lauantai 14. kesäkuuta 2014

Joka päivä on pyykkipäivä

Naapuri kysyi joskus meiltä ihmeissään, että "pestäänkö teillä joka päivä pyykkiä?". No joo, lähes päivittäin. Ja sitten jos pyykinpesussa on parin päivän tauko, niin pyykkikorin sisältö tulvii yli. Meillä on tosin aika pieni pyykkikori, mutta kuitenkin. Kyllä neljän hengen taloudessa pyykkiä vaan tulee, eikä yleensä edes pestä vajaita koneellisia. Ja pesemällä pyykki ei lopu, se on huomattu. Ehtymätön luonnonvara! Onneksi pyykkihuolto lukeutuu niihin kotitöihin, joka ei aiheuta suurinta inhoa, vaan sitä tekee jopa ihan mielellään. Tälläkin hetkellä se tuolla taustalla hurisee ja mielessä kävi, josko hakisi vielä sängyistä lakanat seuraavaan koneelliseen.


Tiedättekö mikä on muuten maailman paras tahranpoistaja? Aurinko. On tullut nimittäin testattua toimivaksi monta kertaa. Esimerkiksi viime kesänä kun Viljo puklautti päälleni, valkoiselle paidalle tietenkin, kunnon satsin sellaista tomaattipohjaista lasten ruokaa. Laitoin paidan saman tien peseytymään kuuteenkymppiin, vaikka pesuohjeessa luki 40 astetta ja ruiskin vielä ihan kunnolla tahranpoistoainetta päälle. Tahralle ei tapahtunut koneessa juuri mitään ja ripustin oranssin paidan ulos narulle kuivumaan. Ja mitä tapahtuikaan - paita oli päivän aurinkoa otettuaan kokenut täydellisen valkaistumisen. Tahrasta ei ollut jälkeäkään ja paita oli jälleen ihan puhtaanvalkoinen. Samaa kikkaa olen käyttänyt onnistuneesti monta kertaa. Talvella vaan ei ikävä kyllä ole mahdollista..


Nyt on Samsungilta on tullut uusi, moderni pesukone, jossa on kosketusnäyttö ja jota voi ohjata ja pesuohjelmaa seurata kännykän sovelluksella. Kone myös tunnistaa pyykin määrän, jonka mukaan se annostelee itse pesuaineen ja veden. Ei siis tartte tuntea huonoa ekologista omaatuntoa pestessään vajaita koneita. Aika mainio kapistus! Tekisiköhän tuollainen sovellus pyykinpesusta hieman mukavampaa? Ja kukahan keksisi sellaisen sovelluksen, joka hoitaisi pyykit koneeseen ja lajittelisi puhtaat? ;) Täällä lisää infoa kyseisestä koneesta.

Postaus toteutettu yhteistyössä Samsungin kanssa.

(Ärrrr, Blogger muuttelee itsepäisesti fonttikokoa...miksi!?)

12 kommenttia:

 1. Minäkin muistelen auringon suhteen käyneen saman :) Ja pyykkiä täälläkin riittää joka päivälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko tekee ihmeitä - monessa mielessä! :) Ja pyykkäys on pakollinen "paha", joten jos siitä voi tehdä jotenkin mukavamman, niin why not. Kunnollinen pyykkikone on vaan must.

   Meillä on oikein hyvä, mutta aika peruskone. Meillä oli aikaisemmin päältä täytettävä peruskone, mutta tehtiin miehen äidin kanssa joku vuosi sitten vaihtarit, kun hänen koneensa ei mahtunut uuteen asuntoon. Eli päältä täytettävä vaihtui tuohon edestä täytettävään. Ollut sikäli käytännöllinen, että esimerkiksi Viljon syntyessä mies rakensi pesukoneen päälle hoitotason. Nyt kun sitä ei enää tarvitse, niin koneen päällä on kaikenlaista kylppärissä tarvittavaa sälää. Tuo kone tosin tärisee lingotessaan sen verran kovaa, että tavarat lentelee jos niitä ei muista ottaa pois.... Ehkä seuraava voisi olla siis ainakin hiljaisempi/rauhallisempi... Eikä nuo älytoiminnot veden ja pesuaineen suhteen varmasti pöllömpiä ominaisuuksia ole. :)

