perjantai 1. helmikuuta 2013

Kiireitä

Täällä on hiukka kiirusta tällä hetkellä. Huomenna juhlitaan 6-vuotta täyttävää Onnia ja toistaiseksi vielä kodin siivoukset ovat kesken, mies töissä, kaupassa käymättä ja tarjottavat tekemättä... Suunnitelmat on kyllä valmiina: mies tekee lyhyemmän työpäivän, ostoslista kirjoitettu, leipomukset suunniteltu, työnjako valmis. Mies siivoaa ja minä leivon. Onnin toive Angry Birds-kakusta vaihtui viime metreillä robottiin, joka asettaa hieman haasteita leipurille. Mulla kun olisi ollut hyvä ja suht helppo idea änkkärikakkuun... Ehkä suurimman haasteen synttäreiden järkkäilyyn tuo kuitenkin Viljo, joka kitisee melko paljon, eikä oikein viihdy missään. Sen vuoksi on hyvä olla olemassa kantoapuja. Koska auttavia käsiä ei kuitenkaan ole aina saatavilla, käytetään muita apuvälineitä. 

Meillä on Manducan lisäksi MaM ECO -kantoliina, jonka sanotaan olevan liinojen Hästens. Mulla ei ole juurikaan vertailupohjaa liinoista, sillä Onnia ei tullut aikanaan kannettua liinassa. Tämä on valmistettu hampusta ja luomupuuvillasta, joten sen hyviksi ominaisuuksiksi mainitaan trikooliinan joustavuus, mutta kudotun liinan kestävyys. Tällä voikin kantaa aina 18 kiloon saakka.

Viljo viihtyy liinassa vaihtelevasti. Jos on yhtään väsynyt, nukahtaa siihen helposti. Mutta jos ei väsytä, ei myöskään viihdy siinä. Tällöin Manduca on parempi, poitsu näkee sieltä paremmin. Tykkään käyttää molempia! Pitäisi vaan opetella vaihtoehtoisia sidontoja.


Rentouttavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Voi, mä en kestä, kuinka ihana Viljo on! <3 Niin tyytyväisen näköisesti pötköttelee liinassa.

  Tsemppiä synttärijärkkäilyihin! Ja hei, älä ota turhaa stressiä, koita muistaa nauttia kans. :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestä ihmeessä! Mä en kestä teidän Budapestin matkaa! ;D
   Kiitti, ei tullut stressattua liikaa. :)

   Poista
 2. Oikein paljon Onnea Onnille ♥
  Voi pientä... söpöltä näyttää "liinassaan"...
  Teet mitä kerkiät, kyllä se juhlatunnelma sieltä tulee (kunhan kaakun saat Onnille tehtyä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tein mitä kerkesin, en siis ihan kaikkea suunnittelemaani... Hyvin meni ja päivänsankari oli tyytyväinen. :)

   Poista
 3. Voi noi pienet kädet jotka tuolta kurkkii, oih <3
  Tsemppiä synttäreiden valmistuspuuhiin ja mukavia juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo söpöt! :) Sidonta ei ehkä oo sieltä fiineimmästä päästä... ;D
   Kiitos, meillä oli oikein kivat juhlat. :)

   Poista
 4. Voi Viljo Viljo... Annas nyt mamman tehdä edes kakut rauhassa! ;) Oikeastaan osaan aika hyvin sympatiseerata sinua, meidän kuopus ähisee (lisää) hampaita, ja ryömiminen aiheuttaa paljon harmia: Pikku-Jamppa kun osaa peruuttaa, pyöriä, heilua, vääntää ja etunojailla kuin mikäkin mutta ei ymmärrä miten päästään ETEENPÄIN. Sitä kitinän ja tyytymättömyyden määrää! Tsempitykset juhlavalmisteluihin, jos yhtään sinuun olen tutustunut täällä blogistaniassa niin niistä tulee varmasti hienot ja kivat juhlat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on tosi taidokas kuopus! Viljo on kateellinen kaikesta tuosta. :D
   Viljo antoi ihan hyvin, tai kohtuullisen hyvin, tehdä juhlavalmisteluja. Oli vuoronperään Manducassa miehellä ja mulla. :)

   Poista
 5. Meillä kuopus oli liinavauva myös!! <3 Mä en muista merkkiä mutta -07 se oli kuulkaas se suosituin..heh.. :D Oli trikoinen ja hyvä, tykkäsin. Lisäksi oli puuvillainen rengashuivi, se oli ok sitten kun vaavi oli jo isompi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni oli liinavauva kans -07 ehkä kaksi (?) kertaa.. :D Silloin mulla oli vain joku lehtitilauksen mukana tullut liina, joka jäi käyttämättä. Ehkä jos oikein innostuisi tästä, niin voisi hankkia jonkun kivan kudotun. Toistaiseksi tämä liina ja Manduca riittää. Mut on nää kyllä käteviä! Ja vauvat niin söpösiä liinoissaan. :)

   Poista
 6. Meillä todettiin kans ensimmäisen kanssa et liina toimii,siinä on vaavin hyvä olla ja ihana myös mamille kun saa pitää pientä lähellä ja kädet on vapaat :) Ihana kun pienet kädet näkyy siltä,oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Tälläkin hetkellä mulla nukkuu Viljo Manducassa. Tässä se jostain syystä tykkää olla ehkä mieluummin kuin liinassa. Hyviä molemmat. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...