tiistai 15. lokakuuta 2013

Lempparisalaatti

Punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmä on sellainen, johon ei kyllästy ehkä ikinä. Ollaan usein tehty vuohenjuustopunajuuria uunissa lisukkeeksi, mutta samantyyppinen setti toimii myös lämpimänä salaattina. Tänään nautiskeltiin näistä mauista tuhtina iltapalana. Lisäksi patonkia ja Castellon punakittijuustoa (toinen lemppari!). Ah, kyllä nyt kelpaa tyytyväisen mahan vieressä köllötellä loppuilta. :)




Keitä punajuuret kypsiksi kuorineen. Kuori ja viipaloi pehmeät, hieman jäähtyneet punajuuret. Viipaloi vuohenjuusto uunipellille ja käytä nopeasti uunissa ruskettumassa grillivastusten alla. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Kokoa salaatti ja ripsauta päälle hieman sormisuolaa ja mustapippuria. Lorauta salaatin päälle öljyä ja hunajaa, ja lisää vielä tuoretta timjamia.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella herkulliselta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, siis aivan älyttömän hyvää! Suosittelen, ehdottomasti! :)

      Poista
  2. NAM!
    Päätyy viikonlopun ruokalistalle. Kiitos vinkistä ja muistutuksesta - olen vuohenjuustoa käyttänytkin viime aikoina tosi vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Tämä onkin ihan syksyruokaa. Tykkäät varmasti. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...