perjantai 22. marraskuuta 2013

Hukassa

Käväistiin viikolla pienellä pyrähdyksellä Tukholmassa ja jätin tietokoneeni siksi aikaa huoltoon. Ihan perustarkastus ja puhdistus. Kone on vajaa pari vuotta vanha ja kuulema oikein kelpo peli vielä. Eilen haettiin kone kotiin ja ehdin pari tuntia pitää sitä päällä, kunnes huomasin, että lataus ei toimi ja sitten kone vain pimeni. Ykskaks, vaikka akkua oli vielä vähän jäljellä. Sen jälkeen en ole saanut sitä enää käyntiin.

Tärkeät työjutut ovat tallessa ulkoisella kovalevyllä, tikuilla jne., mutta nyt kyllä olen hyvin pettynyt itseeni: miksen säännöllisesti muista siirtää kuvia turvaan koneelta?! Tyhmä, tyhmä, tyhmä! En ole uskaltanut katsoa milloin olen viimeksi laittanut kuvia sivuun... Pelottaa, että kone pimeni viimeisen kerran ja kuvia ei saa pelastettua. Koneita saa aina uusia, mutta kuvamuistojen menetystä ei korvaa mikään. Vien tänään vielä koneen takaisin huoltoon ja toivon enemmän kuin mitään, että peliä ei ole menetetty... Olo on kyllä kieltämättä aika orpo ilman omaa konetta, joka on monessa mielessä aika tärkeä. 
Tämä ja muut reissukuvat ovat sentään vielä kameran muistikortilla. Niistä juttua myöhemmin. Voi tosin olla, että tähän kohtaan tulee pieni pakollinen blogibreikki, sillä olen meidän vanhemman koneen varassa, joka on vähän junttura.

16 kommenttia:

 1. Meillä meni kerran aikas paljon kuvia hukkaan, kun kone tilttasi....ei kiva juttu!
  Ihana, suloinen kuva pikkuisesta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mun edellinen kone hörppäsi ison lasillisen vettä, mutta silloin tiedostot saatiin pelastettua. Toivottavasti tällä tarinalla olisi vähintään yhtä onnellinen loppu! Vaikka ei kyllä huvittaisi laittaa sellaisia summia tietokoneeseen parin vuoden välein... :/

   Poista
 2. Meillä kone pimeni kuukausi sitten, sisällään sen 3000 kuvaa ja kaikki tiedostot, en ollut pariin vuoteen ottanut mitään talteen. Kun vein itku kurkussa huoltoon, saivat siellä kuitenkin ilmeisen helposti kaikki tiedot kovalevyltä talteen. Se, mikä oli hajonnut, oli emolevy, ja sanoivat, että useimmiten juuri se hajoaa. Huollosta sain kaikki tiedostot sellaiselle isolle mustalle mötikälle siirrettynä, ja sen kautta niitä pystyi tutkia samoin kuin muistitikun kauttakin (ilmaisu lie paljasti sen, etten tiedä tietokoneista mitään).

  Ai niin, eikä ollut edes paha hinta, taisi koko setti maksaa 100 e. Pieni hinta kaikesta mikä oli vaarassa kadota. Että älä vielä ahdistu, ehkä ne sieltä vielä voi pelastaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin mulle kävi just edellisen koneen kanssa! Alkoi hirvittämään vaan, että jos kuitenkin olis se toinen vaihtoehto.... Onneksi sain pika-apua ja ihmeen kaupalla kone lähti käyntiin vielä! Jeeeee! Mitään ei ole siis menetetty, vaan todennäköisesti mun koneessa on akku sökö tai se anturi, johon laturi laitetaan.

   Onneksi teilläkin onnistui tiedostojen talteen otto!

