvalta Viljo vielä näyttää,ihan pikkupikkuselta.Miun vauva on jo 2v6kk..On sekin ihan vähän vauva vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vielä ihan pikkupikkuinen. ♥ Mutta kriisi iski silti, vähäsen. Kun jos tässä nyt soseisiin siirrytään, niin sehän on auttamatta yks vaihe sitten takanapäin... Kiitti lohdutuksesta. :)

   Poista
 5. "mutta sitten ei ole enää paluuta pikkupikkupikkuvauva-aikaan."...paitsi seuraavan kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommi! Ei ole. :D Sen takia tästä kriiseilenkin varmaan, koska tiedän, että en koe näitä aikoja enää. Tämä on viimeinen. Toisaalta nyyh, mutta kyllä se näin on. Piste. Snif.

   Poista
  2. Sitten ei auta kun rynnätä tutuille ja kavereille vastasyntyneiden pienokaisten päitä haistelemaan :) Ai mistä tiedän, että näin tapahtuu. No niin no ;)
   Koira olis sitten kans yksi keino saada vauva taloon. Jännä, että Suomessa muuten koirien määrä on räjähtänyt totaalisesti kasvuun sitä mukaa kun syntyvyys vähenee :D

   Poista
  3. Juu, näin se varmaan pitää tehdä! ;)

   Koira ois ihana, ja ajoittain kärsinkin vakavasta koirakuumeesta, mutta olen koittanut olla järkevä tässä asiassa... koiraa meille ei tule, ainakaan vähään aikaan. Vaatii kuitenkin niin paljon sitoutumista ja aikaa, jota ei pystytä koirulille tarjoamaan tällä hetkellä. Tulevaisuus näyttää entistäkin kiireisemmältä, joten en halua meille koiraa yksin ikävöimään. :(

   Mutta totta tuokin, että koira on varmaan monessa taloudessa ikäänkuin vauvan korvike. :)

   Poista
 6. Voi auta mua miten suloinen hän on!

  Jos teen päiväretken Porvooseen ja ensin juon kaffet Helmessä, teen ostoksia Riimikossa ja Brunbergilla, niin voinko viettää loppupäivän teidän Viljon kanssa?!

  Tohon ruoka-asiaan en osaa sanoa muuta kuin että mulla empiirinen kokemus neljästä kahden kohdalla, ettei se lisäruoka tuonut helpotusta niihin öihin. Ruoka maistui jees, mutta niin maistui lämpö ja läheisyys yöllä edelleen :)
  Terkuin Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänen aika! :D Kyllähän ihmistä pitää hädässä auttaa! Eli vastaus kysymykseen on: tietysti voit, kunhan ilmoitat milloin tämä ajankohta olisi mahdollisesti käsillä. ;D Ja Viljo tulee mielellään tuonne Riimikkoonkin mukaan. :)

   Hmm. Mies meillä oli sitä mieltä, että ehdottomasti sosetta heti kun vaan mahdollista, sillä sekin kärsii näitä meidän öistä, vaikkei joka syöttöön herääkään. ;) Mutta se ajatteleekin näitä järjellä, kun mun ajatuksia johdattelee etupäässä hormonit, sitten äidinvaisto ja järjenrippeistä ei taida olla tietoakaan... ;D Mutta siis, selvähän on, että tuonikäinen tankkaa läheisyyttä ja äidillä ei ole mitään sitä vastaan! ♥

   Poista
  2. Niin ja kiitos tästä kommentista! Tulin hyvälle tuulelle! :D

   Poista
 7. Täällä ei jakseta sosesouviin ryhtyä ennenkun ihan pakko eli vasta yli 6kk. On niin helppoa kun on aina lämpöiset eväät ;) (vielä 2kk aikaa nauttia tästä..:) Mä luulen kanssa ettei se välttämättä yötouhuja helpota tosiaan se vauva kun tykkää nukkua siinä tissinhajussa,se on niin turvallista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin kanssa, että soseisiin tartutaan vasta kun on pakko. Ja mitä myöhemmin, sen parempi. Ilman muuta! Maitohan kulkee mun mukana koko ajan, mutta nyt varmasti kokeillaan ainakin, että tuoko soseet meille yhtään pidempiä ruokailuvälejä. Päivisin kun tuo syö tunnin välein ja taas viime yönä ei ollut edes kahta tuntia syöntien välissä. Mä en siis päivisin ehdi oikeastaan muuta tekemään kuin toimimaan maitobaarina.

   Ja koska tuo vauveli edelleen itkeskelee välillä melko paljon vatsaansa, niin ruokavälien pidentäminen saattaa tuoda helpotusta kun vatsa saa levätä välillä. Nythän se on koko ajan "töissä".

