tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kärpäsen purema

Mä olen ihmetellyt, että miksen saa aikaiseksi mitään, mikä liittyy tulevan kesän puutarhatöihin, istutuksiin ja kasvien kasvatukseen. No, sen on varmaan tämä höttönen äitiyspää, joka ei oikein ole osannut asennoitua oikein mihinkään järkevään muutenkaan. Mutta ei se vaatinut kuin yhden pikaisen, mutta niin inspiroivan käynnin paikallisessa puutarhamyymälässä. Siellä sitä ehti rakennella pilvilinnoja upeasta puutarhasta ensi kesäksi; vehreitä istutuksia, kukkia, yrttejä ja siisti kasvimaa... sellainen hieman boheemi, entisajan puolivilli, mutta kuitenkin hoidettu pihapiiri. 

Oli ihan pakko napsia pari inspiraatiokuvaa, erityisesti kun ihastuin tällaisiin antiikkisiin ruukkuihin, joita oli tullut myyntiin. Oih, oih, oih! 


Yhden ruukun ja rosmariinin nappasin mukaani, mutta näitä on kyllä ehdottomasti saatava kesäksi lisää, eri kokoisia...
Inspis jatkui vielä kotiinkin asti. Sain laitettua multiin Onnin kanssa pääsiäisohrat (toivottavasti ehtivät), kirsikkatomaatit, kesäkurpitsat, jättikurpitsat, basilikat ja mustasilmäsusannat. Tänään piti sitten käydä hakemassa lisää siemeniä ja muutama pääsiäiskukkanen. Kyllä se puutarhakärpänen sitten saattoi vähän näykkästä persukkeesta. Viljoa ei paljoa kukkaset kiinnostaneet, herra veteli tyytyväisenä sikeitä kaukalossaan..

4 kommenttia:

 1. Ihanaa ahkeruutta! :)

  Jospa samainen kärpänen kävis täälläkin puraisemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojaa, kerrankos sitä.. :) Eihän noihin loppujen lopuksi mene edes kauaa aikaa! :) Toivottavasti tuuli puhaltaa puutarhakärpäsiä myös sinne suuntaan!

   Poista
 2. Mä niin haluisin laittaa siemeniä itämään... mutta pelkään et onnistun tyrimään niiden kanssa :/
  Pääsiäiskimpun aattelin tänään käydä ostaas ja varmaan niitää siemenpusseja tulee taas ihasteltua :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule Marru! Jos minä oon joskus onnistunut kasvattamaan siemenistä jotain syötävää, niin siihen pystyy kuka tahansa! Yksi vuosi mulle kävi kyllä niin, että kylvökset pääsivät kuivumaan ja mm. kurpitsat ei sen vuoksi lähteneet kasvamaan, vaan kuolivat ikkunalaudalle... ;) Nyt täytyy yrittää muistaa olla skarpimpi. Ja hei, yrittänyttä ei laiteta! Laitat vaan oikein paljon niitä siemeniä itämään, niin kyllä niistä aina osa onnistuu! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...