keskiviikko 7. elokuuta 2013

Pientä pintaremonttia

Meidän viaton ulkomaalausproggis meinasi vähän levitä kun seinästä löytyi pehmeä hirsi alalistan takaa. Ekan tutkailun perusteella vaikutti siltä, että hirren laho oli jo levinnyt niin pitkälle, että alin hirsi tulisi vaihtaa kokonaan ja seuraava hirsikin osittain. Onneksi tilanne ei kuitenkaan ollut ihan niin paha, vaan lahon takaa löytyi kovaa puuta. Pehmennyt puu vain veks ja tilalle uutta. 

Kyllä siinä kuistilla miehen mesomista ja uhkailua kerrostaloon muuttamisesta kuunnellessa ehti itselläkin vähän soijaa pukata. Mutta vanha talo on vanha talo. 
Pienet talkoot pystyyn ja nyt on seinä entistä ehompi. 
Taisinpa ehtiä itse tarttumaan pensseliin yhden kerran, pari vetäisyä seinään, ennen kuin Viljo rääkäisi... Mutta jonkunhan se oli hoidettava muut kotihommat, kun mies on tuolla telineillä keikkunut lähes 24/7.  

 Maalaushommissa loppusilaus enää ja syksy (arki) saa tulla.

16 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä, tällä tarinalla oli onnellinen loppu! Osasin kyllä vähän aavistaa, ettei se puu ole kuin osittain kehno.

  Mä muuten menen ihan just nukkumaan lakanoihin, joissa on mielestäni sama kuosi kuin sun pöytäliinassa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitähän sää sanoit! ;) Pieni aavistus kyllä on, että tää ei ollut vika ylläri tässä talossa... Rohkeesti uusia remontteja päin!

   Ohops, onpa sulla romanttiset lakanat! Mistä? Mun "pöytäliina" on muistaakseni ihan Ikean kangasta, ellen väärin muista...

   Poista
 2. No huh! Onneksi ei enempää tuhoa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä näiden vanhojen talojen kanssa saa olla pää ja mieli sekä tekevät kädet nöyränä. Mukavaa, että selvisitte säikähdyksellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Kyllä kaikenlaiseen saa varautua kun alkaa seiniä repimään auki... sitten kun tietää vielä, että edelliset asukkaat on tehneet remontteja vähän niin ja näin.. ja joutuu toisten virheitä korjailemaan. :( Mut pääasia on se, että mitä ikinä vastaan tuleekin, ne hommat tehdään kunnolla. Sitten kun se päivä koittaa, että me tämä myydään, niin onpahan puhdas omatunto. :)

   Poista
 4. No onneksi pääsitte pienellä korjauksella, mutta varmasti sitä pelästyi ja voisin kuvitella kanssa mein isännä kiroilevan ja laittavan taloa jo myyntiin ;)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Mutta kyllähän jos kuvittelee sen mesoavan miehen äänettömäksi ja katselee sitä raavasta miestä työnteossa leuasta alaspäin (niin ettei näe, että suu on väärinpäin ympäri) niin kyllähän siinä silmä lepää...Uuh... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten ihanan positiivista ajattelua! :D Sä voisitkin tulla meille sellaiseksi mind coachiksi tuleviin remppoihin, kun ei meinaa nousta enää leuka rinnasta.. :D

   Poista
 6. Ihana blogi!mietin että eikös maalaushommat kuulu yleensä kevääseen,yöt on jo kosteita niin maali ei välttämät kuivu ja jää huonon sävyiseksi näin loppukesästä/alkusyksystä.monet siirtää maalaushommat aina alkukeksään kun on kuivat kesäyöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olet oikeassa, alkukesä ois parempaa maalausaikaa... se tosin ei sopinut ollenkaan meidän (=miehen) aikatauluihin, joten nyt mentiin näillä. Onneksi oli kuumaa ja kuivaa. Naapuri muuten maalasi oman osuutensa viime kesänä muistaakseni samoihin aikoihin ja ainakin toistaiseksi on hyvin maalit pysyneet seinässä. :)

   Poista
  2. ^ ja sävykin on oikea. Toivottavasti meilläkin. ;)

   Poista
  3. Joo hienoa kun uskalsitte, minä itse otan niin tosissani vaarin neuvot ;)

   Poista
 7. Onneksi ei ollutkaan sen isommasta jutusta kyse! Mä en osaa edes kuvitella vastaavaa tilannetta, meillä kun tuo mies on hyvä työnjohtaja/järkkääjä/asioiden hoitaja, mutta remppahommiin hän ei satunnaisia purkuhommia lukuunottamatta ryhtyisi. Toki tulee niitä ärräpäitä täälläkin, useammin ehkä kuitenkin minun suustani. Eilen mm. meilä vaihdettiin uudet ikkunat. Kämppä on kuin hävityksen kauhistus, kun kaikki huonekalut jouduttiin siirtämään keskelle huoneita, suojaamaan jne. Ja nyt sitä pientä pölyä on joka soppi täynnä - kirjahylly, lamput, seinät you name it... Huaah! Saisi tää siivoaminen jo riittää. Ja siis se miksi eilen tuli niitä ärräpäitä oli se, että meille tuli sitten vääränlainen parvekkeenovi. Tuntuu että tässä rempassa on vähän kaikessa ollut mutkia matkassa. Onneksi tuo mies sitten ne hoitaa ja sopii ja nytkin uusi ovi on kai meillä jo tilauksessa. Mutta kuitenkin. Kun itse haluaisi vihdoinkin jo kaiken valmiiksi ja siistiksi ja sitten vaan koko ajan tulee jotain uutta remoattavaa ja fiksailtavaa. Mä siis en todellakaan voisi asua esimerkiksi omakotitalossa jota rempattaisi pikku hiljaa. Eheei, mä haluun valmista heti ja ehkä vieläkin nopeammin.:)

  Tulipas avautumista.

  t. avautumis-Alma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tunnistan itseni myös tuosta tekstistä. :D Onneksi maailmaan mahtuu avautumista.. ;) Tällä kärsivällisyydellä paras vaihtoehto ei todellakaan ole tämä hitaasti rempattava asumismuoto. Mut kun vanha piti saada.. ehkä tässä oppii jotain, väkisin? Mutta pakko myöntää, että kaihoten mietin kyllä toisinaan sellaista "huoletonta" asumista, että voisi ylimääräiset rahat (niin, mitkä? :D ) ja ajan laittaa vaikkapa matkusteluun ikuisten remonttien sijaan... Mut ehkä sekin aika vielä joskus koittaa. Nyt nautitaan tästä. Tsemppiä kovasti remppaan sinne teille, teillä on ihana koti!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...