   Muutenhan tuo onneksi nukkuu öisin syöttöjen välit. :)

   Poista
  2. Meillä oli tänään 4kk lääkäri/nla ja lääkäritäti sanoi ettei niin pienellä soseet vielä imeydy. (uus tieto meikäläiselle) että tissiä vaan 6kk ja sitten ripeällä tahdilla kiinteitä ja uusia makuja. btw. tuliko niistä bilirubiineista koskaan mitään selvyyttä kun sillon alussa ne oli niin ailahtelevaiset? (oot voinu kertookin, mu on menny multa ohi...)

   Poista
  3. Kiinteäthän ei taida ihan täysin imeytyä vielä vuoden ikäiselläkään. Suosituksethan on onneksi vain suosituksia ja varmasti jokainen huomaa oman lapsensa kohdalla milloin on tarve tukevammalle ravinnolle. :) Hyvähän se on ja arkea helpottavaa, mitä kauemmin pärjää pelkällä maidolla!

   Bilkkarit olivat laskeneet siinä parin kuukauden ikään mennessä ja saatiin lopettaa sairaalassa ravaus! :)

   Poista
 8. hei!
  meillä tyllerö syntyi vähän ennen teidän poikaa.
  kiinnostaisi tietää miten hänen paino on noussut, tasaisesti? ja millaisilla määrillä viikossa.
  meillä terkka ei sanonut mitään että voidaan antaa soseita, vaikka tyllerö tissillä onkin tiuhaan. mä olen sortunutantamaan purkin NANiakin päivässä kun pelkäsin että ei paino nouse riittävästi mutta imeisesti turhaan kun terkan mielestä kaik ok.
  paino ei isoja määriä viikossa nouse n.140-170gr kerrallaan, mutta tyllerö on iloinen ja pirtsakka.
  melkein samat arvot hänelläkin oli 3kk neuvolassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Paino on noussut tasaisesti, pituuskasvu tekin nyt käyrällä pienen notkahduksen, vaikka senttejä olikin tullut.

   Viljon neuvolakortissa on seuraavanlaiset mitat painosta:

   Syntymäpaino: 3750 g
   1 kk: 4260 g (+127,5 g/vko)
   5 vkoa: 4470 g (+210 g/ vko)
   2 kk: 5080 g (+174 g/vko)
   3 kk: 5790 g (+142 g/vko)

   Ilmeisesti sellainen keskimääräinen painonnousu 0-4 kk ikäiselle vauvalle olisi n. 170 g viikossa.

   Itse jossain ajoittain miettinyt myös, että mistä tiedän, että saa riittävästi maitoa. Varsinkin kun on tuollainen tissitakiainen. Mutta ilmeisesti saa, koska:

   a) vaippoja kastuu riittävästi
   b) vauva nielee rinnalla
   c) vauva on virkeä
   d) iho on kimmoisa
   e) vauva kasvaa, eikä olla saatu ohjeeksi antaa lisämaitoa

   Olen tarjonnut vauvalle rintaa aina kun on halunnut syödä. Näin varmistetaan se, että vauva saa tarvitsemansa määrän ja tarjonta vastaa kysyntää. Aikaisemmin syötin aina molemmat rinnat kerralla, mutta sitten Viljo alkoi suoltaa hurjia maitopulautuksia syönnin päätteeksi. Tällä hetkellä syötän yhden puolen kerrallaan ja pulautukset on vähentyneet.

   Mutta ymmärrän, että moni helposti antaa lisämaitoa varmistaakseen, että vauva saa tarpeeksi ravintoa. Varsinkin vanhemmat ihmiset helposti luulevat ja saattavat neuvoa "kokematonta" ;) äitiä antamaan vauvalle lisämaitoa, jos se imee usein. Vaikka kyse ei ole maidon riittämättömyydestä, vaan ehkä vain tiheän imun kaudesta. Tämä kuitenkin saattaa johtaa siihen, että äidin oma maidontuotanto vähenee, sillä vauva ei ole enää niin paljoa rinnalla "tilaamassa" maitoa, jolloin kysynnän ja tarjonnan tasapaino häiriintyy.

   Mun mielestä teidän tyttö kasvaa oikein hienosti noilla viikkomäärillä! :) Ja kuten itsekin kirjoitit, että on iloinen ja pirtsakka - sehän kertoo paljon! Tsemppiä imetykseen!

   Poista
 9. Niin suloinen maitovamppyyri <3
  Lisäsin tän sun blogin blogilistalle (mun suljetulle blogille). Onhan se ok?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Bianca! ♥
   Ja ilman muuta voit lisätä! :)

   Poista
 10. Oi, suloinen poika <3 Ja ihana nimi! Meillä samanikäinen neiti, joka myös syö tiheään öisin, pahimmillaan puolentunnin välein. Ja saatiin myös "lupa" kiinteille, vaikka meillä kasvu on reipasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Iina! :) Ai siellä kans. No, toivotaan meille molemmille pian parempia öitä!
   Me ei sitten vielä aloitettukaan kiinteitä.. mennään vielä hetki ihan maidolla. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...