maanantai 3. maaliskuuta 2014

Parempi maanantaiaamu

Synkkä ja harmaa maanantaiaamu. Taivaalta tippuu lautasen kokoisia märkiä rättejä. Vaikka yöllä nukuttiin hyvin, niin kaikkia vähän kiukutti. Ärsyttävä arki. Onnille ei oikein maistunut aamupala, vaatteet vaihtuivat kuin hidastetussa filmissä ja sitten tuli kiire. Hanskoja piti etsiä tovi ja mun housutkin olivat hukassa. Ehdin jo syyttää housujen hukkaamisesta miestä (tekstarilla), kunnes löysin ne pyykkikorista. Viljo rimpuili tyylilleen uskollisena pukiessa ja minä tyylilleni uskollisena motkotin. Kaikesta huolimatta eskarilainen ehti kuin ehtikin ajoissa aamupiiriin ja me palattiin Viljon kanssa kotiin. Tällaisilla aamuilla on vaara saada koko päivän suunta negatiivisvireiseksi, joten asialle oli tehtävä jotain. Ensin pitää päättää lopettaa synkistely ja sitten tehdään jotain epämaanantaimaista aamupalaa. 

Onneksi olin varautunut ja jääkaapissa oli epämaanantaiseen tapaan muutakin kuin valo, joten aamupalapöytään löytyi lempiherkkuja: mozzarellaleipää tomaatilla ja basilikalla (nämä olivat maanantaikappaleita = ilman vihreää pestoa), kirpeänmakea smoothie ja tuoremehua. Hyvästä aamupalasta ei voi nimittäin edes puhua ilman kunnollista tuoremehua.Smoothiet meillä on yleensä tyyliä "mitä kaapista sattuu löytymään". Ostin God Morgonin Inspiration Strawberry -mehua nimenomaan pirtelöitä ajatellen. Ja hyvinhän tuo toimi sekä pirtelössä, että sellaisenaan. Pirtelöstä tuli samaan aikaan sekä mukavan kirpeä että sopivan makea. Mulla on täällä muuten ihan samanlainen apina kuin tuo Rynkebyn maskotti. Heti kiipeilemässä osingoille herkuista kun takapuoleni nostan.. Muuvit on ainakin toisinaan yhtä huvittavat. 

Ihanaa päivää ja uutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Ihana pieni siellä. :D

  Mukavaa viikkoa!!! <3  http://www.pienilintu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mozzarellat meni parempiin suihin... Ja mun "jälkkäriherkut" kuten jugurttibanaanilastut. :D Mutta jaettu ilo (aamupala) on parempi ilo (aamupala). Viljo oli selkeesti sitä mieltä, että kaurapuuro ei ihan riittänyt. ;)

   Poista
 2. Parempaa maanantaita! Täälläkin harmaata ja tenttiin lukemista. Yök. Onneksi on ruokaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Aamupalan jälkeen päivä sai selkeästi uuden suunnan. Tsemppiä lukemiseen! :)

   Poista
 3. ... Mä niin toivon, että tämä unikoulu olisi nyt se, joka katkaisee valvomiskierteen. Ja sulla on niin hyvä asenne, itse sorrun monesti vaan siihen totaalisynkkyyteen :/ Ehkä mäkin tarvitsen jotain smootheita aamuisin ;)

  Meillä elellään vaihtelevasti, takana taas vähän valvotumpi kuukausi mutta nyt viikon ajan alkanut rauhoittumaan. Viimeyönä kaikki MUUT nukkui hyvin, itse heräsin kolmelta siihen, että liesituulettimestä kuului hervotonta ryskettä. Yöllinen diagnoosini oli, että siellä räpiköi lepakko tai lintu. Sopii kuvitella, minne tuo otus mielestäni saisi painua, sen kerran kun jälkiaksvu vetää sikeitä niin joku hemmtin otus valvottaa!!! Argh!!!
  Mukavaa maanantaita teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toistaiseksi vaikuttaa oikein hyvältä. Tosin, on mennyt vasta viikko, joten kai (?) mitä tahansa voi vielä tapahtua. Ja mä oon varautunut takapakkiin. Toisaalta taas olo on jo aika luottavainen ja helpottunut. Näinkö helposti se kävi?!? :D

   Voi miten mä toivoisinkaan, että tämä sama sikeäunisuus löytäisi myös teille! Sä olet sinnitellyt uskomattoman pitkään... Ja sitten just toi, niin tyypillistä! Selvisikö, että mikä harakka siellä räpisteli? :D Toivottavasti hyvät unet muiden lisäksi myös sulla ois nyt jatkumo. ♥

   Pirteää alkanutta viikkoa :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...