   Poista
 3. Toivottavasti käynnistyy vielä ja saat kuvat turvaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepjee! Taisin selvitä säikähdyksellä! Olishan se ollutkin vähän hämärää, mikäli kovalevy olisi ollut hajoamassa, eikä huollossa olisi huomattu mitään... Mutta nyt näyttää siltä, että selviän akun vaihdolla. Ehkä. :)

   Poista
 4. Toivotaan että pelastuu kuva-aarteet!Meillä on ihan hunningolla varmuuskopiointi kans,kaikki on koneella vaan.Mie tumpelo ylläpidän sellasta tosi fiksua käytäntöä et siirrän kuvat koneelle (joka on huutanu nyt puolisen vuotta et tila loppuuuuuuu!!) ja säästän muistikortin,jolta turhat vahinkolaukaukset on poistettu ja parhaat kuvat jätetty.Sit ostan taas tyynesti uuden muistikortin..Tuota,mitenhän noi muistikortit säilyy,voiko niistä ajan myötä vaan häipyä tiedot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi pelastua koko kone. :) Ei tuo muistikortille tallentaminen oo varmasti yhtään sen huonompi kuin ulkoinen kovalevykään! Kyllähän sekin voi kosahtaa... Meillä varsinkin, kun sitä säilytetään vähän miten sattuu. Kääk! Eli pitäis olla ehkä vielä jokin kolmaskin varajärjestelmä? Pitäis varmaan vaan teettää niitä kuvia säännöllisesti, niin ei tulis sellaista paniikkia. Nytkin on moooooonelta vuodelta kuvat teettämättä. :/ Pitäis hyödyntää nää tarjoukset joulun alla ja tilata kerralla vaikka useampi kuvakirja! :)

   Poista
  2. Niin, tai tarjoukset joulun jälkeen. Alkuvuodestahan ne hinnat on varmaan alimmillaan. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Äläpä muuta sano! Onneksi taisin selvitä säikähdyksellä ja uuden akun ostolla... mutta mitä tästä opimme? ;)

   Poista
 6. Mulle kävi edellisen läppärin kanssa noin. Sain vinkin, että ottaa sen akun pois kokonaan koneesta, ja pistää läppärin ihan vaan verkkovirtaan kiinni. Mun kone heräsi sillä henkiin, ja sain kuvat ulos. Ehkä olitkin jo kokeillu, mutta ajattelin ettei vara venettä kaada ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en macista kyllä osaa irrottaa akkua... Mutta eräs tietokoneiden parissa työskentelevä ihminen mua osasi jeesata ja sain koneeseen eloa! Hyvä merkki siis, että se ei olekaan täysin kaput, todennäköisesti tuo akku vaan veteli viimeisiään kun ei enää suotu latautumaan (tai anturi, johon laturin piuha laitetaan). Sain siis koneen päälle, mutta siitä loppui akku ja nyt en saa siihen enää virtaa. Tuossa mun koneen akussa on nyt yli 600 latauskertaa ja niissä koneissa kuulema alkaa akku olla elämänsä ehtoopuolella, kun latauskertoja tulee yli 500. Tällä hetkellä naputtelen miehen monta vuotta vanhemmalla MacBookilla ja tämän koneen akkua on ladattu jo yli 1000 kertaa. :D Saa nähdä milloin tämä tilttaa...

   Onneksi tosiaan aika usein nuo tiedostot saadaan talteen, kuten teilläkin, mikäli vika ei ole kovalevyssä. :)

   Poista
 7. Onneksi selvisit pelkällä säikähdyksellä <3 . Täälläkin kuvat ja gradut pyörii samalla koneella, ja noita varmennuskopioita...öööh...niitä ei ole. Hyvä kun näistäkin asioista kirjoitit, niin meitä muitakin välillä vähän herätellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kumma juttu, että sen varmuuskopsauksen muistaa vasta kun jotain tapahtuu... Huh, nyt sitä gradua tikulle ja äkkiä! ;)

   Poista
 8. Vinkistä viisastuneena täytyy tallettaa muistikortille äkkiä kaikki kuvat koneelta. Kuvamuistot ovat niin arvokkaita.. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...