perjantai 5. heinäkuuta 2013

Osui ja upposi!

Lämmintä perjantai-iltaa!

6 kommenttia:

 1. Meillä mä olisin tuo toka nainen joka sanoo "ei saa huudattaa lasta" ja mun mies vois olla toi ukko sen vieressä, jonka mielipide on päinvastainen. :D Oikeesti eka alkas nukkuun yönsä joskus 4-5kk iässä niin että pelkkä tutin laitto tai tassutus auttoi!! Kova poika nukkumaan olikin. Kuopus olikin toista maata ja tissittelyiden loputtua koukkuuntui yölliseen maitopullon haluamiseen..sitä jatkuikin 1,5v saakka. ;) Heh! Ehkä sen vuoksi kun mä olen luonteeltani toi "ei saa huudattaa lasta". :D Maitopullo saatiin vaihdettua vesipulloksi anopin vihjeestä laimentaa maitoa vedellä pikkuhiljaa. Tepsi! MUTTA vaikka nukkuvatkin hyvin nykyään nuo meidän 5v ja 7v niin viime yökin meni niin, että molemmat oli lopulta meidän sängyssä ja mulla on VÄHÄN niska jumissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Musta tää on vaan niin huvittava, koska noinhan se menee! Jokaisella on omat ohjeensa, jotka on ne ainoat "oikeat" ja toimivat. Kyllä mä luulen, että nykypäivänä aika harva suosittelee huudatusunikoulua, taitaa olla näitä "vanhan kansan" juttuja. :P Oivoi, äkkiä niskahierontaa sulle! ;)

   Jos tästä reilut yhdeksän kuukautta kestäneestä sirkuksesta on jotain oppinut, niin ainakin sen, että mä en ikinä KOSKAAN tule olemaan se, joka tarjoaa kenellekään yhtäkään "ainoaa, oikeaa" vinkkiä siihen, miten lapsen saa nukkumaan. Koska sellaista ei ole. Ja koska todennäköisesti aihe on äidille/isälle niin herkkä, että tuppaavat loukkaantumaan yhdestäkin väärästä sanasta, niin voin vain kertoa meidän stoorin. Ja kertoa, että on vaihtoehtoja, joita voi yrittää. Ja toivoa, että jokin niistä tempuista onnistuu. :)

   Poista
 2. Me päädyttiin ihan sellaiseen oikeeseen unikouluun. Siellä opin, että meidän tyttö itki kiukkuaan, ei hätäänsä. Eli siis tyyliin tissi tänne ja heti, missä mun maito! Kun usein jos puhutaan huudatuksesta, oletetaan, että vauva on kauhuissaan, jos ei saakaan tissiä. Ei jotenkin tullut mieleenkään, että se oli kiukkuinen. Ja koko ajan oltiin siis kuitenkin vieressä, ensimmäiset kaksi yötä siellä unikoulussa tosin oli yövyttäjä, ei meistä väsyneistä olisikaan ollut valvomaan niin pitkiä pätkiä, mitä siinä vieressä piti olla (yli 3h). Niin ja meidän neidin kohdalla tassuttelu tarkoitti sitä, että toisella kädellä piti tosiaan jämäkästi pitää neiti siellä sängyssä ja toisella painavasti ja rauhallisesti silittää. Tuntui kyllä järkyltä aluksi, muttä on se lapsenkin etu, että nukkuu pitkiä pätkiä niin on päivällä pirteämpi. Puhumattakaan äidistä, jolla ei napsahtele hermo nanosekunnissa väsymyksen takia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sellaisessa "oikeessa" unikoulussa Viljokin oli. Vaikka mulla olis kyllä tuonne lastenosastolle aika paljon kritisoitavaa... nyt menee jo paremmin, mutta en tiedä mikä kamelin selän taittoi. Unikoulu vai järjestelyt kotona. Ehkä ne yhdessä?

   Poista
 3. Jep, ei taas tiiä itkeä vaiko nauraa, niin läheltä liippaa ;)
  Pliis, Katri, kerro vinkkisi jos niitä on ja mitä opitte sairaalan unikoulussa??!

  Meillä poika 10kk, ja väsy painaa..tissi jäi pois noin 1kk sitten, siis kokonaan. Aiemmin edeltävästi, vähitellen mm. yösyötöt ensin. No, mainittakoon vielä että ekat 5kk nukku omassa sängyssä, söi 1-2x yössä tissiä. Ongelmat alko siis noin 6kk, sen jälkeen on nukuttu omassa sängyssä ja perhepedissä vaihdelleen, nykyään yleensä aamuyöllä viimestään viereen. Ja tuttiriippuvuus on aika kova.

  Meillä nukahdeltiin aikoinaan tissille ja nyt sitten pullolle, päivälläkin. Varmaan virhe...yöt välillä edelleen siis tooosi katkonaisia. Meillä valvoo sitten koko perhe, koska mieskin hyvin herkkäuninen. Ei siis paljo naurata. Unikoulu kokeilu -katastrooffi, isänsä pitämänä pakon edessä (sairastuin fyysisesti ja tuli rajotteita :/) huhtikuun alussa. Kokeilu samoihin aikoihin omaan huoneeseen, ei. Huudatettu ei oikeastaan ole, ei tuu mitään, ja meillä poika huutaa ja kovaa jo hyvin pian..ja pienestä.Päiväunetkin ollu haastavia. Nyt sentään joku rytmi, nukkuu useimmiten 2x1,5h mutta siis pullon kautta/nukutettuna.

  Perus tyytymätön ja vaativa on ollu aika lailla pienen ikänsä. Allergiat on aika lailla poissuljettu.

  Ja muutkin kuin Katri, mitään UUTTA vinkkiä??? Nyt taas vastaanottavainen olo, toisinaan ei..tähän oikeasti VÄSYY!! Ja aika auttaa..jepjep..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei! :/ Kunpa mulla oliskin sulle jokin vinkki... Nyt kuule, huomenna on maanantai, ota puhelin heti aamusta kouraan ja soita neuvolaan. Pyydä saada lähete lastenlääkärille ja sanot ihan suoraan, että et jaksa enää. Jos allergiat sun muut kotikoulut jne on jo kokeiltu, niin jos vaan mahdollista, menkää kokeilemaan sairaalaunikoulua. Toivotaan että Nukkumatti löytää pian teidänkin pienokaisen, eikä jätä sen jälkeen enää yhtään keikkaa tekemättä teille. <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...