torstai 17. lokakuuta 2013

Tukkaa pukkaa

Valittelinkohan teille viime talvena kärsiväni ihan järkyttävästä hiustenlähdöstä? Tukka lähes kirjaimellisesti tippui päästä - sitä oli kaikkialla muualla meidän kodissa, paitsi siellä missä pitäisi... Tämä on aika luonnollinen hormonaalinen ilmiö synnytyksen jälkeen ja imetys tunnetusti vie hiukset päästä. Hiukseni joutuivat koville myös siksi, että ne joutuivat jatkuvasti vauvan kovakouraiseen käsittelyyn. Vielä tänäkin päivänä hiukseni ovat kotioloissa useimmiten kiinni, sillä vapaana ne päätyvät Viljon repimiksi. 
Juuri samoihin aikoihin kun kriiseilin kaljuuntumisesta, löytyi postilaatikosta pelastus: paketti NIOXIN-hiustuotteita! Sarja on suunniteltu niille, jotka tarvitsevat syystä tai toisesta (hiuspohjan terveysongelmista, hiussäikeiden vähenemisestä tai ohentuneista hiussäikeistä) tehokkaita tuotteita ohentuneiden hiusten hoitoon.     
Tuotteiden sanotaan puhdistavat hiuksia ja hiuspohjaa poistamalla karvatuppia tukkivaa talia, hoitavan ja suojaavan hiuksia, jolloin hiusten lähtö ja katkeilu vähenevät, sekä lisäävän jokaisen hiussäikeen paksuutta. Ja uskokaa tai älkää, muutaman viikon käytön jälkeen hiuksissa oli huomattavissa ihan selkeä muutos. Postaan tästä aiheesta vasta nyt, usean kuukauden jälkeen tuotteiden käytön aloittamisesta, sillä halusin ensin nähdä, tapahtuuko päässä muutosta parempaan.
Hiusten lähtö väheni merkittävästi ja on tällä hetkellä jo  mielestäni ihan normaalin rajoissa. Toki osasyynsä voi olla silläkin, että kevättalvella Viljo alkoi saada imetyksen ohella muutakin ravintoa, mutta haluan kyllä uskoa, että näillä tuotteilla on ollut muukin kuin psykologinen vaikutus. Uutta tukkaa pukkaa runsaasti, jonka johdosta olen varsinainen töyhtöhyyppä. ;) Olen käyttänyt sarjan shampoota, huuhdeltavaa hoitoainetta, hiusnaamiota ja hiuspohjaan jätettävää hoitoainetta vaihtelevasti: aluksi kuuriluontoisena ja myöhemmin muiden tuotteiden ohella.
Hiusten ollessa kiinni uusi, vielä lyhyt hius erottuu selvimmin. Ja kyllä, kampaajalla käydessäni vielä varmistin, että onko tämä muka uutta hiusta, eikä vain Viljon kynsissä katkennutta..? Kyllä se on - uskomatonta!
Tällä kokemuksella suosittelen kokeilemaan, mikäli hiustenlähtö on ongelma. Älä anna tuotteiden "apteekkimaisen" tuoksun säikäyttää - se ei jää hiuksiin. Saatavilla kampaamoista. 

*tuotteet saatu blogin kautta 

18 kommenttia:

 1. Hassua, että kirjoitat tästä nyt, kun se on mullekin juuri ajankohtaista! Koko kesän olen miettinyt, että onko mun hiusraja tosiaan aina ollut näin vetäytynyt vai onko jotakin tapahtunut. Nyt juuri muutama päivä sitten tajusin uudet kasvavat haivenet hiusrajassa ja tajusin, että onhan sitä tosiaan aika lailla hävinnyt! Meidän vauva on kohta 6kk ja pikku hiljaa on kuukauden ajan saanut maistella muutakin kuin rintamaitoa. Ehkä se imetys on sitten munkin hiukset pudottanut. Tyttö on kyllä niin hellä käsistään, että oikein ihmettelen, miten voin pitää hiuksia auki kaikki päivät...silittää vaan äitin tukkaa :)

  Tosi kauniilta näyttää sun hiukset, täytyykin tutustua noihin tuotteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jep, kyllähän se imetys (vaikka söisi kuinka monipuolisesti, vitamiineja jne.) on aika raskas just esim. hiuksille. En tiedä (en ole perehtynyt), että mitä kaikkea hiukset tarvitsee, että tuota ei tapahtuisi? Ja kuinka paljon hormonit vaikuttaa. Mutta kyllä mä uskon, että näillä tietyillä tuotteilla pystyy sitä katastrofia ainakin vähän minimoimaan, jos nyt ei kokonaan välttämään.

