maanantai 7. huhtikuuta 2014

Rappuralli

Viikonloppuna ryhdyin päättäväisesti sanoista tekoihin taikinasta teräkseksi -projektin suhteen. Helsingin Malminkartanossa sijaitseva Malminkartanonhuippu aka Jätemäki aka Jättäri on jo pitkään houkutellut ja kolkutellut mielessäni siinä mielessä. Miehen äidin luota tuonne ei ole pitkä matka ja kun viikonloppuna oltiin siellä suunnalla kyläilemässä, niin itsevarmuutta uhkuen uhosin lähteväni juoksemaan tuonne portaita. How little did I know... Huippu nousee 90 metrin korkeuteen ja porrasaskelmia tulee 426. Huipulle pääsee myös polkuja ja teitä pitkin ja siellä olikin lenkkeilijöiden lisäksi myös pyöräilijöitä. (kuvat kännykällä)


No. Todellisuudessa olin tainnut unohtaa, että kunto on hieman aika paljon päässyt rapistumaan ja puuskutin jo ihan portaita rauhallisemmin askeltaessani, juoksuaskelia otin ainoastaan alas tullessa. Pakko myöntää, että lisää sisua sain kuitenkin seuratessani muita nyppylän valloittajia. Paikka ei suinkaan houkuttele ainoastaan hyväkuntoisia, kireitä lihaksia nuolevissa trikoissa juoksentelevia aktiiviurheilijoita (jostain syystä mulla oli tällainen mielikuva?), vaan portaita ja polkuja oli käyskentelemässä myös koiranulkoiluttajia, lapsiperheitä ja ikääntyneempiä reippailijoita. Jos noi 4- ja 70 -vuotiaan näköiset jaksaa, niin en mäkään saa tänne tiltata! 
Hieman vajaan tunnin aikana tuli puhkuttua muutamaan otteeseen ylös-alas sekä portaita, että polkuja pitkin. Äärettömän tehokasta liikuntaa reisille, pakaroille, lonkankoukistajille ja pohkeille (pohkeet onkin olleet ne kipeimmät). Mun olisi ehdottomasti nyt lisättävä tällaista hapenottokykyä ja kestävyyttä parantavaa aerobista liikuntaa. Itse treenin aikana olo oli suoraan sanottuna kamala! Sykemittaria mulla ei ollut, mutta varmasti käytiin useampaan otteeseen siellä äärirajoilla. Puuskutin ja tuntui, että sydän pyrkii suun kautta ulos. Treenin jälkeen olo oli kuitenkin euforinen ja tosi hyvä. Ehdottomasti aion painella tuonne mäelle uudelleen kinkkuja kiusaamaan, mulla on nimittäin kana kynittävänä noiden portaiden (ja kinkkujeni) kanssa! Sillä välin ajattelin valloittaa nämä kotikylän nyppylät, Linnamäen ja Kokonniemen.

Eilen oli ohjelmassa vain palauttava lihasten lepyttely venytyksineen. 


Onko Jättiksen portaat tutut tai tuollainen porrastreeni yleensä?

psst. vielä puoleenpäivään aikaa osallistua Lapsimessujen lippuarvontaan täällä!

6 kommenttia:

 1. Hyvä sinä! Jätemäki on tuttu, mutta noita portaita en muistanut. Huippuhyvää treeniä tuollainen! Ja motivoivaa, kun mäenpäälle on päästävä. Olisi mukava keksiä joku HAUSKA ulkoilma-aktiviteetti omastakin lähiympäristöstä..joku joukkuelajikin olis tosi jee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Sekä itse portaiden pinkominen, että tuota mäkeä tietä/polkua pitkin kiipeily - tuntuu eri lihaksissa. Ja sitten alaspäin tullessa taas eri juttu. Ja hienot maisemat vielä päälle, ei käy kyllästyttämään. :)

   Kesällä ois tosi kivaa kyllä pelata lentistä, tennistä jne... Se vaatis vaan aina ne pelikaverit ja sovitut aikataulut. Tuonne nyppylälle voi mennä milloin vaan. :)

   Poista
 2. Hienoa, tsemppiä sulle treenailuun!
  Mun viimeiset rapputreenit on... ööö, vuodelta (siis nuorena jalistreeneitten yhteydessä)... siitä on siis liian kauan aikaa vierähtänyt :)
  Pienen pienenä plussana pidän itselläni sitä ees, kun valokuvausreissut on suuntautuneet metsiin epätasaisiin maastoihin ja yhdessä paikassa saa oikein tosissaan reppunsa kanssa kiivetä jyrkkää kalliota pitkin ylös :) Kyllä siinäkin syke nousi... itsehän en voi niskani takia juosta (tärinät sun muut kielletty).
  Oikein hyvää alkavaa viikkoa ja mukavia treenejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Jospa tämä innostus tästä taas lähtisi ja myös pysyisi. Ja hei, ei sillä treenillä ole väliä, pääasia, että edes liikkuu! Eli sun kameraharrastus on oikein hyväksyttävä tapa liikkua. Ja jokainen liikkuu sillä tavalla kun tykkää. Onneksi kaikkien ei edes tartte tehdä asioita samalla tavalla. :) Kiitti ja hyviä kuvausreissuja sinne! :)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, tuonnehan on ehdottomasti suunnattava ottamaan rapuista mittaa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...