tiistai 4. helmikuuta 2014

Menovinkki Tukholman kävijöille

Mun on pitänyt jo ainakin pari kuukautta postata Tukholmassa olevasta mielenkiintoisesta Tekniikan museosta (Tekniska museet), jossa käväistiin edellisellä Tukholman reissulla. Hieno paikka erityisesti jos perheestä sattuu löytymään tieteestä tai tekniikasta kiinnostuneita. Todella varteenotettava vaihtoehto niille Skanseneille ja Junibackeneille. Vähän kuin Ruotsin Heureka.


Koko museo käsittää neljä kerrosta ja vaikka me oltiin varattu käyntiin useampi tunti, niin ei millään ehditty kiertää kaikkea. Vähän harmitti, mutta varmasti tuonne tulee mentyä vielä toistekin kun ajatelee tätä meidän jälkikasvua ja kiinnostuksen kohteita... Vierestä löytyvät myös urheilu- ja poliisimuseot. Varmasti mielenkiintoisia käyntikohteita nekin.


Museossa on vielä huhtikuun loppupuolelle kestävä Game on 2.0 -näyttely, joka on maailman suurin tietokonepelinäyttely. Museon ylin (600 neliötä) kerros on kokonaan varattu pelinäyttelylle ja siellä on yli 100 erilaista tietokonepeliä aina 60 -luvulta tähän päivään asti. Useimmat niistä vieläpä pelattavissa. 


Museosta löytyy tekemistä ja ihmeteltävää kaikenikäisille mm. Teknorama ja Play Lab pienimmille... Pelkästään näissä oli ihan älyttömästi tekemistä!

Tv-kamera lihottaa.. ;)


Onneksi oli myös peilejä, jotka ovat totuudenmukaisempia... ;)Museosta löytyy uskomattoman laaja näyttely, jossa esitellään 100 tärkeintä innovaatiota (100 innovationer) kautta aikojen ruotsalaisten äänestämänä. Paikan päällä voi antaa oman äänensä. Itselläni tämä jäi tekemättä, sillä en vaan ikimaailmassa pystyisi päättämään, mikä keksintö olisi ylitse muiden: sähkö, hehkulamppu, auto, rokotteet, antibiootit, röntgen...?! 


Siinäpä kiva fööni! ;)Paperia

Kaivinkoneen puikoissa
Mitä tiskikoneen sisällä tapahtuu?

Sport -näyttelyssä voi testata mm. notkeutta, nopeutta, voimaa jne.
Ja sitten se pelinäyttely, joka upposi meidän eskarilaiseen kuin häkä. Tästä on katellinen jopa Onnin kummisetä, joka suunnittelee pelejä työkseen. :)

Huhhuh, tulipa pitkä postaus! Onnittelut jos jaksoit tänne asti... ;) 

Avoinna arkisin 10-17, keskiviikkoisin 10-20, viikonloppuisin 11-17. Tukholman keskustasta paikalle pääsee kätevästi bussilla no. 69 (T-centralen - Museiparken). Museon osoite Museivägen 7. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi, 7-19 -vuotiaat 40 SEK, aikuiset 120 SEK, perhelippu (2 aikuista ja max. 4 lasta 300 SEK).

Meiltä jäi näkemättä ja kokematta mm. Cino4, Christopher Polhem - back to the future -näyttely, naisten keksinnöt näyttely, Inspiration imitation -näyttely... joten varmasti mennään vielä toistekin.

Menkää tekin! :)

10 kommenttia:

 1. Olin tuolla tekniska museetissa (tai sen isossa salissa) syksyllä työjutuissa. Vaikutti mielenkiintoiselta ja kauppa aulassa oli kiva! Pikatuliaiset lapsille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, no seuraavalla kerralla käyt sitten kiertämässä koko paikan. ;) Vitsit, meillä jäi kiiressä se kauppa katsastamatta. Mitähän kivaa siellä ois ollut?