   Poista
 2. Meilläkin kävi porkkana-pulautus pyykin kanssa ihan sama juttu! Kesä on ihan mahtavaa aikaa pyykinpesun(kin) kannalta, ulkona kuivatetun pyykin tuoksu on ihan parhautta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona kuivatun pyykin tuoksu on ihana! Ja aurinko tahranpoistossa on uskomaton. Täytyy toivoa vaan mahdollisimman paljon aurinkoisia päiviä tällekin kesälle. :)

   Poista
 3. Paras tahranpoistoaine on mun mielestä sappisaippua! En ole vielä kohdannut tahraa johon se ei olisi tepsinyt.Ja toimii aina,ei tarvii aurinkoa.olen kyllä kokeillut tuota auringolla tahran poistamistakin ja tiedän että sekin joidenkin tahrojen kohdalla toimii.yks huono juttu siinä vain on.jos laitat sellaisen vaatteen pitkäksi aikaa säilytykseen,esim.odottamaan mahdollista uutta vauvaa niin ne tahrat (esim.porkkana ),ilmestyvät vaatteeseen takaisin,tosin haaleampina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sappisaippua on kyllä hyvä! Mutta mä en ole saanut sitä kaikkeen tepsimään... :/ En sitten tiedä, että enkö ole osannut sitä tarpeeksi hinkuttaa tahraan ennen pesua? Mutta esimerkiksi tuo mun oranssitahrainen paita olis ollut varmaan ihan entinen ilman auringon haalistavaa vaikutusta. Onneksi tuo tahra mun paidassa ei ole ilmestynyt takaisin, vaan paita on edelleen ihan valkoinen vielä vuoden jälkeenkin. :)

   Poista
 4. Meidän 5 henkisessä perheessä pyykkiä piisaa, vielä kun urheiluharrastukset tuo hikivaatetta kesät talvet. Mä aina yritän päästä siihen, että pesisin pyykkiä koneellisen per päivä, mutta ääh, ei se onnistu multa. Mulla on yleensä pari kolme pyykkipäivää viikossa, ja sitten pestäänkin useampi koneellinen kerralla. Sadepäivien ja tietysti talviajan helpotus on kuivausrumpu. Ja sappisaippuan nimeen vannon minäkin, vaikkakin argggh, se haju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon just monta kertaa miettinyt, että onneksi (ainakaan vielä) meillä ei ole näkynyt esim. jääkiekko- tai jalkapallotreeneistä tulevaa pyykkiä... Äidin omat hikikamat vaan. ;)

   Meilläkin pyörii heti useampi kone kerralla, jos menee useampi päivä pyykkäämättä. Mutta hei, eihän sappisaippua haise millekään..? Vai haiseeko se nestemäinen? Meillä on ollut vaan palasaippuana.

   Poista
  2. Nestemäinen on tehokkaampi, mutta valitettavasti haju on törkeä ja tarttuu muuhunkin pyykkiin. :-(

   Poista
 5. Meilläkin pyykkikone surraa usein, mutta on kotitöistä se mieluisin! Ihaninta on ulkonarulla kuivuneet lakanat! Se tuoksu ja raikkaus aah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just paras tuoksu! ^_^

   Poista
  2. Rakastan pyykin pesua vanhanaikaisella pulsaattoripesukoneella! Viimeksi tiistaina pesin sillä ison kasan pyykkiä! Se on minun himoni! Laitoin lakanat ulos kuivumaan! Ulkona kuivatun pyykin tuoksua ei voita minusta mikään!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...