perjantai 16. toukokuuta 2014

TGIF

Äkkiseltään voisi ajatella, että lasten kanssa kotona olevan äidin päivät olisivat kaikki samanlaisia, oli sitten arki tai sunnuntai. Aika kamala ajatus, joten on ihanaa erottaa arki ja viikonloppu, tehdä niistä erilaiset. Arkena kuskataan isompaa lasta eskariin ja harrastuksiin, pyöritetään pyykkirumbaa, touhutaan arkisia juttuja ja syödään arkista ruokaa. Viikonloppuna on ihanaa ottaa vähän rennommin.

Viikonloppuaamuisin ei tarvitse herätä kännykän piipitykseen ja saa nukkua niin pitkään kuin nukutt.. Viljo suo. Aamupalalla ei tartte hoputtaa ketään, vaan pöydässä on lupa haaveilla kauan. Ruuaksi on mukavaa laittaa jotain makaronilaatikkoa eksoottisempaa ja kaataa kyytipojaksi loraus hyvää viiniä. Herkkujakin on suotavampaa napsia viikonloppuna, kun on arkena elänyt askeettisemmin. Viikonloppuisin on kaiken kaikkiaan paljon rennompi ja letkeämpi tunnelma kaikilla. Ellei oteta lukuun eskarilaisen toisinaan jatkuvasti huokaamaa "mullaeioomitääntekemistä". Mutta nyt kun säätkin näyttävät lämpenevän, niin senkin voi heittää pihalle vinkumaan. ;)


Pari postausta takaperin kirjoittelin siitä, miten keväisin alkaa tehdä mieli erilaista ruokaa. Sama koskee juomapuolta. Kun syksyllä ja talvella lasissa lämmittää täyteläinen punaviini, kevään ja kesän juoma on ehdottomasti raikkaampi valkkari. Mulla onkin iltaa ja lasten nukkumaanmenoa odottamassa Sunrisen Chardonnayta. 

Tiesittekö, että chileläiset Sunrise -viinit on sertifioitu hiilineutraaleiksi? Viinit rahdataan kaukaa, joten kevyemmillä pulloilla paikataan rahdista aiheutuvaa kuormitusta merkittävästi. Sen lisäksi Sunrise tukee Karukinka -projektia, joka tähtää suuren, chileläisen luonnonsuojelualueen suojelemiseen ja biodiversiteetin säilyttämiseen. Hieno homma! 

Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!

Postaus toteutettu yhteistyössä Sunrise-viinin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Ihanan rauhallista ja aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Pitäisi ottaa mallia ja korostaa jotenkin viikonloppua entisestään. Meillä lapsen kanssa päivät ovat aika samanlaisia viikonpäivästä huolimatta ja etenkin se ruokapuolen "juhlavuus"(lue herkkujen ylensyönti) olisi hyvä siirtää vain viikonlopuille. Vaan pianhan se arki on punaisena huutomerkkinä kun omat työt alkavat ja viikonloppuihin pitää todenteolla panostaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta toisaalta jos ajattelee noin... että kohta se arki ja viikonloppu erottuvat kuitenkin kun on töissä. Niin miksei sitä sitten tekisi arkipäivistä hieman letkeämpiä, viikonlopun kaltaisia kun se on mahdollista! ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...