keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ruuneperi

Maistuuko Runebergin torttu? Itse en olisi välttämättä tarvinnut leivosherkkuja tähän synttäreiden jälkeiseen arkeen, mutta Onni oli sitä mieltä, että tortut on saatava. Ja kai sitä pitää näin porvoolaisena edes tortun verran muistella kotikylän kynäniekkaa. Ostin sitten kaupasta yhdet ja hyviähän nuo on. Itse en ole koskaan jaksanut vaivautua niitä tekemään, mutta ehkä joku päivä testaan. Uittikohan se Fredrika ne alkuperäiset tortut mehukkaiksi punssissa tai rommissa, kun miehellään niin runosuoni pulppusi? ;)8 kommenttia:

 1. Tämä tyttö pyöräytti Runebergin tortut, mutta ilman punsseja, rommeja ja karvasmantelia :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reipas tyttö! No mitä sä niihin laitoit, konjamiinia? :D

   Poista
 2. Punssia, luulisin. Minäkin hain tänään kaupasta valmiit tortut ja tadaa, hyvin saatiin nousemaan äänen suuntaan. Oli vaan liian vähän punssia, ei irtoo kielenkannat vaan ajattelin käpertyä sohvannurkkaan kera lehden ;)

  Kivaa iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakin jonkun "alkuperäisen" reseptin mukaan niihin tuli punssia. Näissä kaupan valmiissa ei Alkon antimia käytetäkään... joten ei irronnut kielenkannat täälläkään. :D

   Poista
 3. Hain miehelle ja lapsille hervottoman kokoiset tortut oman kylän suoramyynnistä jossa on asiamiespostin lisäksi kahvilakin.Kuulemma hyviä.En olis halunnutkaan..Selailin jo sokerittomien raakaversioiden ohjeita mutta totesin ettei taida maksaa vaivaa,aito se olis pitänyt olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisit nyt antanut mennä... ;) Vai onko sulla joku itsestä riippumaton syy vältellä sokeria? Kaupassa oli muuten ihan hirmu paljon eri näköisiä torttuja. Ehkä jostain paikallisesta leipomosta olisi saanut sen aidon. Hyviä nääkin kyllä olivat, jonkun pikkuleipomon, josta en ollut ennen edes kuullut. :)

   Poista
 4. Tortusta kukkaruukkuun...nimittäin Vilijon ikäluokkaan :) olisi kiva lukea taas kuulumisianne <3

  Meidän Onni on edelleen aika vaativa, esiuhmaa havaittavissa, viimeksi tänään heittäytyi kaupassa niin että piti väkisin kantaa ulos ;) Ja ikää on ale 1,5v. :D teki mieli jo kysyä ett mitä * jäbä duunaa?? :O mitä siis vielä edessä..huoah...laiska äiti antaa pojan nukkua yöt vieressä, tähän on tultu ;) koska siinä nukkuu YLEENSÄ ok. elokuussa alkaisi päiväkoti, jota ennen varmaan ainakin maitopullosta päiväunille (huonot edelleen..) pitäisi jättää pois ja tutistakin vierotus pikku hiljaa...Tässä samalla sitten taloprojektia meneillään, lähipiirin sairastelua ym. Oliko ne ruuhkavuodet vai? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on just ne vuodet, vähän siltä kuullostaa. ;) Viljon kuulumisia varmaan päivittelen kunhan saadaan tietää edellisen lääkäri- (ja labra-) käyntien tulokset. :)

   Kyllä tuo mielen osoittaminen kuullostaa erittäin tutulta. Viljolla tuntuu olevan tahtoa kuin pienessä kylässä ja mikäli homma ei mene kuten jäbä tahtoo, niin se kyllä näkyy ja erityisesti kuuluu. Harmittaahan se tietysti, kun ei osaa vielä ilmaista kaikkea niin, että toiset ymmärtäisi. ;)

   Tsemppiä sinne kovasti arkeen, uhmaan, taloprojektiin ja ruuhkaan! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...