torstai 13. maaliskuuta 2014

Tammisaari

Unikoulusta ei voi puhua mainitsematta Tammisaarta, joka kyllä ansaitsee idyllisyydellään oman postauksensa. Onneksi meillä oli Viljon kanssa aikaa käydä käyskentelemässä tuossa kauniissa, vanhassa kaupungissa. Ja kuvienottopäivänä aurinkokin helli turisteja. Ei kyllä ikinä uskoisi, että elettiin vielä helmikuuta!


Kaupungissa on paljon samaa kuin Porvoossa, mutta jollain tapaa se on kuitenkin ihan erilainen. Esimerkiksi kasvillisuudesta huomaa, että Tammisaari on etelämmässä ja ihan meren äärellä. Porvoon edustalla saaristo on vähän erilainen ja itse meren rantaan on pidempi matka. Pikkukaduilla ja -kujilla kulkiessa oli melkein kuin olisi ollut ulkomailla. Fiilikseen vaikutti koko paikan olemuksen lisäksi varmaan vähän myös kieli, sillä Tammisaaressa on paljon enemmän ruotsinkielisiä kuin Porvoossa (Tammisaaressa reilu 80% ja Porvoossa noin 30%). Voin hyvin kuvitella miten paikka herää eloon kesällä.
En muuten voinut olla kiinnittämättä huomiota siihen, miten ystävällinen kaupunki on. Ei vain sairaalassa, vaan joka puolella: kaupassa, kaduilla... Kun vastaantulijat hymyilivät meille iloisesti, olin varma, että mulla on vähintään kuolaa poskella tai räkää leuassa. Vähemmästäkin häkeltyy.Tammisaari on kyllä varmasti ihan helmi käyntikohde kesällä. Ollaan käyty tuolla vain kerran aikaisemmin, pikaisesti ohikulkumatkalla, joten ensi kesälle on ehdottomasti järjestettävä yksi vierailu ihan ajan kanssa.

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia olet ottanut. Tuttuja nurkkia, sillä kesäkotimme on pienen hujauksen päässä! Kannattaa käydä kesälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Mäkin haluan kesäkodin tuolta tai pienen hujauksen päästä... onnellinen! :)

   Poista
 2. Iiik, haluan heti Tammisaareen!! Ihanat räpsyt!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei odota kesään! Tai mene vaan heti, mut mee kesällä uudelleen. :D Mäkin tuun, nähdään sit siellä. ;)

   Poista
 3. Tammisaari on ihana paikka, ensi kerralla voittekin pysähtyä meille kahville jos sinne menette, kun kerran ohi joudutte ajamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, mulle tais just tulla asiaa Tammisaareen! :D

   Poista
 4. Voi miten kaunista! Olis kiva päästä tuonne joskus, samoin Hankoon <3 Nyt ajelen vaan Google mapsilla Hangon katuja pitkin ;) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee, hullulla on halvat huvit :D Mäkin oon ajellut google mapsilla ties missä, mieleen on jäänyt ainakin se hieno rantatie San Fransiscon ja Los Angelesin välillä. :D

   Mutta tuonne Tammisaareen ja siitä vielä Hankoon kannattaa kyllä mennä ihan livenäkin. :D

   Poista
 5. Me tehtiin pari vuotta sitten matkailuautoreissu Hankoon ja Tammisaareen, aivan mahtavat paikat kumpikin. Pyöräiltiin ja nautittiin maisemista, melkein kuin ois ulkomailla ollut. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa ihanalta! Me ollaan myös oltu Hangossa miehen kanssa ennen lapsia, se oli kyllä tosi ihana paikka myös. Bengtskärin majakka jäi mieleen... Pyöräillen oiskin kiva, näkee maisemia vähän eri perspektiivistä kuin autoillessa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...