maanantai 17. maaliskuuta 2014

Maanantaiaamuna kitinä ja kapina...

Maanantaiaamu. Herätys pienimmän toimesta puoli seiskan maissa. Väsytti niin, että silmiä kirveli ja ohimoissa jyskytti. Pakkasta viisitoista astetta. Eräs ei halua lähteä eskariin ja eräs toinen huutaa kurkku suorana niin kauan, että puuro on syöntilämpimänä edessä. No, hetkihän siinä menee. Olin nimittäin ajatellut syöttää ipanoille edellisiltana keittämääni mannapuuroa, mutta kas kun kattila olikin unohtunut yöksi hellalle, joten ei muuta kuin uutta puuroa porisemaan ja sitten pikajäähdytys kuistilla, että se eräs ei kuole nälkään. Äänestä päätellen hengenlähtö oli lähellä. Jotain iloa edes kovasta pakkasesta siis. Mies oli karannut töihin jo ennen kukonpieremää, joten jäi paitsi kaikesta tästä kivasta. Mahtoi sitä harmittaa!

Hyvin tyypillinen viikon aloitus siis. Onneksi sää lauhtui, aurinko lämmitti ihanasti, kaapista löytyi chilikaakaolusikka (joka maistui hyvältä pihalla!) ja miehen äiti riensi illaksi hätiin viihdyttämään meidän "mulla_ei_oo_mitään_tekemistä" -esikoista ja "mä_haluan_kasvaa_äidin_jalkaan_kiinni" -kuopusta. Ah, nyt ne nukkuu, mä menen suihkuun ja herään vasta tiistaina! ;)

4 kommenttia:

 1. Tiistai aamu on maanantaita parempi... :) Tuo chilikaakaolusikka kuulostaa herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk! Enpä tiedä, meidän aamu alkoi nimittäin 5.45!!!!!! :O Nukuttiin tosin ekat päikkärit jo 7.30-8.30 mutta silti....

   Chilikaakao oli hyvää. :)

   Poista
 2. Olen lapseni, Onnin myötä, joka siis Viljomainen ;) pohtinut paaaaljon nukkumista, rytmejä ym. Meillä on tilanne rauhottunut 1v.+ sikäli kun pitää rytmistä itekin kiinni..eli yöunille 20-21, yleensä 20.30, aamuherätys useimmiten 7-8 ja päiväunille (yhdet päivässä) 12-13 ja kestävät 1,30h-2h useimmiten. Yötkin yleensä nukutaan suht rauhassa (ei tosin jos yhtään mitään vaivaa;) mutta vierekkäin ;)

  Onnikin on edellen herkkä reagoimaan ;) siis kitinää, selittämätöntäkin, kaikkimullehetinyt -asenne usein, tosin myöt ainut lapsi ja äiti nopealiikkeinen ;) mutta JOS on nukkunut, syönyt, kakannut ym. tarpeet ok, ei yleensä kitise enää paljoa vaan hymyileväinen, iloinen, energinen poika...paljon touhua, kaikessa mukana (pyykinpesu, astianpesukoneen tyhjennyt ym.;), ulkoilua, aktiviteetteja...paljon ollaan siis myös kotosalla, katellaan kirjoja jne. Onneksi mummi ja pappa apuvoimina kun itse taloprojektin tiimoilta asioilla ym. Ja ne isävanhemmat on kova sana <3 siis lapsellekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee! Ja tuo säännöllisen rytmin merkitys on kyllä suuri. Mä tartten itsekin säännöllisyyttä elämääni, tai muuten tuntuu että mikään ei oikeen pelitä. Nämä on just ihanassa iässä siinä mielessä, että haluavatkin osallistua kaikkeen, joskus vähän liikaakin... ;D Isovanhemmat on kyllä tosiaan kultaa kalliimpia, harmi kun meillä 3/4 asuu niin kaukana, että nähdään harvemmin. Tsemppiä taloprojektiin! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...