tiistai 11. helmikuuta 2014

Kouluun

Ensimmäinen askel kohti opintietä otettu tänään. Käytiin Onnin kanssa ilmoittautumassa kouluun ja moikkaamassa rehtoria. Käveltiin tulevan ekaluokkalaisen kanssa koulumatka, joka matkallisesti ei ole ollenkaan paha (edit. noin kaksi kilsaa). Mutta vähän olen ahdistunut parista isohkosta risteyksestä koulumatkalla, joka suurimmaksi osaksi taivalletaan maantien reunaa. Pyörätietä ei ole, eikä risteyksissä näin ollen myöskään suojateitä. Puhumattakaan siitä sillasta, jonka alta virtaa kevättalvisin tulviva joki. Niin mielenkiintoinen ja houkutteleva paikka pienen pojan mielestä... 


12 kommenttia:

 1. Siis pitääkö kaikkien käydä paikan päällä ilmoittautumassa? Näin sähköisenä aikanakin? Meillä on lapset ilmoitettu kouluihin kotisohvalta netissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin ainakin täällä. En tiedä millaisia käytäntöjä muualla on. Tämä onkin sitten oikeastaan ainoa käynti ennen ekaa koulupäivää, kun erillistä tutustumista ei ole.

   Poista
 2. Ihanaa koulun odotusta!
  Kyllä pyörätiet helpottaisivat tosi paljon noita koulumatkoja... No, niistä huolimatta sitä ehti monen monta kertaa huolestua, että missä se ekaluokkalainen viipyy ;)
  Milläs mielellä nuorimies itse on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. Joo, mä en tajua, miksei täällä voi olla pyöräteitä. Tossa on sentään pikkupätkä pyörätietä, mutta puhutaan parista sadasta metristä. Täällä ei oikein ole voinut Onnin kanssa käydä pyöräilemässäkään, kun ei toi maantie, jossa autot kaahaa kahdeksaakymppiä, oikein houkuttele... Pöndellä asumisen huonoja puolia. :/

   Eskarilainen itse on ihan intona koulun alkamisesta. :D

   Poista
 3. Hui mikä koulumatka :O Tiedän että sitä se on monilla mutta kyllä tuo maantiellä kävely olis tämän äidin kauhu. Parempi siis mun vaan pysytelläkkin kaupunkialueella lasteni kanssa :)

  Niin ne kasvaa. Se on kohta taas uudenlainen arki edessä. Miten kauan muuten olet vielä kotona? Meinaan että oletko vielä kun Onni aloittaa koulun? Olihan näistä joskus puhetta. Mutten muista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä me ehdittäis vielä muuttaa johonkin sivistykseen (pyöräteiden äärelle) ennen koulun alkua..? ;D

   No mä en vielä tiedä itsekään milloin alan kulkea töissä työpaikalla. Kotoa käsin teen töitä, mutta joustavasti. Joka tapauksessa koulujen alkaessa on S:n kesäloma ja mä pystyn työskentelemään myös etänä, joten pystytään varmaan aika hyvin sumplimaan noi koulumatkat pitkällekin. Niin ja varmaan tulee hyödynnettyä myös ip-kerho. :)

   Poista
 4. No ompas teillä virallinen kutsu kouluun ilmoittautumiseen. Meillä ilmoitus lehdessä ja joku paperi muistaakseni tulee kotiinkin. Mutta sitten koululla kirjoitellaan varsinainen ilmoittautumiskaavake jonka rehtori antaa.

  Meillä lapsilla koulumatka 4km ja olisi koko matkan valtatietä pitkin, ei pyörätietä saatika kunnon leveää reunaa. Onneksi pääsevät taksilla 4 lk:n kevääseen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli varmaan se paperi sitten, jonka te täytitte koululla. Meillä oli sitten koululla vaan reksi vastassa eikä siinä ollut mitään sen kummempaa tai virallista tuollakaan, saatiin ip-kerhoesitteet ja esittäydyttiin.

   Poista
 5. Niin juu, ja meillä erillinen tutustumispäivä toukokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin... itse asiassa noilla on myös joku tutustumispäivä, ja mun pitikin se ajankohta selvittää, koska Onni on eri eskarissa kuin tuonne kouluun menevät.

   Poista
 6. Oi, sielläkin on sitten koulu tsekattu :) Meillä Helsingissä sai ilmoittautua joko netissä tai koululla :) Ja meillä on muuten samanmoinen koulumatkakin :) Pitkään luotin, että kun tässä asuinalueella on paljon lapsia, kai jokunen tulee samaan kouluun mutta ei - kaikki tenavat tuntuu menevän tuohon toiseen, aavistuksen lähempänä olevaan kouluun. HÖ! Minä taas valitsin koulun nyt niin, että siinä on yläaste samassa. Kun kerran sain valita :) Kuitenkin takana NELJÄ eri päiväkotia, pieni pysyvyys olisi paikallaan............. :) Mutta eihän näistä muutoksista koskaan tiedä, mutta näillä mennään toistaiseksi ja vinhaa vauhtia eteenpäin. Ps. meilläkin on ISO ja VILKAS risteys hanskattavana, uskon että se hoituu kesän "reenaamisen" jälkeen ihan no problems, kuten teilläkin :)

  MIETI! Me ollaan ihan ihan just ekaluokkalaisten vanhempia! IIKKKKSSS!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me valittiin lähin koulu, kun asutaan tällaisella haja-asutusalueella. Seuraavaksi lähimpään oliskin ollut jo monenmonta kilometria pidempi matka. Ja tosiaan, eihän näistä muutoksista koskaan tiedä.

   Ehdottomasti pitää kesän aikana sahata tuota koulumatkaa, että se tarttuu selkärankaankin. Mä oon nyt jo pelotellut tuolla joella sen verran, että luulisi menneen jakeluun... :P Vaikka eihän noista koskaan tiedä mitä keksivät, varsinkin kun mielikuvitus vie.

   Ja iiiks! Tarkottaakse että me ollaan seniilejä?! :D

   ps. Onni oli muuten tänään kolme tuntia tutustumassa koulussa ja voi, kotiin palasi niin onnellinen poika. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...