tiistai 18. helmikuuta 2014

Suklaa-cashewpähkinä -juustokakku

Tässä vielä ohje tuohon Onnin synttäreillä nähtyyn juustokakkuun. Reseptin sain ystävältäni, joka oli jakanut sen Facebookissa. Jos tykkäät suklaasta, niin suosittelen kokeilemaan.


Pohja:
300 g keksejä (laitoin suklaadigestivejä)
75 g voita

Keksit murskataan ja joukkoon sekoitetaan sulatettu voi. Seos painellaan irtopohjavuoan pohjalle (mulla vuoka 26 cm).

Täyte:

1/2 dl kahvia (tai vettä)
5 liivatelehteä
2 pkt maustamatonta tuorejuustoa (Mascarpone)
1 pkt Maraboutuorejuustoa
1 prk Flora vanillaa
1 prk Paula toffeevanukasta
1/2 dl sokeria
1 levy (200g) Fazerin cashewpähkinäsuklaata 



Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora vanilla kevyeksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuustot, vanukas ja sokeri. Sulata suklaa ja sekoita massaan. Kuumenna kahvi (tai vesi) kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatelehdet nesteeseen ja lisää joukkoon. Kippaa massa pohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli tai muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

10 kommenttia:

  1. Oooh, tätä teen murulle synttäriksi! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä lähtee ehdottomasti kokeiluun tulevan viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam! Kerro sitten tykkäsit(te)kö. :)

      Poista
  3. Lurps, oikea suklaaholistin lemppari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä. Tästä pitää ehdottomasti kokeilla erilaisia variaatioita (eri suklailla). :)

      Poista
  4. Vesikielellä täällä saa ohjetta lueskella... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun leipomaan, niin ei tartte pelkkään ohjeeseen tyytyä. ;)

      Poista
  5. Tulin kertomaan, että tämä oli aivan mielettömän hyvää kakkua! Eikä ollenkaan tunkkaista, vaan yllättävän raikas noin tuhdiksi kakuksi. Pakko oli jakaa tätä ilosanomaa blogissanikin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla että tykkäsit!! :) Tuo on kyllä totta, että se ei ole kyllä ollenkaan tunkkaista, vaikka sisältääkin aika tuhteja ainesosia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...