torstai 19. joulukuuta 2013

Äiti askartelee

Tulipa tänään todistettua, että on se silppuamisen ja sotkemisen taito minullakin, motkottamisen lisäksi. Tajusin nimittäin tänään jossain vaiheessa, että huomenna on viimeinen eskaripäivä ennen joululomaa, joten ei muuta kuin hihat heilumaan ja askarteluvehkeet levälleen. Jotain pientä muistamista ollaan ojennettu hoitotädeille ja opeille yleensä joulun alla sekä kevätjuhlassa. Nyt eskarin opettajia on peräti viisi, joten mitään kalliita lahjuksia en lähtenyt hankkimaan. Tänään näin Pieni Lintu -blogistin tehneen niin sööttejä askarteluja, että en voinut vastustaa kiusausta pieneen apinointiin.. Kiitos vinkistä! Kauppaan ei (onneksi) tarvinnut lähteä, sillä kaikki tarvittava löytyi kotoa: sydänteippiä, tuikkuja, tulitikkuaskeja ja erilaisia papereita.
Sydänteippiä tuikkujen ympärille ja Onnin kanssa yhteistuumin tuunattiin tikkuaskit.

Onni askarteli paperipusseihin lumihiutaleet ja kirjoitti joulutervehdyksen.

Valmiit pussukat odottavat aamua. Pieni ja vaatimaton lahja, mutta niin suurella sydämellä tehty. 

20 kommenttia:

 1. Nuohan on niitä parhaimpia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin. Näitä ei rahalla saa.. ;) Itse tykkäsin ja aion tehdä lisää. :)

   Poista
 2. Ihana idea ja varmasti tulee kaikilla käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, idea tosin ei ollut oma alunperin. :)
   Ja tuo oli ajatuksissa, kun opeja ei tunne henkilökohtaisesti eikä tiedä mieltymyksistä jne. mutta tuikkuja varmaan kaikki polttaa ja täytyyhän ne jollain sytyttääkin. :)

   Poista
 3. Äidiksi, joka ei koskaan askartele sulla on ihan kiva määrä askartelutarpeita. :D
  Ihania juttuja ootte tehnyt! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee, joo siltä se ehkä näyttää... :D Tuossa on vaan yksi laatikollinen erilaisia nauhoja ja naruja joita on tullut hamstrattua, mutta sellaisia Oikeita askarteluvälineitä meillä ei oikeastaan olekaan... Mitä niitä nyt on, leikkureita, pahveja sun muita. :P Kun mä oon ajatellut, että Onni saa toteuttaa sitä puolta eskarissa ammattilaisten ohjauksessa. Ja Viljo ei vielä tarvii... :P

   Poista
 4. Mistä löysit noita pusseja? Koko maailmasta ei tunnu löytyvän oikean kokoisia ruskeita pusseja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, miksi ne onkin niin kortilla? :O Noi pussit on Granitista. :)

   Poista
  2. Kiitos! Taas yksi syy lähteä Tampereelta Helsinkiin ;)

   Poista
 5. Tälläiset lahjat on just parhautta! Ihanat nuo paperipussit. Loppujen lopuksi tosi yksinkertaisilla asioilla saa tosi näyttäviä juttuja aikaiseksi. Itseä harmittaa, kun en syksyllä ostanut tuota teippiä clasulta, kun sitä näin. Olenkin nyt oppinut, että aina pitäis ostaa heti eikä jäädä miettimään, jos näkee jotain kivaa. Tämä ei ollut ainut juttu, mitä ilman olen nyt jäänyt :( Noita tuikkuja ois ollu kiva askarrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin mustakin. :) Pusseista tuli mun mielestä tosi hellyyttävät kun Onni itse saksi niihin lumihiutaleet. :') Toi sydänteippi on muuten Tigerista ja olisko nyt niin kova teippausbuumi vielä, että niitä saattaa löytyä muistakin kaupoista..? Käys katsomassa jos löytyis, vielä ehtii tuikkuaskarteluun ennen joulua. :)

   Poista
 6. Tiedän, että seuraava vastaukseni saa aikaan paheksuvia kirjoituksia, mutta olen kyllä opettajana toista mieltä tämänkaltaisista lahjoista. Kukaan ei voi tietää itselle vieraamman ihmisen sisustusmakua, joten välttämättä lahja ei oikein ole monelle mieluinen. Mieluummin itse ottaisin lahjaksi jotain sellaista, jonka voisi vaikka syödä (ei kuitenkaan itse tehtyjä leivonnaisia tms.) eikä tarvitsisi miettiä, että mihin lahjan oikein laittaisi....