   Ja oi, ihanan helläkätinen tyttö siellä! Meillä on nuo molemmat poitsut kirjaimellisesti repineet mun hiuksia... onneksi ei ole kovin kipuherkkä päänahka. ;)

   Poista
 2. voi että, pääsispä itekki tuollasta testaamaan.. mulla on imetyksestä jo vuosi kohta aikaa, mutta silti tuntuu että hiukset katkeilee ja on hauraat ja huonot.. paljonkohan tuollaiset maksaa apteekissa? Varmaan aika arvokkaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä myy siis kampaamot, ei apteekit. Tuo apteekki tuli mainittua, kun ensalkuun tuli mulle nenään sellainen "lääkemäinen" tuoksu. :) Mutta googlettamalla löysin heti muutaman nettikaupan joka näitä myy (vink, vink) ja näytii löytyvän ihan ale-hinnoillakin. :)

   Poista
 3. Sulle on haaste: http://vihrealintu.blogspot.fi/2013/10/haaste.html :)

  VastaaPoista
 4. Jätänpäs pitkästä aikaa merkkiä, PLÄTS! Noin. ;) <3

  VastaaPoista
 5. Tuttu jutska, tukka on lähenyt molemmista pojista. Ja itseasiassa mulla oli jo tässä severin jälkeen toinenkin tukkakato, oiskohan nyt jo helpottanut? Sille en löytänyt mitään selitystä, mutta onneks mulla on varaa lähteäkin. Kampaaja aina kauhistelee :)

  Terkut sunnuntaille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä oon unohtanut syödä vitamiineja... Mun purkki tyhjeni joskus jo kesällä, enkä ikinä muista ostaa uusia... Kohta varmaan tippuu loputkin karvat päästä. Täytyis äkkiä käydä täyttämässä varastot. Ja hei, tasan ei käy onnen lahjat... Byäää, ei saa valittaa, jos on paksu tukka! :D

   Poista
 6. Mistähän noita tuotteita mahtaisi saada? Kuulostaa niin hyvältä että täytenee kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilepas googlata Nioxin. ;) Löytyy muutama nettikauppa ja jossain näytti olevan alekin. :)

   Poista
 7. Sokoksen hiustenhellimisviikolla on nyt ainakin myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin vastata aikaisemmin… kiitti vinkistä! Nythän ne on jo ohi, mutta jospa joku tarvitseva sai Sokkarilta omansa. :)

   Poista
 8. Kiitos vinkista!! Mulla irtoaa kans hiuksia ihan kourakaupalla! Mie oon kohta kalju kun ei alunperinkaan ole mitenkaan paksut kutrit... Kokeilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tietty sen lisäksi, että esim. ruokavalio on kunnossa. :)

   Poista
 9. Imetyksellähän ei oikeasti ole mitään tekemistä sen hiusakadon kanssa. Raskausajan hormoonit pitävät hiukset päässä ja sit kun vauva syntyy ja n. 3-4kk kuluttua hormoonit normalisoituvat, niin se aiheuttaa että ne hiukset joita ei raskausaikana tippunut tippuu kerralla.. ja tuohon ei oikeastaan auta mikään. :) 5 raskautta takana ja joka kerta sama juttu söi ja teki mitä tahansa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääääh, mä kirjoitin pitkän vastauksen, mutta se haihtui jonnekin sfääreihin… :( No, lyhyestä virsi kaunis. Siis totta tuo, että raskausaikana hormonit auttaa hiuksia pysymään päässä/kunnossa. Kyse on estrogeenista. Enkä meinannutkaan, että näillä tuotteilla (tai millään muullakaan) saadaan tuo hiustenlähtö estettyä, vaan tehostettua uusien hiusten kasvua. :)

   Siinä olen hieman eri mieltä, että 3-4 kk kuluttua hormonit normalisoituisivat (jos pilkkua viilataan). No ehkä sellaisella, joka ei imetä. Sillä päinvastoin kuin raskausaikana, imetysaikana estrogeenitasot ovat normaalia matalammat, eivät siis suinkaan normaalit. Se on toki varmaan yksilöllistä, että kuinka paljon nuo hormonien heilahtelut hiuksiin ja hiuspohjaan vaikuttavat, mutta samaa mieltä siitä, että tuossa vaiheessa ei hiustenlähtöön auta mikään. :/

   Myöhemmin varmasti vaikuttaa mm. se kuinka kauan imetys kestää, onko kyseessä täysimetys jne. Eli hormonit siis ovat varmastikin se pääsyy hiustenlähtöön, mutta uskon kyllä vahvasti, että myös ruokavaliolla on merkitystä sen suhteen, että saako elimistö kaiken tarvittavan ravinnosta ja lisäravinteista (=vitamiinilisät). Myös ympäristö vaikuttaa, ehkä eniten tuohon hiuspohjan kuntoon. Ei siis mikään tekijä yksin, vaan kokonaisuus. Siis sen jälkeen kun tuo hiustenkasvu hormonien heilahteluiden jälkeen lähtee taas käyntiin.

   Sitten siinä vaiheessa, kun estrogeenitasot ovat normalisoituneet ja hiustenlähtö loppunut, niin uskoisin kyllä, että hiuspohjaan erikoistuneilla tuotteilla voidaan saada (mm. sen ravinnon lisäksi) mahdollisimman otolliset olosuhteet uuden karvan kasvuun/saada lisäboostia. Miksi ei..? Toki taas tässäkin voidaan olla erilaisia yksilöitä miten nämä jutut vaikuttavat.

   Molempien omien raskauksien jälkeen hiuksia on tippunut päästä, mutta kysymys olikin siitä, millä volyymillä ne ovat kasvaneet takaisin. Onnin jälkeen tukka palautui hiljalleen entiselleen, mutta nyt Viljon jälkeen mun pää pukkaa uutta hiusta tupsuittain, mikä on kyllä todella outoa. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...