   Poista
 2. Joo hyvin ja mielenkiinnolla jaksoin lukea...ja nyt jäinkin miettimään mikä olisi kätevin ja nopein tapa päästä Siljan terminaalista museoon....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva! :) Itse asiassa en tiedä pääseekö Siljan terminaalista jollain kulkupelillä suoraan tuonne... laivalla varmasti osaavat neuvoa. Mutta ainakin sieltä pääsee Djurgårdenin sillalle bussilla ja jos jaksaa, niin kävelymatkaa siitä tulee ehkä kilsan verran..? :)

   Poista
 3. Saanko kysyä montako vuotta teidän lapsilla on ikäeroa? Onko ollu minkälaista pitemmällä ikäerolla? Kysyn siksi, kun meillä on tulossa n. 5 vuoden ikäero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olitkin löytänyt vastauksen ja kommentoinut siitä toiseen postaukseen. :) Eli pojilla on ikäeroa vähän reilu 5 ja puoli vuotta. Ja isolla ikäerolla on puolensa ja puolensa... Joskus olen ajatellut, että oi kun olisi pienempi ikäero, niin niistä olisi enemmän seuraa toisilleen. Onni kaipaa enemmän oman ikäistään kaveria ja Viljo tietysti myös, koska vaikka Onni leikkiikin Viljon kanssa, niin ei se aina jaksa pitkiä aikoja olla kiinnostunut pikkuveljen leikeistä.

   Hyviin puoliin lukeutuukin sitten ehdottomasti se, että Onni on niin omatoiminen. Se on ollut pelastus, nyt kun Viljo on ollut niin haastava. Olen usein kauhulla miettinyt, että miten paljon kuolleempi sitä tässä tilanteessa olisi, jos Onni olisi niin pieni, että olisi myös vaipoissa, syötettävä, puettava... mahdollisesti päikkärit eri aikaan, herättelisi yöllä jne. jne. :S

   Jotenkin tuo isompi ikäero tuntui muutenkin ihan luonnolliselta, mulla on nimittäin itselläni siskoni kanssa samanlainen ikäero ja miehellä veljensä kanssa jopa vähän isompi. Ehkä tää kulkee suvuissa? :D

   Eli kyllä se ikäero voi olla ihan hyväkin asia, vaikka usein ihmiset puhuvat siitä, että lapset "pitäisi" tehdä lyhyellä ikäerolla. :)

   Poista
 4. Olipa hyvä ja informatiivinen plokkaus. Vaikka näin vuoden myöhässä kommentoinkin. Ylihuomenna pitäisi mennä tuonne. Täytyypä päivitää tietoja käynnin jälkeen (jos on tarvetta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Edu. Toivottavasti näistä vinkeistä oli jotain hyötyä, vaikka ei ihan ajantasaisia olekaan, ainakaan noiden näyttelyiden osalta. Mutta ehdottomasti käymisen arvoinen kohde. Hyvää matkaa! :)

   Poista
 5. Käytiin tuolla tänään. Allekirjoitan tuon kuvauksen täysin. Helposti päivä menee tuolla, on niin paljon nähtävää. Meillä oli nuorin 4-vuotias porukassa, joka viihtyi ihan hyvin, koska museossa on hienosti huomioitu myös nuoremmat lapset. Kohdetta voi suositella ihan kaiken ikäisille, ainkain 4-100 vuotta haarukassa.

  Viking-Linen tai Silja-Linen hyttikorttia (tai varausvahvistusta) vilauttamalla sai alennusta 25%, hinta oli noin 10 euora per nokka, mikä on todellakin kohtuullinen kulu tuosta näyttelystä.

  Me käytiin myös tuossa Cino4-elokuvassa, se oli vähän pettymys, taitaa olla laitteet ja filmit vähän vanhempaa tekoa, se ei ehkä ole ihan hintansa väärtti.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...