sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ensitreffit

Meillä on ihan mieletön, vajaan kolmenkymmenen äidin ryhmä.  Mulla on onni kuulua tähän porukkaan, jossa kirjoittelee naisia ympäri Suomea ja yksi Irlannissa saakka. Meitä yhdistää syyskuussa syntyneet lapset ja ihan sekopäinen huumori. Odotusaikana kirjoiteltiin anonyymeinä eräällä keskustelupalstalla, josta siirryttiin suljettuun Facebook-ryhmään jatkamaan juttua omilla nimillä ja kasvoilla. Tuolla ollaan jatkettu tarinointia vailla pelkoa siitä, että joku "ei toivottu" niitä lukisi. Aiheet käsittelevät, no, toki näitä meidän pieniä palleroisia, mutta myös kaikkea mahdollista (ja mahdotonta!) maan ja taivaan välillä. Siellä on jaettu elämän arkaluonteisimpia asioita, joita ei välttämättä edes moni muu tiedä. Luottamuksella. Ollaan vertaistukena, iloitaan, tsempataan, lohdutetaan ja kannustetaan. Haukutaan ja kehutaan miehiä, ruoditaan parisuhteita. Huumori kukkii. Välillä jutut ovat sitä tasoa, että häpeäisin silmät päästäni, mikäli ne leviäisivät yleiseen jakoon... :D

Ollaan järkätty treffejäkin. Aina yhtä jännää tavata joku, josta tietää tosi paljon, mutta jota ei ole koskaan ennen tavannut kasvotusten. Juttu luistaa silti hienosti. Samanlainen, mutta pienempi porukka on jäljellä Onnin odotus- ja vauva-ajoilta. Treffaillaan silloin tällöin näiden pian eskarinsa aloittavien "vauvojen" kanssa. 

Eilen oli kiva päivä. Meillä kävi kylässä Viljon syyskuinen vauvakaveri, Hilla, äitinsä kanssa. 

Tänään ollaan Viljon kanssa taas menossa treffeille. :)

Parhautta.
En vaihtaisi tätä ryhmää ja näitä naisia mihinkään! 

16 kommenttia:

 1. Moikka

  Tosi kivaa tuollainen ryhmä ja vertaistuki:)

  Itsekin kuuluun Lokakuisten omaan ryhmään
  meitäkin on 60 ja yhteinen tekijä on vauvat:P.

  Aivan mahtavaa vertaistukea<3.

  Jamelia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Teitäpä onkin paljon. Meitäkin oli varmaan huikeasti enemmän ennen fb:iin siirtymistä. Ja nyt kun väki on vähentynyt, niin tulee tosiaan jaettua asioita helpommin kuin isommalle porukalle. :)

   Poista
 2. Nuo ryhmät on niin parhaita! Meillä on myös ihan paras syyskuisten 2011 ryhmä facebookissa, ja siellä tosiaan tulee jaettua sellasia asioita että välillä pitää moneen kertaan tarkistaa, onko tää päivitys nyt VARMASTI menossa oikeaan ryhmään, eikä yleiseen levitykseen ;o) meidän porukka on melkoisen pieni (7äitiä) mutta laatu korvaa määrän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä! Mä olen usein miettinyt, että ilman näitä ryhmiä olis ollut melko yksin. Koska esimerkiksi Onnia odottaessa mä olin kaveripiirin ainut siinä tilanteessa oleva. Lopuilla oli joko huomattavasti isompia lapsia, tai sit lapsettomia... On aina eri jutella tietyistä asioista täysin samassa tilanteessa olevan kanssa. :)

   Teidän ryhmä kuullostaa kans kivalta! Ja näinhän se on, että mitä vähemmän porukkaa, sitä intiimimmäksi juttu muuttuu. Meillä on nyt tosi hyvä, huumorintajuinen porukka kasassa.

