Juhannuksen jälkimainingeissa ajateltiin kokkailla jotain meille uutta ja päädyttiin testaamaan tällaista korealaista Bo Ssäm -reseptiä. Eli nyhtöpossua erilaisilla lisukkeilla, salaatinlehteen käärittynä. Piti toki tehdä siinä ohessa myös täytetyt Ciabatta -leivät, kun täytteitä oli niin ruhtinaallisesti. Tykättiin, ja tässä onkin oikein varteenotettava vaihtoehto illanistujaisruuaksi. Ruokajuomana tämän kanssa maistuu olut.
Salaatinlehdellä..
..ja leivän välissä
Lisukkeina keitettyä jasmiiniriisiä ja marinoitua punasipulia, johon löysin ohjeen täältä (tosi hyvää, suosittelen!)
4 punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa ja mustapippuria
½ dl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa ja mustapippuria
Kuori sipulit. Leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Yhdistä muiden ainesten kanssa ja jätä marinoitumaan huoneen lämpöön vähintään tunniksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pikkelöityjä kurkkuja
1 kurkku
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään etikka, sokeri ja suola. Lisää kurkkuviipaleet ja anna maustua vähintään 20 minuuttia jääkaapissa.
Sinapinsiemen-majoneesia
1 ps sinapinsiemeniä (40 g)
¾ dl vettä
¾ dl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl majoneesia
Laita sinapinsiemenet, vesi, riisiviinietikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan. Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes sinapinsiemenet ovat pulleita ja pehmeitä. Sekoita välillä. Jos seos kuivuu, lisää vettä sen verran, että sinapinsiemenet pysyvät lähes nesteen peitossa. Jäähdytä. (Voit valmistaa siemenet jo hyvissä ajoin, esimerkiksi edellisenä päivänä. Ne säilyvät jääkaapissa pitkään.) Sekoita sinapinsiemenseos majoneesiin.
Inkivääri-kevätsipulikastike
2 nippua kevätsipulia (noin 10 vartta)
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl riisiviinietikkaa
½ tl suolaa
Hienonna kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Käytä sekä vaalea osa että vihreää vartta. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja jätä maustumaan vähintään 20 minuutiksi.
Pötsit pömpöllään uuteen viikkoon ja arkeen.
Kai se kesäkin vielä tulee?
ps. Blogger, I hate you.
ps. Blogger, I hate you.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti