sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Korealaista nyhtöpossua

Juhannuksen jälkimainingeissa ajateltiin kokkailla jotain meille uutta ja päädyttiin testaamaan tällaista korealaista Bo Ssäm -reseptiä. Eli nyhtöpossua erilaisilla lisukkeilla, salaatinlehteen käärittynä. Piti toki tehdä siinä ohessa myös täytetyt Ciabatta -leivät, kun täytteitä oli niin ruhtinaallisesti. Tykättiin, ja tässä onkin oikein varteenotettava vaihtoehto illanistujaisruuaksi. Ruokajuomana tämän kanssa maistuu olut.

bossäm

nyhtöpossua korealaisittain

lisukkeet nyhtöpossulle

Salaatinlehdellä.. 

salaatinlehti nyhtöpossu

..ja leivän välissä

nyhtöpossu burgerit

Lisukkeina keitettyä jasmiiniriisiä ja marinoitua punasipulia, johon löysin ohjeen täältä (tosi hyvää, suosittelen!) 

4 punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa ja mustapippuria

Kuori sipulit. Leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Yhdistä muiden ainesten kanssa ja jätä marinoitumaan huoneen lämpöön vähintään tunniksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

punasipulin marinointi

Pikkelöityjä kurkkuja
1 kurkku
2 rkl väkiviinaetikkaa

1 rkl sokeria

2 tl suolaa


Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään etikka, sokeri ja suola. Lisää kurkkuviipaleet ja anna maustua vähintään 20 minuuttia jääkaapissa.


pikkelöityä kurkkua

Sinapinsiemen-majoneesia
1 ps sinapinsiemeniä (40 g)
¾ dl vettä

¾ dl riisiviinietikkaa

2 rkl sokeria

1 tl suolaa
2 dl majoneesia

Laita sinapinsiemenet, vesi, riisiviinietikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan. Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes sinapinsiemenet ovat pulleita ja pehmeitä. Sekoita välillä. Jos seos kuivuu, lisää vettä sen verran, että sinapinsiemenet pysyvät lähes nesteen peitossa. Jäähdytä. (Voit valmistaa siemenet jo hyvissä ajoin, esimerkiksi edellisenä päivänä. Ne säilyvät jääkaapissa pitkään.) Sekoita sinapinsiemenseos majoneesiin.


sinapinsiemenmajoneesi

Inkivääri-kevätsipulikastike
2 nippua kevätsipulia (noin 10 vartta)
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä

2 rkl rypsiöljyä

2 tl riisiviinietikkaa

½ tl suolaa

Hienonna kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Käytä sekä vaalea osa että vihreää vartta. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja jätä maustumaan vähintään 20 minuutiksi.


kastike kevätsipulista ja inkivääristä

Pötsit pömpöllään uuteen viikkoon ja arkeen. 
Kai se kesäkin vielä tulee?

ps. Blogger, I hate you.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...