lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pizza Margherita

Ruusutapetin Nannan vinkkaamana tehtiin eilen pitsaa. Nyt on pakko jakaa tämä resepti ja laittaa se itselleenkin ylös vastaisuuden varalle. Oli se niin hyvää! Tein ohjeen kaksinkertaisena, josta muotoilin yhden ison ja kaksi pienempää pitsaa, ja syötiin Onnin ja miehen kanssa kaikki viimeistä murua myöten. Pitsan loputtua Onni jopa olisi halunnut lisää.. Ei ehkä äkkiseltään täytteiden puolesta jokaisen kuusivuotiaan unelmapitsa, mutta Onni syö muutenkin esimerkiksi parmesania vaikka lusikalla. :D

Pizza Margherita

15 g hiivaa
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
3–3,5 dl durum-vehnäjauhoja
1 tl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä

TÄYTE:
1 prk kuorittuja tomaatteja (Mutti tms)
(laitoin yrttimaustettua tomaattimurskaa)
150 g mozzarellaa
2–3 rkl raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa, oreganoa, oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon jauhot, öljy ja suola. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön noin tunniksi. Vaivaa taikina kunnolla kiinteäksi palloksi. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pitsapohjaa ja anna kohota uunipellillä. 

Valuta tomaatit ja hienonna ne haarukalla. Levitä pohjille ohuelti tomaattimurskaa sekä viipaloituja mozzarellasiivuja. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle parmesaniraastetta, oreganoa, basilikanlehtiä sekä oliiviöljyä ja paista vielä 5 minuuttia. 
(Ohje Glorian Antiikki)



Lautasella maukas pitsa ja lasissa tilkka punaista. Mikäs sen parempi tapa aloittaa viikonloppu. Ottakaahan rennosti, kevät tuntuu tulevan kohisten! :)

10 kommenttia:

  1. Onpa täälläkin herkullisen näköistä pizzaa! Täytyykin kokeilla tuota parmesaania ensi kerralla. Me ollaan huomattu, että mitä vähemmän aineita pizzassa on, sitä parempaa tulee. Lapsille tehdään yleensä kinkkuversio.
    Tomaattikastikkeen tein tänään niin, että laitoin siihen 7(!) valkosipulinkynttä. Ei silti maistunut juurikaan pitkän haudutuksen ansiosta. Tai ei ainakaan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää olikin! Eikä ollut teidänkään pitsa hassumman näköinen. ;) Mä en jaksanut alkaa hifistelemään tuon tomaattikastikkeen kanssa, maukasta on myös tuo maustettu Mutti, vaikka onhan itse tehty aina itse tehty. Hei, pestoa sentään oon joskus tehnyt itse pitsaan! :D Sitä näytti teidän pitsassa olevan. :)

      Poista
  2. Eikö ole varsinainen herkku. Ihan täydellinen oman perheen kesken ja vähän suuremmallekin väelle.
    Käytän myös aina tota samaa mozzarellaa, toimii ihan parhaiten! Ja itse asiassa käytän just tota murskaakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! Kiitti vaan vinkistä. Mulla on niin isoruokaiset miehet, että just riitti niille. :D Tuo mozzarella on vaan hyvää!

      Poista
  3. Yksinkertaista ja varmasti täydellisen hyvää. Laitoin jälleen reseptin talteen. Niitä hetkiä kun aina aika ajoin tuppaa tulemaan, kun pää lyö tyhjää ruokaa miettiessä. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvää pitsaa tulee helpolla! Kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  4. Kiitos innoituksesta, meillä oli tänään pizzasunnuntai, nams!
    Harmi vaan viini puuttui ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Pitsapäivä voi olla milloin vaan. :D Ja hei, ens kerralla viinin kanssa! ;)

      Poista
  5. Taikinaa jäi eilen köntsä ja tästä päivästäkin tuli vielä yhden pizzan päivä :)
    Ja todellakin, ens kerralla viinillä! Oli sitten perjantai tai maanantai ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam! Joo, viiniä ehdottomasti! :) Siellä olikin suloiset sunnuntaipitsanpaistajat fb:ssa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...