sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pieni tutkija

Meillä kasvaa kovaa vauhtia pieni tiedemies. Luonnontieteet ja tekniikka näyttävät vieneen meidän esikoisen kiinnostuksen täysin. Meillä ei nykyään puhuta juuri mistään muusta kuin roboteista, laboratoriokokeista ja erilaisista keksinnöistä. Kaikki piirrustukset käsittelevät näitä samoja aiheita. Jos pöydältä löytyy kynä ja pala paperia, on siihen kohta luonnosteltu jokin robotin prototyyppi tai vastaava. 
Onni käy kymmenenä päivänä kuussa neljä tuntia kerrallaan päiväkodin osapäiväryhmässä leikkimässä. Hoitotädit ovat kiinnittäneet huomiota pojan valtavaan innostukseen ja keksivätkin Onnille usein mielekästä tekemistä. Äiti on tietysti enemmän kuin onnellinen tällaisesta lapsen kiinnostuksenkohteet huomioivasta kasvatuksesta. Hoidosta on jopa löytynyt uusi hyvä ystävä, jolla on samat intressit.

Onnin keksintövihko on täynnä mitä erilaisempia vekottimia, joita Onni on suunnitellut päiväkodissa. Vihkosta löytyy mm. nuorennuskone, jonka säteet nuorentavat niiden osuessa ihmiseen. ;D 
Joulupukin tuoma "My first lab" -labratehtävien parissa on vierähtänyt tovi jos toinenkin... esikuvanaan Flint Lockwood elokuvasta Poutapilviä ja lihapullakuuroja (jota on katsottu miljoona kertaa ja siinä sivussa opittu englantia). Miehen äiti ompeli pienelle tutkijalle pyynnöstä oman labratakinkin. 
Tänään oli lääketieteen ihmeiden vuoro. Onni kävi isänsä kanssa Heurekassa lasten lääketiedepäivillä. Kaikkea mielenkiintoista oli ollut ohjelmassa, kuten nallen jalan kipsausta, se on solu -elokuva ja suolistossa suhisee -näyttely ruuansulatuksesta... Oman lääkärintakinkin sieltä oli saanut.

 Kotona Onni piirsi kaavion miten puut saavat "ruokaa" 
ja esitteli sitä tohkeissaan Viljolle.
 Ja Viljohan se kuuntelee mielellään kaiken, 
mitä isoveljellä on kerrottavanaan. :)

17 kommenttia:

 1. Eikä!!

  Teidän Onni on meidän tytön kanssa samassa ryhmässä! Nähtiin ja moikattiin tänään Onnia nallelääkärin jonossa. Ja jos nyt oikein muistan, niin istuttiin teidän vieressä/lähimaastossa tarhan joulujuhlassa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whaaaat?! :O :DD No vitsit. Kun mä tuolta sun blogista oon katsonut sun kuvaa ja ajatellut, että oot tutun näköinen, niin eipä siltikään oo tajunnut. Kun ajattelin, että oot tutun näköinen BLOGISTA, eikä jostain pk:sta. :D Voi miten pieni maailma. Onni ei kertonut mitään, ennen kuin juuri kysyin, että oliko Heurekassa tuttuja. :D

   E on muuten aika ihana tyttö! ♥ Onnilla on huomenna vapaapäivä, mutta tiistaina taas hoidossa. :)

   Poista
  2. Tää on ihan käsittämätöntä, miten mulla vaan välähti kun katsoin Onnin kuvaa. E varmisti epäilykseni ja oli pakko heti kertoa sinullekin. E ja O taitavat aina välillä leikkiä tarhassa yhdessä. :-) Ihan tosi kiva sattuma. Asutaan vielä siinä tarhan lähellä. ;-) Jos vaan joskus törmätään tarhalla, niin tulkaa ihmeessä leikkimään meidä kanssa! Meillä tosin päivät ovat tosi pitkiä, mutta joskus on niitä vapaapäiviäkin.

   Poista
  3. Juu, Onni aina välillä puhuu E:stä ja hyvin tuntuu kaveruksilla synkkaavan! :) Aika hauska juttu. Täytyy joskus katsoa, jos voisi jäädä pihalle leikkimään. Oliko E nyt kokopäivähoidossa..? Onnin päivät loppuu klo 13 mutta voidaan tietysti tulla joskus vapaapäivänäkin. Viljolle vaan vaunut kyytiin. Katsotaan! :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Oivoi, kun asuttais lähempänä Heurekaan, siellä tuntuu olevan jatkuvaan kaikkia kivoja tapahtumia lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä muuten, että Heurekaa ei ole muualla kuin Vantaalla?! Kyllä kai siellä teilläkin päin yksi Heureka menestyisi ihan hyvin. Kuopioon oma Heureka! :)

   Poista
 4. Eikös oo hieno tunne äidilläkin, kun huomaa että lapsella on jokin mistä tykkää tosi paljon :) Aivan ihana "lääkärin alku" WAU!!!
  Sen nuorennuskoneen eteen mäkin haluun joku kerta tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hienoa, että on joku asia, josta on kovin kiinnostunut ja haluaa oppia uutta. Innoissaan niitä juttujaan sitten aina kertoo ja esittelee muille.

   Ja siis todellakin, nuorennuskone on nyt suunniteltu, enää toteuttamista vaille! ;D

   Poista
 5. Meillä on vanhin poika samanmoinen tiedemiehen alku. Nyt jo 10-vuotias. Oppi lukemaan neljävuotiaana ja sen jälkeen on kahlannut luonnontieteisiin liittyvää kirjallisuutta varmaan saman verran kuin meikäläinen oli ylioppilasikään mennessä lukenut... Käy nykyisin URSA:n järjestämissä avaruus ja ohjelmointikerhoissa ja tykkää niiiin paljon. Siellä tehdään siis kaikenlaisia muitakin tiedejuttuja kuin avaruusasioita. Vink vink vaan, jos teillä into jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa mahtavalta noi kerhot! Täytyypä pitää mielessä, kiitos! Onneksi nykyisin on niin paljon vaihtoehtoja, jotta voi halutessaan tukea lapsen kiinnostuksia monin eri tavoin. :)

   Poista
 6. Ihana Onni! Fantsua, että jo nyt joku juttu kiinnostaa noin paljon! Tiedä mikä einstein vielä joskus.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on selkeesti Onnin juttu. Joku toinen on sitten lahjakas jossain muussa jutussa. Hauska nähdä miten jossain vaiheessa jokaiselle löytyy se oma juttu. :) Mistähän Viljo kiinnostuu?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...