   Ja samaa olen miettinyt USEIN, että meneehän tämä kirjoitus nyt varmasti samaan paikkaan... Yhden kerran kommentoin epähuomiossa erään tällaisen kaverin kuvaa, joka ei ollut meidän suljetussa ryhmässä, vaan hänen omalla seinällään. Kyse oli vielä sellaisesta inside-vitsistä... ;D Siitä riittikin hupia vähäksi aikaa. :D

   Poista
 3. Ihanat pikkuiset ja ihana ryhmä teillä! Itsekin tunnustan kuuluvani yhteen vastaavaan ryhmään, voi mitä kaikkea ollaankaan vuodatettu ja avauduttu - toisaalta myös iloittu ja juhlistettu :)

  Onni lähtee niin pienistä asioista, kuten ystävistä ♥

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mainoita juttuja! :) Ja miten sieltä löytyy niin ihania tyyppejä, joiden kanssa on kiva jutella myös kaikkea muuta kuin vauvoihin liittyvää. Todellakin voi sanoa, että tällaisista tuttavuuksista voi hyvinkin kehittyä oikeita, syviä ystävyyssuhteita. ♥

   Kiitos, samoin teille! :)

   Poista
 4. Ihan parasta mitä omien pikkuisten lisäksi muistan vauva-ajoista oli ne ihanat mammapiirit, hiekkalaatikonreunatreffit ja ties mitkä. Nyt siitä on jo parikymmentä vuotta ja vieläkin on heitä, joiden kanssa saa vaihtaa kuulumisia...nyt jo hiukan toisenlaisia :)

  Viljo katsoo niin kovin tarkaan uutta ystäväänsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että yhteydenpito on pysynyt kaikkien vuosien jälkeenkin. Toivottavasti myös tässä porukassa, ja uskon niin. Vaikka onhan se varmasti väistämätöntä, että sitten kun nämä pikkuiset kasvavat ja työelämä kutsuu, ei yhteydenpito enää ole yhtä aktiivista kuin nyt. Odotusaikanakin istuin illat sohvalla kone sylissä ja jännättiin, kuka "poksahtaa" seuraavaksi. En mä telkkaria jaksanut miehen kanssa katsella, meidän ryhmä oli (ja on!) paljon viihdyttävämpi. :D

   Viljo oli vähän varautuneella tuulella. Sai perjantaina rokotteita ja oli niistä eilen vähän kipeä ja lisäksi väsynyt.

   Poista
 5. Meilläkin kävi viime kesänä syyskuun 2007 vauvoja :) Hauska oli nähdä ja höpötellä.

  VastaaPoista
 6. Meidän ryhmä on jotain niin korvaamatonta!! Oon mä ryhmiin ennenkin kuulunut mutten koskaan näin tiiviiseen ja sydämelliseen ja kaikki niin ihania ja mukavia ja hupaisia ja ja ja..
  Kiitos että olet meitä täydentämässä ja ihana oli nähdä tänään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! ♥ Jos mulle olis muutama vuosi sitten sanottu, että tunnen tällä tavoin ns. tuntemattomia ihmisiä kohtaan, en olisi ikinä uskonut. Ryhmä vaan tuntuu niin kotoisalta ja sinne on kyllä löytynyt ihana, iloisenkirjava porukka. Sua täytyy erityisesti kiittää imetykseen, allergioihin ja id:iin liittyvistä neuvoista ja tuesta! :)

   Poista
 7. Mäkin kovasti innolla odotan, mihin tuore lokakuisten ryhmä tästä vielä kehkeytyykään :) Monta tyyppiä on tullut treffattua palstalta vuosien aikana ja on sieltä yksi eräs ihan sydänystäväkin löytynyt ♥

  Suloiset vauvat siellä rehveillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa hyvältä! Vitsit, muistan vieläkin sen ekan tapaamisen "tammikuisten" isojen mahojen kanssa joulukuussa 2006 Helsingissä, kun odotin Onnia. Nähtiin Sokoksen kahvilassa. Lopputreffeillä naurettiin jo ihan poikittain kun oli niin hauskaa. Tai oltais oltu poikittain jos ei ois olleet mahta tiellä. Kaikki odotettiin esikoisia ja seuraavalla tapaamisella meillä olikin kääröt jo mukana.. ♥ Ihania muistoja!

   Kiitti! :) Tän vuoden puolella saadaan ihastella vauvakuvia sunkin blogissa, ihanaa! ♥

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...