  - ope -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle taas joku hoitotäti joskus tuumasi, että ei missän nimessä mitään syötävää, koska niitä tulee tuutin täydeltä.. Mutta kuten nyt nähtiin, niin makuja on monia. Onneksi nuo mun ja Onnin askartelut oli niin pieniä ja halpoja, että vaikka menis suoraan roskiin, niin ei oo iso juttu. Kellekään. Ja mä en oikein tuikkuja ja tulitikkuja miellä sisustusjutuiksi. ;) Vaikka tietysti, olisihan se tosi mukavaa aina antaa jokaiselle lahjansaajalle ns. "täsmälahja".

   Tokihan syötäviäkin, kivoja vaihtoehtoja on myös vaika kuinka, mutta ei niistäkään voi koskaan tietää tykkääkö lahjansaaja vai ei. Tai onko allerginen. Musta oli kuitenkin kivaa tässä se, että Onni oli itse lahjoista tosi ylpeä ja oppi ehkä sen, että pienilläkin jutuilla voi toista ilahduttaa.

   Poista
 7. Söpöjähän nuo ovat! Meillä tehtiin eskarilaisen kanssa paperitähtiä tädeille lahjaksi eilen illalla. Poika innostui kirjoittelemaan ja piirtelemäänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperitähdetkin kuullostaa kivalta, varmasti tädit tykkäs. Hyvää joulua! :)

   Poista
 8. Tää on ikuisuusmielipideongelma (juu, toi ei oo sana :D ). Mä oon ajatellu että ostan sellaista minkä saa kulutettua (vaikka tarjota vieraille) ja jos mukana on ollut joku muki, kulho tms., niinkuin tänä vuonna valkoinen punaisilla kuvioilla (mikä täytettiin karkeilla), sen voi vaikka viedä työpaikalle jos ei itse halua säilöä tai antaa/heittää pois. Sillä hinnalla oon ostanut että ei väliä vaikkei olisi lahjan saajalle mieleinen.

  Mun mielestä nuo itse tehdyt on ihania! Niissä on ajatus mukana ja tuikkuja kun kuluu talvella kuitenkin. Saisihan sen teipin vaikka irti jos ei tykkäisi. Mutta onhan noi nyt ihania!

  Mä sain kerran päiväkodissa lapsilta itse tehdyn kukkaruukun. Siihen oli lapset (muiden ohjaajien avustuksella) tehneet taideteoksia (ikähaarukalla 1-3). Se ei tosiaan ollut sisustuksellisesti meidän kodin näköinen mutta se kosketti silti kovasti ja aina tuli ne ihanat pienet mieleen kun sen kaapissa näki. Ruukku hajosi jossain muutossa tässä matkan varrella mutta varmasti se olisi päässyt vielä joku päivä esillekkin, jos olisi säilynyt ehjänä. Esimerkikski jonkun mökin kuistille (mun unelmissa meillä on joskus mökki :D ) tms.
  Ehkä ero on mun kohdalla se ettei näitä tule kasapäin joka vuosi ja varmaan joku kulutettava onkin sen suhteen parempi ettei kaikki osta tavaraa mutta eiköhän joukosta löydy myös sitä käyttöön kelpaavaa ja suurin osa ostaa nyykään sellaista mikä ei jää pyörimään nurkkiin.
  Mä ajattelisin sen niin että loppujen lopuksi se "ajatus on tärkein" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus on tärkein, nimenomaan! Tässä on kuitenkin lahjanantajina lapset, se on hyvä muistaa. :)
   Tunnelmallista joulua teille! <3

   Poista
 9. Onnin koristelemat pussit ovat ihanat! Ja tuo edellisen postauksen Kastehelmi kadehdittava. Jospa se tulisi joskus uudelleen tuotantoon.

  Timanttinen Mökö

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...