keskiviikko 11. syyskuuta 2013

S.O.S.Tiesitkö, että naisten yleisin syöpä on rintasyöpä? Tiesitkö, että Suomessa todettiin vuonna 2011 peräti 4865 uutta rintasyöpää. Noin joka 8. nainen sairastuu jossain elämänsä vaiheessa rintasyöpään. Yli 850 äitiä, isoäitiä, siskoa ja puolisoa kuolee vuosittan rintasyöpään.

Tärkeitä juttuja ja ihan mahtava juttu, että esim. Lindex on jo useampana vuonna ollut kampanjoimassa aiheesta lisätäkseen tietoisuutta ja kerätäkseen varoja rintasyöpätutkimukseen. Tänä syksynä Lindexille on suunnitellut malliston muotiguru Matthew Williamson. Sense Of Style (S.O.S.) nimeä kantava mallisto lanseerataan 4.10. ja sen tuotosta lahjoitetaan 10 prossaa Syöpäsäätiölle. Ja hei, mallistossa on myös lastenvaatteita! 

Myyntiin tulee myös tämä pinkki, kympin maksava, ylisöpö rannekoru, jonka tuotto menee lyhentämättömänä Syöpäsäätiön Roosa nauha -rahastoon. Aivan ihana ja varmasti käyn ostamassa itselleni oman heti kun tulevat myyntiin.

16 kommenttia:

 1. Tuon rannekorun ostan kyllä minäkin...kaunis.
  Lähisuvussani on kaksi rintasyöpää sairastavaa naista...tiedän mitä sairaus on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koru on kyllä onnistunut ja uskon, että menee hyvin kaupaksi. Syöpä on kavala tauti, toivottavasti sinun sukulaisesi toipuvat hyvin! ♥

   Poista
 2. Syöpä on sitten pelottava :( Täytyisi vaan muistaa olla tarkkana ja valppaana huomamaan muutokset. Hyvään kohteeseen menee tuotto! Ja tuo rannekoru on kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, arvaamaton. Rintasyövässä vaan on se, että se on hyvin usein oireeton... Mutta ellei ole periytyvää laatua, niin silloin se yleensä tulee vasta myöhemmällä iällä. Sitten kun täyttää 50 ja alkaa tulla kutsuja mammografioihih, niin kannattaa kyllä ehdottomasti aina mennä, vaikka ei olisi syytä epäillä mitään. Se kun usein löydetään näiden seulontojen kautta. Ja toki heti lääkäriin, jos löytyy jotain epäilyttävää.

   Koru on kyllä tosi ihana. Mua oikein harmitti, että pitää odottaa lokakuun alkuun, oisin halunnut sen heti! :D

   Poista
  2. Mä oon käsittäny että nyt tulis jo kutsu mammografiaan kun täyttää 30. Voisko tulla vai oonkohan saanu väärän käsityksen? Voikun tulis. Mun papastakin on jo aivan liian kauan. Tulis sekin samalla..
   Tuon korun kyllä mielellään ostaa! Niitä rusetteja oon ollu huono ostamaan mutta tuo kyllä tulisi käyttöön :)

   Poista
  3. Kyllä mä oon varmaan joo käsittäny jostain väärin. Ei sinne ihan vielä pääse. Mä menisin kyllä ihan mielelläni :) Se papa pitäis kyllä saada aikaseks mennä ottamaan..

   Poista
  4. Mä jatkan tätä yksinpuheluani :D Papaan tulee kutsu kun täyttää 30. Sen näköjään siis sekoitin tuohon mammografiaan..

   Poista
  5. Sori kun mun vastaukset on kestäneet... Joo, mammografiaan kutsutaan vasta myöhemmällä iällä, kun rintasyöpää esiintyy lähinnä vähän vanhemmilla. Poislukien tietysti perinnölliset syövät! :)

   Poista
 3. Varmasti ostan omaankin ranteeseeni!
  Paljon parempi idea tällainen koru kuin se perinteinen vaaleanpunainen rusetti.
  Myös Roosa nauha-tuikkuja ajattelin ostaa. Näin taas niitä kaupassa.

