maanantai 27. toukokuuta 2013

Kuormalavojen uusi elämä

Mä olen antanut periksi. Siis (lähes) kaikille puutarhasuunnitelmille tältä kesältä. Ei oo, ei tuu. Siis sitä aikaa. Mikä siinä onkin, että ne kasvit joista haluat eroon, kukoistavat. Ja ne kasvit joita haluat kasvattaa kituvat tai kuolevat. Miksei vaan voisi päättää, että mä kasvattelen puutarhassani nokkosta, vuohenputkea ja voikukkaa. Ois ainakin trendikäs keittiöpuutarha! Jokin pieni puutarhahomma on sentäs edistynyt pihan peränurkassa, ison vanhan kuusen alla. Siellä oli aikaisemmin luhistunutta Rölli-peikon majaa muistuttavat vinot hökkelit, jotka edellisillä asukkailla toimittivat puutarhakompostin virkaa. Mies purki ne kaatiskuormaan ja nikkaroi tilalle ylimääräisistä kuormalavoista uuden kompostin. 
17 kommenttia:

 1. Paljon hienommat kuin meidän lavakompostit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitämitä? Onko sulla blogissa kuvia? :) Minkälaiset teillä on? Nääkin syntyivät kyllä ihan tuossa tuokiossa ja oon kyllä tyytyväinen. Ainut mitä oisin voinut noihin vielä toivoa, että nuo etuosat saisi avattua... mut ne on nyt kiinteät. Katsotaan miten toimivat käytännössä. :)

   Poista
 2. Uusista tuli tyylikkäät!

  Älä murehdi sitä puutarhaa... no ehkä vuoden tai kahden päästä on vähän isompi homma, mutta silloin työn jälki palkitsee monin kertaisesti :D
  Mullahan jäi leikkauksen jälkeen pari kesää piha hoitamatta, mutta nyt touhuan JO pihalla äidin avustuksella... ja kyllä on ihanaa, kun penkit alkaa muistuttaa kukkapenkkejä :))

  Nauti sinä vaan lämmöstä ja lasten touhuiluista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! No en murehdi. Ainut vaan, että näinä vuosina en ole paljoa saanut tuossa "puutarhassa" edes aikaan. Me kun muutettiin tänne, niin edelliset asukkaat eivät olleet ehtineet siihen paneutua (eivät ees ehtineet suunnilleen nurtsia leikata..), joten pihapiiri on päässyt pahasti villiintymään. Mä tartteisin a) lottovoiton ja b) pihasuunnittelijan. ;) Mutta pikkuhiljaa... Tänä kesänä keskitytään noihin kahteen tärkeämpään ihmistaimeen. ;)

   Poista
 3. Hieno! Oikeesti. Sopii ihanasti vanhan talon henkeen. Meillä on pihan perällä sellanen kammottava vihreä muovikomposti, joka on edellisten asukkaiden jäämistöä ja tosi vähällä käytöllä... Tollasen kompostin mäkin ottaisin pihan perälle oikein mieluusti! :)

  Terkkuja ja hyviä vointeja teidän(kin) voikukkapeltoon! <3

  -Päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Ja varmaan mies näitä lukiessaan hyrisee tyytyväisenä. :) Tuo kyllä sopii paikalleen ja kivasti katoaa maastoon, ison kuusen alla. Se edellinen oli meilläkin lähestulkoon käyttämättä, kun oli niin heikossa hapessa.

   Oi kiitos, meidän voikukkapelto voi oikein hyvin. Rakkaudella kasvatettu! <3 Voi voikukkapelto. :D

   Poista
 4. Upeat tekeleet!

  Täällä kohtalontoveri nostaa kädet myös pystyyn!
  Älä siis siellä turhia huoli, ehkä ensi vuonna taas jaksetaan tai sitten joskus myöhemmin ;)

  Muutamat jutut yritän saada kasvimaalle että olis jotain pientä napisittavaa mutta ei jaksa mitään isompaa tänä vuonna. Ekaa kertaa vuosiin en ole mitään kasvattanut siemenistäkään :( Noh, toivottavasti vuosia vielä tulee (jolloin on jaksamista ja aikaa)!

  Ihanaa kesää, koitetaan nauttia villiviidakoista ja levätä myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Nostetaan yhdessä kädet pystyyn. Ehkä ensi vuonna on tilanne eri... tai siis ON. Sen tiedän. :D Mutta sitä en tiedä, onko puutarha sen kukoistavampi. :P Jos ei muuta, niin herneitä nyt ainakin. :) Mä kasvatin siemenistä kaikenlaista ihanaa ja kuinka kävikään... murhasin ne raa'asti keittiön ikkunalle. Että sellainen puutarhuri. Harmi kun en saa niitä vuohenputkia ja nokkosia tapettua!

   Samoin sinne! <3

   Poista
  2. Minä tiesin murhaavani taimet joten jätin laittamatta..
   No ruokitaan jälkikasvu sentään ;)

   Poista
  3. Mä kirjoitin tuohon ensin, että ihme kun saan nuo lapset pidettyä elossa... sit otin pois kun kuullosti niin kamalalle. :D Sinä sen sanoit! Great minds think alike! <3

   Poista
 5. Hei mutta nuohan on ihan superhienot! Pitääpä vinkata omalle ukkokullalle, joska hän lomalla nikkaroisi mullekin tuollaiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Teidän miehelle sellaisia terkkuja, että nuo on tooooosi helppo rakentaa! ;) (ihan ku mä tietäisin) :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eikös?! :) Tai niin mä luulen, käytäntö näyttää. :)

   Poista
 7. Vautsi tosi hieno tuli!

  Kivaa viikkoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Merita, mies tykkää kehuista. ;)

   Samoin sinne, aurinkoa! :)

   Poista
 8. Tuunausta parhaimmillaan, lopputuloskin on parempi kuin uudesta laudasta tehdyt!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...