  -Kristiina -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, Kristiina! Ihan samaa ajattelin, tällainen koru on varmasti myyvämpi. Kivaa, että Roosa nauha tuotteita on paljon, löytyy varmasti jokaiselle jotain. Meilläkin on muuten yksi Fiskarsin harava, söpö vaaleanpunainen, se taitaa olla Roosa nauha -kampanjan harava. :)

   Poista
  2. Ja mulla on Roosa nauha-sakset :)

   - Kristiina -

   Poista
  3. Kiva että löytyy vähän joka lähtöön näitä tuotteita. :)

   Poista
 4. Oon kyllä minäkin ostanu noita Roosa nauha -tuotteita hyvän asian puolesta,mutta olen odottanut että myisivät muutakin kuin tuota ällöä pinkkiä jota värinä inhoan.Mä en muutenkaan osaa yhdistää syöpää ja tuota "söpöä" pinkkiä.Minusta syövässä ei vaan ole mitään söpöä.Olen menettänyt jo syövälle äitini ja nyt siskonikin sairastaa rintasyöpää.Syöpä ei ole minulle söpö eikä pinkki.Mutta näin me ajatellaan eri tavalla.Ja voihan sitä ihan lahjoittaa rahaakin ilman pinkkejä vastineita!:)Kun mä näen Roosa-nauhan näen samalla syövän riuduttaman äitini vähän ennen kuolemaa enkä halua sitä takin kaulukseeni.Haluan muistaa äitini sellaisena kuin hän oli terveenä.Saana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että Saana! :( Olen pahoillani äitisi puolesta. Ja toivottavasti siskosi paranee! Ymmärrän kyllä hyvin mielipiteesi tuolla kokemuksella pinkin yhdistämisestä syöpään. Onneksi on monia tapoja tukea rintasyövän tutkimusta. Jos ei halua pinkkejä tuotteita, niin sitten lahjoittaa vaikka suoraan. Kovasti tsemppiä ja toivottavasti et joudu enää syövän kanssa läheisiin tekemisiin <3

   Poista
 5. Minusta pinkki on kiva ja "pirteä" mutta tosi on että kun on kohdalle/lähelle osunut syöpä niin ennemmin fiiliksiä kuvaisi musta -väritys tms. olisi myös ajaton ja menisi moneen makuun myös. Joka tapauksessa tärkeä asia tukea millä värillä vaan ;) tärkeintä on ajatus!!

  Hoidin aikoinani syöpäpotilaita, näin läheltä kuolemaa, liiankin nuorten ihmisten kuolemaa,kipua,hätää, menetystä, läheisten tuskaa eikä voinut olla vaikuttamatta itseenikään. Myös suvussani on syöpää, ja aika läheltäkin seurannut. Ja mikä parasta, myös selviytymistä!! Myös lapsuuden ystävä, poika jolta sain ensi pusun :), kuoli leukemiaan 9-vuotiaana. Lapsena suru oli erilaista, mutta tiedän ettei hänen äitinsä toipunut siitä koskaan. Eikä ihme.

  Kaikesta huolimatta, on hienoa että syövästä voi myös selvitä, hoito Suomessa on kuitenkin hyvää, vaikka varmasti esim. henkisessä tukemisessa olisi roimasti petrattavaa - lähinnä resurssikysymys ;( Ja aina on toivoa, sitä ei heti kannata unohtaa..

  Onnin äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kirjoitettu. Syöpä on kyllä tosiaan aika kamala. Onnekseni en ole syövälle ketään läheistä menettänyt, mutta pari nuorta ystävääni on sairastanut ja voittanut syövän. Ikävä kyllä olen tuntenut myös niitä, jotka hävisivät taistelun syöpää vastaan, sekä iäkkäämpiä että nuorempia.

   Onneksi lääketiede on täällä niin kehittynyttä: usein syövät todetaan varhaisessa vaiheessa ja niitä pystytään tehokkaammin hoitamaan. Ja myös tutkimus on korkeatasoista.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...